Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felmérés a magyar lakosság szelektív hulladékgyűjtési szokásairól SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS A MINDENNAPOKBAN, AHOGY AZ UTCA EMBERE LÁTJA Sajtótájékoztató.
Advertisements

A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
2012 Március 22:A Víz világ napja.
Előadó: Ercsi Zsolt TGI-Osmosis Kft.
Helyi Érték- Értékhely! KEOP CELODIN Zalai Alapítvány.
3 perc Tanári tevékenység Tanulói tevékenység Munkaforma • Bevezető • A pedagógus felvázolja a tanóra témáját. • Aktív figyelem • Frontális osztálymunka.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
A dunaújvárosi fiatalok szabadidő eltöltési szokásai
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
Parkfelújítási program középiskolánkban Készítette a Meglepetés nevű csapat: Pintér Petra Albrecht Armand Fischer Kristóf Róna Bence.
TÖMÖR VÁLASZ EGY TERJEDELMES PROBLÉMÁRA LÁNCSZEM BT.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
4. VÉGES HALMAZOK 4.1 Alaptulajdonságok
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
Over The Rainbow Hungary - Kecskemét.
Ábramagyarázat az Országos Kompetenciamérés iskolajelentéséhez
Bánhidi M. (2007): Bevezetés a tudományos kutatásba NYME AK, Győr KÉRDŐÍVES VIZSGÁLATOK.
KÖRNYEZETVÉDELEM A HULLADÉK.
Újrahasznosítása, ártalmatlanítása vagy szemét hegyek
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Szervezetfejlesztési Program
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Padányi Katolikus Gyakorlóiskola
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Erdei iskola Szálkán. CélokEredmények Tantárgyi ismeretanyag elmélyítése, bővítése, közvetlen tapasztalatszerzés – cselekvés útján Vízinövények és állatok.
Organica gazdálkodás Szennyvíztelep.
Coca-Cola Magyarország gyakorlatában Coca-Cola Magyarország
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
Simonné Szabó Katalin, Török Alajos, Dr. Pataki Olga
Víztisztítás családbarát áron!
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Bánki Hírmondó.
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
MISKOLC ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-KEZELÉSI RENDSZERÉNEK TOVÁBBFEJLESZTÉSE – KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A PROGRAM ÁLTAL ÉRINTETT LAKOSOK KÖRÉBEN PROJEKTAZONOSÍTÓ:
Polimerek újrahasznosítása
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETFEJLESZTÉSI REFORMJA ÁROP-1.A LAKOSSÁGI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS.
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete.
A VÍZ. A témahét célja az volt, hogy: a mindennapi órák és a tanagyag szorításán engedve a kijelölt célcsoportba tartozó diákok (9/a, 9/b) egy héten át.
A Szegedi Tudományegyetem DPR programjának eredményei és tapasztalatai.
Smart Farming dr. Szieberth Dénes Kőszárhegy Kazinczy Ferenc utca 12. mobil telefon: 36 (06)
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
PiMag ® Sportkulacs. Bemutatjuk a PiMag ® vizet egy hordozható palackban Gazdaságos, környezetbarát alternatívája a palackozott víznek.
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
PH-skála készítése és háztartási anyagok pH-jának meghatározása projekt gimnázium 9. osztály tanár: Szakács Erzsébet.
DROGPREVENCIÓ Készítette : Szegedi Károlyné. A modul megvalósításának tartalmi célja : A káros szenvedélyekkel kapcsolatos fogalmak, ismeretek bővítése,
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Dánia Mérés-értékelés tanulmányút Készítette: Bite Zoltán Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium - Pétfürdő.
Kanizsa Trend Kft Környezetvédelem a Kanizsa Trend Kft-nél Nagykanizsa.
Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.
Biyovis a mi üzletünk.
A évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése 2016
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Caracalla udvarában Kalandjáték 7.
Nikken PiMag Waterfall®
Országos Kompetencia Mérés 2011
Előadás másolata:

Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.

A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy zsák kilenc kérdéses kérdőív 16db iparis diák

Tapasztalataink a kérdőívről 133 ember sikeresen kitöltötte a kérdőívünket Sokan ódzkodtak a válaszadástól Több helyen nem láttak minket szívesen (Balaton Pláza, Spar)

A Kérdőívünk Itt látható az általunk elkészített kérdéssor és a válaszadók eredményei. A kérdések rendre a bal oldalon fellelhetők tanulóink számára. Csak úgy mint ezek számszerű, százalékosított eredményei a jobb oldalon.

Eredményeink A megkérdezettek nagy része iszik csapvizet csak úgy mint ásványvizet Szerencsére az emberek többsége preferálja a szelektív hulladék gyűjtést.

Tények A csapvíz megegyező minőségű az ásványvízzel A csapvíz tisztítás nélkül is kifogástalan minőségű (Veszprém és környékén kifejezetten) A palackra közel akkora összeget költünk, mint a vízre, palackozott víz esetén. Házi víztisztító alkalmazása felesleges.

..tévhitek,problémák Az megkérdezettek többsége jobban bízik az ásványvízben pedig az ásványvizeket az ÁNTSZ csak egyszer ellenőrzi minősítéskor, valamint a PET palackból a tárolás során káros anyagok oldódhatnak a vízbe. A szelektív gyűjtés ellenére, a PET palack nagy mértékű környezetszennyezést okoz. Az emberek nagy része nem figyel az általuk fogyasztott víz összetételére,inkább az árát vagy a márkáját tartják szem előtt.

Konklúzió Az emberek zömének a vízfogyasztási szokásai egészségesnek mondhatók. Szerencsére a térségben sokan ragaszkodnak a csapvízhez is mely világviszonylatban is kiemelkedő minőségben áll rendelkezésünkre.

Köszönet Ezeket az információkat, mindezen tudást amivel gazdagodtunk, valamint ezt a három csodálatos napot nagyszerű projekt tanárunknak Schretner Győzőnek köszönhetjük.