A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
A Rendőrség szolgálati tagozódása
A közrend és közbiztonság helyzete, a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr - főkapitányság évi tevékenysége.
Veszprém megye bűnözése1. A polgárőrség feladat ellátásával kapcsolatos pályázati elszámolások, illetve a dokumentálást érintő gyakorlati.
AZ INTERNETES BŰNÖZÉS (bűnüldözés) HAZAI HELYZETE 2011.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Kormányszóvivői tájékoztató Hajléktalan-ellátás Felkészülés a télre.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALA
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
Együttműködés a rendőrség és a biztonsági szervezetek között.
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
XVII. ker. Rendőrkapitányság
Önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység és ehhez kapcsolódó rendőri karjelzések ismertetése +
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Közúti balesetek főbb okai I-III. hó
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer tapasztalatai.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Bundesministerium für Inneres Bundeskriminalamt Abteilung 1 Kriminalstrategie und zentrale Administration Büro 1.6 Kriminalprävention und Opferhilfe Leiter:
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
TOP vas megyei aktualitásai
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI BESZÁMOLÓJA
Beszámoló a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság évi munkájáról
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
2018/2019 tanév.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
„Út a munkához”program
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Zárórendezvény.
(Zárójelben a januári megfelelő adatok)
Előadás másolata:

A Magyar Köztársaság kormánya

REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter

1. Településőrség – a bűnmegelőzési munka kiterjesztése -szeptember közepétől mostanáig 535 önkormányzat jelentkezett, - kb településőr foglalkoztatásához kértek eddig támogatást, ebből jelentős számú embert közcélú foglalkoztatás keretében alkalmaznak - jelenleg 268 településsel 571 fő településőr foglalkoztatására kötöttünk szerződést, ebből önálló településőr 408 fő, közterület-felügyelő mellett 163 fő - feldolgozás alatt van 267 önkormányzat kb. 480 fős igénye I. 10 pontos közbiztonsági csomag

2.”Szerződéses rendőrök” szolgálatba állítása - elkészült és benyújtottuk a Parlamentnek a Hszt módosítását, ami megteremi a lehetőséget a „szerződéses rendőrök” szolgálatába állítására, elsősorban KMB-s munkakörben 3. Képzés, létszámnövelés – rendészeti képzés átalakítása - szeptembertől már 200-al több rendőr kezdte meg tanulmányait - februártól újabb 200 kezdi meg - keresztféléves képzésben - október 5-től a másodévesek utcai szolgálaton vannak egy tapasztalt rendőr mellett – közel 1000-rel több járőr az utcákon

4. Vagyon elleni szabálysértések – nagyobb fenyegetés az elkövetőknek, nagyobb védelem a sértetteknek - a kormány elfogadta, és a Parlamentnek benyújtotta a szabálysértési törvény módosítását - korábbi döntés értelmében: január 1-től létrejön a szabálysértési nyilvántartás 5. Polgárőrség – nagyobb támogatás - idén 460 m Ft támogatás és 132 db gépkocsit kapott a Polgárőrség ben 750 m Ft központi támogatás

6. Térfigyelő kamerák – hazai és uniós forrásokból - a jelenlegi 1500 kamera megduplázása: - rendőrségi forrásból: - az I. ütemben januárjában sor kerülhet a szerződések megkötésére, és elindulhatnak a II. ütem közbeszerzési eljárásai - másfél milliárd forintos uniós pályázati forrás felhasználása – a pályázatokat az NFÜ már kiírta m Ft-ból a Rendőrség a meglévő térfigyelő kamerarendszereket fejleszti és új térfigyelő központokat alakít ki 7. NNI megerősítése – szélsőségek elleni hatékony fellépés - idén több mint 200 m Ft, jövőre több mint 410 m Ft az NNI megerősítésére (létszámbővítés, gépkocsik, speciális technikai eszközök)

8. Ösztöndíj – roma fiatalok ösztöndíjas támogatása - roma ösztöndíjasok száma: mai 60 helyett 300 főre emelkedik - a toborzás megkezdődött, már közel 30 fővel kötöttünk szerződést 9. Új képzések – konfliktusok megelőzése, kezelése - mediatív, konfliktus megelőző/kezelő szerep tanítása a rendőrök számára – az oktatási program elkészült, az első képzések a hónap közepén elindulnak, elsőként november 9-én Nógrád megyében, majd november 16-án Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

10. Közbiztonsági tanácsadás – új rendőri szolgáltatás - az állampolgárok sokféle probléma megoldásában kérhetik a rendőrség segítségét (Pld: vagyonvédelem, gyerekelhelyezés, családon belüli erőszak, iskolai problémák, stb.) - technikai feltételek felmérése megtörtént, folyamatban van az együttműködés kialakítása a tanácsadói rendszer már működő elemeivel (pl. áldozatsegítő szolgálat stb.) - a főkapitányságokon, kapitányságokon legkésőbb december 1-től elérhető a szolgáltatás

Bűncselekmények száma 9%-os csökkenés

Erőszakos és garázda bűncselekmények száma 2.7%-os csökkenés

Személygépkocsi lopások és jármű önkényes elvétele 10%-os csökkenés

Lopások 3%-os csökkenés

Lakásbetörések 23%-os csökkenés

Személysérüléses balesetek száma %-os csökkenés

Személysérüléses balesetek száma I-IX. hónap 7%-os csökkenés

Személysérüléses balesetekben meghalt, megsérült személyek száma %-os csökkenés 11%-os csökkenés 8%-os csökkenés

Személysérüléses balesetekben meghalt, megsérült személyek száma I-IX. hónap 15%-os csökkenés 10%-os csökkenés 8%-os csökkenés

A Magyar Köztársaság kormánya