Stratégiai Tanácsadó Iroda Development Consultants H-4400 Nyíregyháza, Kölcsey u. 28., Tel.: +36-42-409-482, Fax: +36-42-500-976.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar vállalkozások versenyképessége Pongorné dr. Csákvári Marianna helyettes államtitkár Budapest, november 30.
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az Észak-Alföldi Operatív Program által nyújtott fejlesztési lehetőségek Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A MEZŐFÖLD HELYI Közösség Helyi Fejlesztési Stratégiája elkészítésének mérföldkövei, a tervezés jelenlegi állása. Dég, február 24.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Mit tartogat még a as pályázati időszak a vállalkozások számára?
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
Önkormányzatok épületenergetikai beruházásai pályázati forrásból!
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Van ötletem, de hogyan valósítsam meg?
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
Kerekegyháza, november 18.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A Digitális szakadék csökkentése (GINOP-6. 1
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Baranya Megyei Önkormányzat
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Stratégiai Tanácsadó Iroda Development Consultants H-4400 Nyíregyháza, Kölcsey u. 28., Tel.: , Fax: H-1024 Budapest, Margit krt. 5/a. III/1., Tel./Fax: Pályázati lehetőségek turisztikai szervezeteknek

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Rólunk A MEGAKOM Kft.1997-ben alakult, azóta –Közel 400 megbízás keretében segítette ügyfeleit –Több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés szakmai előkészítésében vett részt –Aktív részese több mint félszáz kistérség és település stratégiai és projektfejlesztési döntéseinek –Főállású tanácsadóink száma 10 fő és további 3 fő munkatárs biztosítja az eredményes munkavégzésünket –Tanácsadóink számos területen rendelkeznek felsőfokú végzettséggel (pl. mérnök, közgazdász, területfejlesztő geográfus, stb.) és angol, német, spanyol, orosz nyelveken beszélnek –Számos megbízható kapcsolat alakult ki hazai és nemzetközi szakértő cégekkel –Aktív kapcsolatot ápolunk a fejlesztésben közreműködő európai és hazai intézményekkel.

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Az ÚSZT kitörési pontjai Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Zöldgazdaság-fejlesztési Program Vállalkozásfejlesztési Program Tudomány – Innováció Program Foglalkoztatási Program Közlekedésfejlesztési Program

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Az egészségipar magában foglalja a gyógyító megelőző és rehabilitációs szolgáltatásokat, a kiszolgáló- és háttérágazatokat, az ezeket megalapozó kutatásokat, az egészségtudatos életmódhoz kapcsolódó termékek gyártását és forgalmazását.

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Zöldgazdaság-fejlesztési Program A XXI. században egy ország sikere jelentős mértékben függ attól, hogy a fosszilis energiahordozókra épülő felhasználási struktúra által kiváltott problémákat hogyan tudja kezelni az energiatakarékosság, az energiahatékonyság, az energiabiztonság és a megújuló energiaforrások felhasználásával.

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Vállalkozásfejlesztési Program A kitörési pont célja a vállalkozások segítés az alábbi kérdésekben: Mi kell ahhoz, hogy a magyar kisvállalkozók sikeresek legyenek? Hogyan teremthetnek több százezer új munkahelyet? Lesz-e kicsiből induló magyar világcég?

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Tudomány – Innováció Program A gazdasági növekedés forrásai között az egyik legjelentősebb tényező az innováció. Társadalmi funkciója szerint az életminőség javulásának a biztosítéka, a vállalkozóknak pedig meghatározó versenyelőnyt jelent. Egy ország tudomány-, technológiai- és innovációs politikája egyrészt önálló, jól meghatározott cél- és eszközrendszer felvázolásával megfogalmazott stratégiai program, másrészt pedig alapvető társadalom- és gazdaságpolitikai koncepció, amely átszövi a tervezés és a cselekvés minden elemét.

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Foglalkoztatási Program A magasabb foglalkoztatás megvalósításának elengedhetetlen feltétele új munkahelyek létrehozása, ami hosszú távú folyamat. Egyszerre több területen kell nagymértékű, átfogó változtatásokat eszközölni, szükség szerint megváltoztatva a gazdaság, a társadalom szereplőinek elvárásait, viselkedését.

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Közlekedésfejlesztési Program A közlekedés a gazdaság és a társadalom szerves kiszolgáló hátterét alkotja. Hasznai közé tartozik általában az elérhetőség biztosítása, a területi egyenlőtlenségek kiegyensúlyozása, a személyek, áruk és szolgáltatások mobilitásának lehetővé tétele, gazdaság- és térségfejlesztő multiplikátor hatása, valamint közvetlenül is hozzájárul a GDP-hez. Ugyanakkor számos költséget is ró a társadalomra, amelyek közösségi szinten jelentkeznek. Alapvető cél a közlekedésből származó hasznok maximalizálása a társadalmi terhek minimalizálása mellett.

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants ÉAOP-2.1.1/H-11 - Turisztikai szolgáltatások fejlesztése Támogatás összege: 5-50 millió Ft Támogatási intenzitás: 60-70%, Támogatott projektek száma: 45 db Támogatásra jogosultak köre: –Jogi személyiségű gazdasági társaság –Jogi személyiség nélküli gazdasági társaság –Egyéni vállalkozás –Non-profit gazdasági társaság Támogatható tevékenységek –induló beruházások támogathatók –a létrehozandó szolgáltatások kapcsolódhatnak attrakcióhoz, de attól függetlenül is megvalósíthatók Benyújtás ideje: március 1-től december 31-ig

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants ÉAOP Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése Támogatás összege: –Helyi TDMSz: millió Ft –Térségi TDMSz: millió Ft –Gyógyhelyi TDMSz: millió Ft Támogatási intenzitás: 50-85%, Támogatott projektek száma: helyi 5 db, térségi 3 db Támogatásra jogosultak köre: –Egyesület (KSH 52) –Non-profit gazdasági társaság (KSH 57) Támogatható tevékenységek Helyi TDMSz esetében (min. 3 feladatcsoportból kell választani): –termékfejlesztés, projektmenedzsment (pl: adatgyújtés, forráskutatás, túraútvonalakhoz kapcs. Fejlesztések) (a desztinációfejlesztési stratrégia készítése kötelező!) –turisztikai információs rendszerek működtetése (pl: iroda kialakítása, felújítása) –folyamatos kapcsolattartás, együttműködés –marketing tevékenység –szemléletformálás, oktatás és képzés – monitoring – fogyasztói elégedettség mérése, visszajelzések gyűjtése – infrastruktúrafejlesztés, eszközbeszerzés Térségi TDMSz esetében (min. 3 feladatcsoportból kell választani): –az előzőekkel egyező csoportok (térségi szintre vetített tevékenységei) –Regionális beruházási támogatásból finanszírozott tevékenységek estén (jellemzően az infrastruktúrafejlesztés, eszközbeszerzés csoporton belüli egyes tevékenységek) csak induló beruházás támogatható! Benyújtás ideje: március 1-től december 31-ig

MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Ami várható… ÉAOP Szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése Támogatás összege: millió Ft Támogatási intenzitás: 50% Támogatott projektek száma: 15 db Támogatásra jogosultak köre –Jogi személyiségű gazdasági társaság –Jogi személyiség nélküli gazdasági társaság –Jogi személyiség nélküli egyéb vállalkozás –Egyéni vállalkozás –Egyesület –Egyház, egyházi intézmény –Nonprofit gazdasági társaság Támogatható tevékenységek –Szálláshelyek fejlesztése Benyújtás ideje: II. negyedév

Stratégiai Tanácsadó Iroda Development Consultants H-4400 Nyíregyháza, Kölcsey u. 28., Tel.: , Fax: H-1024 Budapest, Margit krt. 5/a. III/1., Tel./Fax: Köszönöm a figyelmet! Morauszkiné Éles Edit Tel: