A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A november 18-i workshop napirendje
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Önkormányzatok idegenforgalmi feladatai Tegyünk együtt Fejér megye idegenforgalmáért Garán Éva.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Skanzen Örökség Program Partnerség napja – „Együtt a régióért” Miskolc, március 18.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A regionális tudomány társadalmasítása Kedvezményezett: MTA Regionális Kutatások Központja.
Prof. Dr. Hanusz Árpád egyetemi tanár
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
KETTŐ AZ EGYBEN: MÚZEUMPEDAGÓGIAI KÉPZÉS ÉS GYAKORLATI HELY KIALAKÍTÁSA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGIAI KARÁN Dr. Viskolcz Noémi Szegedi.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Foglalkoztatás-politika
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
A kerékpáros turizmus előnye, haszna közvetlen EU-s támogatások, EuroVelo-hálózat Balatonkenese, Csikai Mária
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Európai Zöld Sziget Homokhátság hasznosítása önkormányzati kezdeményezéssel Zsana, Január 12. Előadó: Dr. Steier József.
Pannon Helyi Termék Klaszter Megalakulás: október, közel egy éves előkészítő munka után Fő cél: a régióban fellelhető és előállítható mezőgazdasági.
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
„INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN” TÁMOP A Zempléni Múzeum konzorciumi.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
1. 2 SZOMBATHELY SZEREPE AZ EURÓPAI SZENT MÁRTON KULTURÁLIS ÚTVONAL LÉTREHOZÁSÁBAN Grünwald Stefánia Szombathely MJV Stratégiai és Idegenforgalmi csoportvezető.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Századfordulós ékkövek – tematikus kalandozások a szecesszió varázslatos világában HUSRB/1203/212/121 sajtótájékoztató Szeged, Dr. Igaz Ágnes.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ FERENC KANCELLÁR

A Főiskola projektben vállalt tevékenységei: Kutatások Képzések Rendezvények Megvalósítás időszaka: július – november Elnyert támogatás: Ft. PROJEKTTEVÉKENYSÉGEK

1. A kézművesség és a kreatív ipar kapcsolatrendszere a vizsgált térségekben I. KUTATÁS – 1.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) -Kérdőíves felmérés: 5 nap, 234 látogató, 50 kézműves - Mélyinterjúk: a budapesti agglomerációban (hagyományőrző egyesületekkel és kézműves tagokkal) KUTATÁS – 1.

KUTATÁS – A köznevelési és közművelődési intézmények szerepvállalása az aktív hagyományőrzés módszereinek terjesztésében forrásmunkák feldolgozása, néphagyományok, pedagógiai módszerek, a települési rendezvények és a turizmus kapcsolódásának vizsgálata Helyszín: Budaörs, Fót, Szigetszentmiklós és Vác

A hagyományos iparágak és a kézművesség elterjesztéséhez kapcsolódó képzés: 182 fő 30 órában pénzügy-adózás, marketing-értékesítés vagy kommunikáció témában. A résztvevők: a kézműipari mesterséget folytatók és közművelődési intézmények munkatársai a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetből, a Budapesti Agglomerációból, vagy a Tokaji Borvidékről. II. KÉPZÉS

ÚJ KÉPZÉSEK KIDOLGOZÁSA – „Kézműipari vállalkozó” Képzési modulok: 1. modul: Kis- középvállalkozások menedzsmentje 2. modul: Térségi turizmus menedzsmentje 3. modul: A turizmus piaca 4. modul: Termék és kommunikáció 5. modul: Informatika és kommunikáció

igényfelmérés, tanterv kidolgozása tankönyv írása, és lektorálása elektronikus tananyagok, kísérleti oktatás: képzés 60 órában terepgyakorlat: november Lajosmizse: jól működő helyi vállalkozások megtekintése, előadások és gyakorlatok képzés zárása: szóbeli vizsga ÚJ KÉPZÉSEK KIDOLGOZÁSA – 1.

2. „Térségi asszisztens” Képzési modulok: 1. modul: turisztikai termékfejlesztés, 2. modul: régiótörténet és turizmusgazdaság, 3. modul: térségi marketing, 4. modul: interkulturális kommunikáció, 5. modul: informatikai és kommunikációs technológiák a turizmusban ÚJ KÉPZÉSEK KIDOLGOZÁSA – 2.

mélyinterjúk, konzultáció, e-learning tananyagok kidolgozása, e-tankönyvek megírása, lektorálása a BGF oktatói, egyetemek munkatársai és a szakma elismert képviselői pilot kurzus kontakt órákkal és tanulmányút szervezésével

ÉLELMISZEREK FELHASZNÁLÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉSBEN Cél: egészségmegőrző elkészítési eljárások megismertetése Időpont: november 13. Helyszín: A BGF KVIK Oktató Kabinetjének konyháiban és éttermeiben Interaktív foglalkozás (6 fő kézműves- élelmiszeripari szakember: pl.: pék, fagylaltkészítő, húsfeldolgozó, borász segítségével) Résztvevők száma: 60 fő III. RENDEZVÉNYEK – 1.

ÚJ KIADVÁNYUNK

a kiadvány szerzői: Dr. Gundel János és Dr. Lugasi Andrea ISBN , 88 oldal, 150 példány, ingyenesen elérhető volt a résztvevők számára téma: a magyar konyha jellegzetességei, a Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) gyűjteménye és az eredetvédett élelmiszerek, a kistermelői és kézműves élelmiszertermékek, a hungarikumok szabályozása. a magyar szürkemarha, mangalica, tokaji aszú, mint hungarikumok, a Magyarországon őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták, a magyarországi régiók gasztronómiai jellegzetességei, a kapcsolódó fesztiválok ÉLELMISZEREK FELHASZNÁLÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉSBEN

RENDEZVÉNYEK – 2. Mesterségek bemutatása

RENDEZVÉNYEK – 2. Mesterségek bemutatása, Szentendre

Programok: gasztro – totó: ízfelismerés különlegesen ízesített mézek kóstolása (pl.: hárs, csokis, csípős) borkóstoló (Tokaji Aszú, Furmint, Chardonnay) mézeskalács díszítés BGF A HAGYOMÁNYŐRZÉSBEN

BGFBGF Az egész napos rendezvényen a BGF-et a Vendéglátás Intézeti Tanszék, a Karrier Iroda munkatársai, valamint a kari Hallgatói Önkormányzat tagjai képviselték. BGF A HAGYOMÁNYŐRZÉSBEN

Interaktív kiállítás Balaton és Tokaj meghívásával Cél: a néprajzi értékek közelebb kerülése Helyszín: Szentendre, Ferenczy Múzeum 2015.október 17-től Lehetőség: A látogatók közvetlenül is találkozhattak a népi hagyományokkal és mesterségekkel, interaktív formában részesei lehettek a gyakorlati hasznosítás élményének Bemutatkozó turisztikai régiók: Tokaj, Balaton Budapest környéke RENDEZVÉNYEK – 2.

A projekt segítségével megvalósult az a célkitűzés, hogy az ország néprajzi értékei közelebb kerüljenek a lakossághoz, a városi ember számára is ismertebbé, megfoghatóbbá váljanak. Küldetésünknek tekintjük, hogy a hagyományos népi értékeket megőrizzük az utánunk következő generációk számára is. Bízunk abban, hogy a projekt folytatásában a BGF, illetve január 1-től már BGE kiemelt szerepet vállalhat. Köszönjük a projekt fő támogatójának: az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a konzorcium vezetőjének: a Hermann Ottó Intézet és partnereinknek: a Hagyományok Háza a Zempléni Múzeum a Balatonkenese Város Önkormányzata segítségét. ÖSSZEGZÉS

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! DR. DIETZ FERENC KANCELLÁR BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA