Sahana katasztrófavédelmi szoftvercsomag Knyihár Zsuzsanna

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Microsoft Office Project kapcsolódása a PM folyamataihoz
Advertisements

Közösségi média és a könyvtár Trendek Közösségi média és a könyvtárak Trendek
A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,
Biztos kezdet- gondolat Projekt? Program? gyerekházak.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Fáy András EADS, Védelmi és biztonsági divízió április
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
Negyedik előadás Március 11
Közigazgatási technológia A közigazgatási technológia alapkérdései KRF © 2005.
Előnyök és alkalmazási területek
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
A helyzetelemzéstől az önértékelésig Hock Zsuzsanna Könyvtárpedagógiai szakértő.
CAS Software AG Richtig informiert. Jederzeit und überall. Jól informáltan, mindig és mindenhol. Ahogy mi a CRM-t látjuk….
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Az ÚMVP intézményrendszere
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
A digitális dokumentumok hosszútávú megőrzésének problémái Moldován István OSZK MEK Osztály „Networkshop” Szeged, március 30.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
Munkahelyi egészség és biztonság
A gyógyító információ Dr. Vasas Lívia MOKSZ elnök Január 12. Nyíregyháza.
KÖNYVTÁR információforrások és szolgáltatások FELHASZNÁLÁS céljából rendezett gyűjteménye.
5.AZ AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS A MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMAT FELTÁRÓ ADATBÁZISOK, HASZNÁLATUK. A FAO SZEREPE A NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓELLÁTÁSBAN.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
„Stratégia az intelligens közlekedési rendszerek hazai fejlesztéséhez” május 17. Dr.-habil. Lindenbach Ágnes egyetemi magántanár.
Tervezési feladat Nanotechnológia tervezése és összehasonlító értékelése egy megadott szennyezett terület remediációjára Témavezetők: Molnár Mónika.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
HOGYAN HOZZUNK LÉTRE ELEKTRONIKUS KÖZÖSSÉGI ÖNSEGÍTŐ RENDSZERT? STEP BY STEP.

Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor április 03.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
A QR kódok használata marketingben és elektronikus ügyvitelben KOVÁCS BLANKA MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓS MENEDZSMENT SZABADKA 2014.
Minőségbiztosítás Galba Ágota Szoftverminőság2 Célkitűzés-feladatok Célja: segítségével a személyzet és a menedzsment képes objektívan belelátni.
Biztonsági szabályozás szerepe a biztonsági rendszeren belül
Assoc. Prof. Ján Gunčaga, PhD. Faculty of Education Catholic University in Ružomberok Nyílt forráskódú szoftverek és IKT az oktatásban.
OSINT eszközök a gyakorlatban avagy hogyan gyűjtsünk és elemezzünk nyílt adatokat személyekhez kapcsolódóan Dr. Gorza Jenő PhD nyá. ezredes, c. egyetemi.
Online katalógusok Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2014 Ruttkay Szilvia
Online katalógusok Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013 Ruttkay Szilvia
Telekocsi szolgáltatás kialakítása “Ruby on Rails” és lokalizációs megoldások felhasználásával Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai.
Az Open Access hazai és helyi vonatkozásai International Open Access Week October 21-27, 2013.
GANZINV ALKATRÉSZ NYILVÁNTARTÓ RENDSZER Kovács Magda-díj 2015/16. Kimmel Gábor Mérnökinformatikus szak MI2013N.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN Kiss Annamária Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013.
LOGISZTIKA ÉS GLOBALIZÁCIÓ. Logisztika és globalizáció A piacok globalizálódásának következménye: - nemzeti piacok szükségletét lényegesen meghaladó termelési.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Iskolafejlesztési lehetőségek: utak és dimenziók OFI, január 27.
MODELLKÍSÉRLETI PROGRAM AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSOK FUNKCIONÁLIS ÖSSZEKAPCSOLÁSÁRA TÁMOP /1 Készítette: Horváth Éva.
Online nyilvános katalógusok orvosi területen
Vasas Lívia, PhD 2017 Online nyilvános katalógusok orvosi területen Mozilla Firefox vagy Google Chrome Vasas Lívia, PhD.
Útmutató az adatbázis használatához
Biztos kezdet- gondolat
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
A MÚZEUMI HÁLÓZAT TARTALOM- ÉS TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSAI
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Vasas Lívia március 3. A National Center for Biotechnology Information adatbázisai:     Books, National Library of Medicine katalógus,
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Sahana katasztrófavédelmi szoftvercsomag Knyihár Zsuzsanna

Katasztrófák

Létrehozásának története 2004: Srí Lanka – a terület helyreállítása a szökőár után

A szervezet megalakulása óta rendelkezik vészhelyzet- és ka- tasztrófa-menedzsment szakértőkkel, akik teljes értékű tagok- ként vesznek részt a szoftver fejlesztési folyamatában. Lanka Szoftver Foundation Sahana Szoftver Foundation2009-től A Sahana Szoftver Foundation együttműködik katasztrófa- és technológiai (műszaki) szakértőkkel, technológiákkal, hivatá-sos (profi) szolgáltatásokkal és katasztrófára reagáló szerveze-tekkel.

A legfontosabb kérdések, melyek segítenek a hatékonyság növelésében Hogyan lehet a körülményeket és a sürgős követelményeket (feltételeket) hatékonyan közölni a nemzetközi adományozó közösségekkel? Hogyan tudja a felelős hatóság egyeztetni, hogy hol vannak azok a kórházak, melyek el tudják szállásolni a további pácienseket? Hogyan tudnak a falvakban maradt családok – az evakuáció során egymástól elszakított szülők, házastársak és gyerekek – újra egyesülni?

A Sahana szoftvercsomag részei Eden Vesuvius (Mayon)

Az Eden áttekintése Az Eden egy rugalmas humanitárius felület gazdag objektum- halmazzal (feature set), mely gyorsan testre szabható, hogy alkalmazkodjon az aktuális folyamatokhoz és kiegészíthető aktuális rendszerekkel, hogy hatékony megoldásokról gondos- kodjon a kritikus humán szükségletek menedzsmentje részére a megelőzés vagy a krízis alatt.

Az Eden fejlődési szakaszai Az Eden szoftvert először a katasztrófákra való reakciókra fej- lesztették ki. Célja 2010-es haiti földrengést követően a nyil- vánosság általi használat és az UN World Food Program élelem- elosztási programjának támogatása. A haiti földrengés óta az Eden-t a következő katasztrófák esetén használták magánszemélyek, szervezetek és kormányok: földrengés és szökőár Japánban – 2011; áradás Kolumbiában – 2011; áradás Venezuelában – 2010; áradás Pakisztánban – 2010; hurrikán Veracruzban, Mexikóban – 2010.

Az Eden sajátosságai Logisztikai Menedzsment Személyzet Menedzsment Szervezet Regisztráció Felbecslés Projektek nyomon követése Kórház Menedzsment Rendszer Menedékhely Regisztráció Térképezés

Menedékhely regisztrálása

Térképi megjelenítés

A Vesuvius áttekintése kórházak rangsorolása eltűnt személyek megtalálásának lehetősége családok újraegyesítése A Vesuvius fejlesztést az US National Library of Medicine (a világ leg-nagyobb orvostudományi könyvtára) irányítja. Fontos, hogy az áldozatok betáplált adatai (külső jegyek, fotók stb.) össze legyenek kötve a bejelentett hiányzó/megtalált személyek adataival (adatbázis), és azokat a nyilvánosság elé tárják.

A Vesuvius fejlődési szakaszai Elsődleges cél: a Bethesda Hospitals Emergency Preparedness Partnership (BHEPP) segítése volt. A National Library of Medicine (NLM) támogatta a Vesuvius Lactor System (Vesuvius Helymeghatározó Rendszer) nyilvános használatát a haiti föld-rengésnél (2010), a christchurchi földrengésnél (2011), illetve a japán földrengésnél és szökőárnál.

A Vesuvius sajátosságai Az eltűnt személyek jelentése – összetett keresés. Kórház Rangsorolás Menedzsment – fényképek számítógépes rögzítése és a páciensek betáplált adatainak elektronikus közlése a kórházak, illetve a személyfelderítő nyilvántartás részére. Dokumentum Könyvtár

Eltűnt személyek keresése

A Mayon áttekintése Vészhelyzet Erőforrás Menedzsment Lehetőségek Önkor- mányzatok részére A Mayon gondoskodik egy vészhelyzet-személyzetről és erőforrás-menedzsment megoldásról, mely jól használható nagyobb számú esemény, személy és erőforrás kezelésének céljából. Ez igyekszik kiszolgálni a hivatásos (profi) vészhely- zetmenedzsment szervezeteket a nagy önkormány-zatokban és hatóságokban – felkészültséggel, válasszal, helyre-állítással és mérsékelt felelősséggel felvértezve.

A Mayon sajátosságai Vészhelyzet/katasztrófa Modell Menedzsment – különféle (modellek) megalkotása különböző bemeneti adatokkal, – megváltoztatott példák és fejlesztési stratégiák problémentes teljesítés vészhelyzet esetén.