Térségi fejlesztési modellek Varga Csaba c. egyetemi docens Stratégiakutató Intézet elnöke.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kuti Éva Civil trendek az adatok és a szakértői benyomások tükrében Reflektorfényben a civilek – Hova jutottunk, merre tovább? Útkeresésben a szektor NIOK.
Advertisements

Pécs Megyei Jogú Város Ifjúságpolitikai Koncepciója és Cselekvési Terve „Csellengő fiatalok” - Az ifjúságpolitika komplexitása – 2007.március
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
1 Ferge Zsuzsa: A magyar „GYEP” ORSZÁGOS KONFERENCIA A GYERMEKSZEGÉNYSÉGRŐL Miniszterelnöki Hivatal – Miskolc Város Önkormányzata – MTA-KTI Gyerekprogram.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
1 „Varratmentes Európa” program célja és tartalma Rajnai Gábor Miniszterelnöki Hivatala Stratégiai és Fejlesztéspolitikai Osztály Kárpát-medence Kincsei.
A szenior tudástőkére épített társadalmi innováció május 21. Miskolc ©Sárközy Erika.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A VÁROSRÉGIÓ DEFINIÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI Horváth Sarolta Noémi Ph.D. hallgató Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A digitális kultúra kettős köre és az ifjúság viszonya Rab Árpád Óbudai Egyetem Digitális Kultúra és Humán Technológia Tudásközpont VIII. Nemzetközi.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Dr. Bihari Péter BME Gépészmérnöki Kar oktatási dékánhelyettes
Reflexiók a társadalmi és a nonbusiness marketing fogalmi kérdéseihez
Az időskori tanulás trendjei Magyarországon
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Az LMP helyi programja a klímaváltozás elleni küzdelemben
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Levegőszennyezés matematikai modellezése
Egészségügyi közbeszerzések
Energia(termelés) és környezet BMEGEENAEK7 és BMEGEENAKM1
Az ifjúsági közösségek szerepe a helyi kulturális életben
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Nagyvárad A Kárpát Régió Üzleti Hálózat tevékenysége
Főnix – me Megújuló Egyetem Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében.
Fiatal Regionalisták VII. Konferenciája
Innovációs képesség és jólét összefüggései
Lehetőségek, tervek… JÖVŐKÉP.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Stratégiai célok megjelenítése a közbeszerzési politikában A fenntarthatóság kérdése a magyar közbeszerzési jogalkalmazásban, különös tekintettel az.
„Út a munkához” program
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Szervezet-fejlesztés
Felnőttképzés a közművelődésben
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
Köszöntő A Dokumentumkezelő rendszerek helye és szerepe
Az EU támogatások ellenőrzésének rendszere
Lorem ipsum.
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Iskolai szociális segítő
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Stratégiakutató Intézet
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Térségi fejlesztési modellek Varga Csaba c. egyetemi docens Stratégiakutató Intézet elnöke

Tartalom Új paradigmák Új mozgástér Új térségi modellek Fejér megyei térségi modellek Konklúziók

Új paradigmák Meglehetősen jól látható ma már, hogy különös (elképesztő, felkavaró, megtisztító, felfoghatatlan) paradigmaváltásban vagyunk benne Régi paradigmák (uralkodó gondolatok, szemléletek, világképek, igazságok, életprogramok, magatartás minták, életvezetések, stb.) süllyednek el, vagy válnak könnyűvé Miközben új és váratlan paradigmák emelkednek fel, amelyek nem csak a tudományt vagy a művészetet, hanem a mindennapi életfolyam értelmezését, vitelét, kifutását is gyökeresen átgondoltatják és átalakítják Ezért a térségfejlesztésben is új paradigmák születtek

A lokalitás értelmezése Minden térszint része a lokalitásnak, ami a nemzetállam szint alatt van (helyi „államok”): régió, megye, város, kistérség, község, stb. A lokalitás egyesített környezeti, társadalmi, gazdasági, szellemi (tudásbeli) valóság A lokalitás hol alávetett a nemzet/állami szintnek, hol valamilyen autonómiát élvez Magyarországon funkcionálisan egyelőre a megyei, a városi és községi szint intézményesült – és a kistérség most kezd.. A lokalitás szubsztanciális céljainak, feladatainak intézményesülése lassú, vagy elmarad Az intelligens (tudat és tudásközpontú) lokális civil társadalom és részvételi demokrácia a jövő – létrejön az új mozgástér, cselekvési tér

A kistérségek távlatai Ha a fenntartható információs, innovációs, intelligens társadalom régió intelligens híd a globális és lokális világ között, ha ez így van, az intelligens kistérség egyértelműen kreatív működési központ, még akkor is, ha a magyar közigazgatás ezt még nem fogadja el; előtérbe kerültek a kistérségi közszolgáltatások, amelyeknek viszont kulcsfeladatuk van a válságkezelésben, de az igazi fejlesztési lehetőségek egyúttal túlmutatnak a jelen aktualitásain, sőt a gazdasági világválságon is így a távlatok felismerése és a helyes stratégia nem lehet más, mint a globális kötelező és a lokális egyedi elemek lokalitást (tehát például a kistérséget) erősítő, életminőség átalakító-fejlesztő kombinációja azaz: az intelligens tervezést az adott mozgástérben is részben el lehet kezdeni

Fejér megyei új, komplex térségfejlesztési modellek Abai modell (folyamatos fejlesztési lépések: 1998, , 2010, stb.) Öt település (Aba, Csókakő, Sárkeresztúr, Sárosd, Nagylók együtt) település (Sárvízi, Sárbogárdi, Enyingi Kistérség) Móri kistérség és környéke (most szerveződik)

Abai modell ( ) Intelligens város, intelligens kistérség Új társadalom modell – utcaközösségek és civil képviselők (új intelligens és spirituális közösségek és kollektív tudatok) Helyi közösségi pénz – helyi személyes és közösségi jócselekedetek mérésére és forgalmazására Részvételi demokrácia és magisztrátus működése Minden polgárnak civil közösségi kártya Technológiai park, tudásalapú gazdaság Tudás város (művészeti középiskola, civilegyetem, stb.) Intelligens házak, hagyomány-központú, ökológiai épületek Helyi egészségfejlesztés – ÉLSZ: Életedért Lépj Szolgálat

Részvételi demokrácia A huszadik század egyrészt a demokrácia elterjedését hozta magával, másrészt azt a felismerést, hogy minden eddigi létező demokrácia csak korlátozott demokrácia volt A huszadik század kvázi-tömegdemokráciája, vagy kvantitatív demokráciája után talán az első kvalitatív demokrácia-típus születhet meg. Az információs kor azonban ehhez csak a technológiai hozzáférést és a hozzáférés digitális intézményeit tudja megteremteni A modern demokrácia intézményeinek célja nem lehet más, mint hogy az államot és közigazgatását végképpen a társadalom szolgálatába állítsa A kérdés tehát az, hogy a képviseleti demokrácia mellett hogyan születik meg a részvételi és az e- demokrácia. Minden kistérség vállalkozhat arra, hogy az e-közigazgatás mellett a részvételi demokráciát és azt előkészítő e-demokráciát kiépíti

Abai részvételi demokrácia nem egyszeres önkormányzati, hanem többszörös képviselet (civil képviselők, stb.), kombinálva a strukturált párbeszéddel, majd ez továbbfejlesztve megosztott önkormányzatiság, egyúttal egyszerre részvételi és elektronikus demokrácia, az e-demokrácia és az e-közigazgatás szintén együttes fejlesztése, egyszerre szervezett és spontán, egyszerre „alulról” és „középről” szervezett a lokális demokrácia új csúcsintézménye: a magisztrátus az 56 tagú magisztrátus egyszerre helyi „parlament”, részben helyi „kormány”, s a jövő „bizottmánya”

Három kistérség (28 település) gazdasági-társadalmi modellje Új falu/város-mag (önkormányzati testület + magisztrátus) A polgármester – a Polgárok Mestere Új közösségi védőgyűrűk (utcaközösségek, erős civil társadalmak, település-gyűrűk, stb.) Családok és a komaság visszaállítása (családi védőgyűrűk – erős identitással) Helyi (nem piaci) gazdaság (önellátás, cserekereskedelem, helyi közösségi pénz, stb.) Lokális (valódi) piacgazdaság, kiterjedt innovációval, tudatos társadalmi hasznossággal, ökológiai tudatossággal

Három kistérség (28 település) gazdasági-társadalmi modellje Helyi tudásteremtés, tudásátadás – új tudás új tudásbeavatással Intelligens térségi „államok”, széleskörű belső önellátással (helyi élelmiszergazdaság, megújuló és alternatív energiaellátás, stb.) Új típusú egészség-fejlesztés térségi egészség- és gyógyító-központokkal – és ÉLSZ-ek hálózatai Térségi innovatív magok: térségi „parlament”, térségi gazdasági-társadalmi klaszter, térségi újtudás-intézmények, térségi internetes televízió csatornák, stb.)

Új konklúziók Helyi együttműködés – nemzeti együttműködés – szubregionális együttműködés Erős globalizáció ellensúlyozására erős lokalizáció (új típusú város”államok”, térségi „államok”) A tisztán profitorientált gazdaság helyett társadalmilag-emberileg hasznos gazdaság A várható újabb gazdasági-társadalmi krízisek miatt szervezett önellátás, önsegítés Új minőségű önkormányzás és közigazgatás (részvételi közösség – részvételi demokrácia) A személyes és közösségi egészségvédelem és egészség visszaállítás A kollektív tudatok fejlesztése, az új kollektív tudatállapotok létrejötte, és a kollektív tudások átfogó átadása, alkalmazása

Köszönöm figyelmüket! Varga Csaba (új honlap lesz) kozosseg.hu kozosseg.huwww.reszvetel-demokracia- kozosseg.hu