A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

HIPOTÉZIS A képzésben és oktatásban megjelent alábbi három fogalom paradigmaváltást okozott:  Flexible Learning  Distance Education  Open Learning Thomas.
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
NTP-OKA-IV. Együtt a jövődért- Apáczai tehetséggondozás Bocz Róbert Informatika.
Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi.
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
ECDL ELEKTRONIKUS HITELESSÉG, ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS MODUL
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Verseny feladat kiírója: Beiersdorf Kft. Verseny szervezője: OMD Hungary Kft. VIII. Országos Média Diákverseny 2008.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Beszámoló az Öveges József Fizikaverseny I. és II. fordulójáról 2006
Tantárgyi tanév-előkészítő informatika Szűcs Gergely
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
1 Informatika kimeneti mérés 10.évfolyam
Informatika bemeneti mérés
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Közgazdaság szakmacsoport
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
V ARJÚ L AJOS R EGIONÁLIS T ERMÉSZETTUDOMÁNYI E MLÉKVERSENY Bevált Jó Gyakorlat.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Tehetséggondozás informatika. Útravaló – Út a tudományhoz Microsoft Certified Professional Hálózatépítés Diák rendszergazda Iskola honlapja Villanynapló.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév versenykiírás A K&H Bank versenyfelhívása felsőoktatásban állami finanszírozásban vagy önköltséges formában.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Coménius Logo Imagine PC Logo.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
2016. november 12..
Nemes Tihamér OKATV.
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2015)
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
Szakiskolai Fejlesztési Program I

A felvételi eljárás elemei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink matematikából a ös tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Programjaink fizikából a es tanévben
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre az informatika-alkalmazói ismeretek elsajátításának egységes versenykeretek közötti mérése az informatika tantervi követelményei alapján történő tehetséggondozás folyamatának elősegítése

A verseny kategóriái: 5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam

A jelentkezés és a részvétel feltételei: A versenyen az ország valamennyi oktatási intézményének mindazon 5., 6., 7. vagy 8. évfolyamos tanulója részt vehet, akit a nevezési határidőre az oktatási intézménye – megfelelő adatszolgáltatás mellett – benevez, a nevezési lapot hiánytalanul kitöltve eljuttatja a rendező egyesületnek. (A nevezési lap és a szülői nyilatkozat letölthető az egyesület honlapjáról A szülői nyilatkozatot az iskola őrzi meg. Az eljárásnál figyelembe kell venni a 17/2008. (V. 9.) OKM (tanév rendje) rendeletet.

A verseny fő témái az 5-6. évfolyamos kategóriában versenyzőknek: Operációs rendszer Grafika Szövegszerkesztés A verseny fő témái a 7-8. évfolyamos kategóriában versenyzőknek: Grafika Szövegszerkesztés Táblázatkezelés Prezentációkészítés Internet-használat

Ezen belül a feladatok felépítése: Reprodukciós, vagy irányított feladatok, meghatározott szempontok szerint Feladatlapok kitöltése (változatos feladatrendszerrel, különböző feladattípusok felhasználásával) Önálló keresőmunka eredményeként komplex feladat Egyéni kreativitást igénylő feladatok

A versenyfeladatok az alábbi programokkal biztosan megoldhatók: Windows operációs rendszer Microsoft Office programcsomag (Word, Excel, PowerPoint) Paint Internet Explorer

A nevezés módja, határideje: A nevezési lap letölthető az ISZE honlapjáról: Egy intézmény, iskola egy Nevezési lapon az összes versenyzőjét benevezheti. A kitöltött, aláírt Nevezési lapot az ISZE 1393 Budapest, PF 319. postacímre kell elküldeni a megadott határidőre. Egyúttal kérjük hogy a nevezési lapokat elektronikusan is a címre is küldjék el, a levél tárgya „Kozma verseny” Nevezési határidő: november 15. (postabélyegző legutolsó napja) Nevezési díj: nincs

Fordulók: 1. forduló: Iskolai forduló: Az iskolai fordulót az iskolai jelentkezések alapján az iskolák bonyolítják le. A feladatokat és a javítási útmutatókat a kiíró biztosítja. Az iskolai felelős a kiíró által megadott megoldási kulcs és értékelési szempontok alapján a feladatokat értékeli és a legalább 50 %-ot elért tanulók dolgozatait, és azok értékelőlapját elküldi a kiírónak. A továbbjutási ponthatár megállapítása és az érintett dolgozatok felüljavítását követően a kiíró értesíti a továbbjutókat. 2. forduló: Regionális forduló: Az iskolai fordulókból továbbjutott tanulókat a kiíró hívja be az általa régióként megbízott központokba, amelyek a verseny lebonyolítását szervezik. A regionális felelős a tanulók dolgozatait elküldi a kiírónak. A dolgozatok javítását a kiíró által megbízott országos versenybizottság végzi. A továbbjutási ponthatár megállapítása és az érintett dolgozatok javítását követően a kiíró értesíti a továbbjutókat.

Fordulók: 3. forduló: Országos döntő: A kiíró által felkért helyen, a kiíró által megbízott versenybizottság – a regionális versenyeken elért eredmények alapján – bejutott versenyzők részére országos döntőt szervez. A feladatokat a versenybizottság értékeli, megállapítja és kihirdeti a verseny kategóriánkénti végeredményét. Az egyes fordulók helyszíneiről a versenyzők időben tájékoztatást kapnak.

Az eredmények közzétételének módja: A verseny eredményei az ISZE honlapján megtekinthetőek az aktuális fordulót követő 20 napon belül: Díjazás: A döntő valamennyi résztvevője oklevelet kap, és kategóriánként az első 6 helyezett tárgyjutalomban részesül. A legtöbb pontszámot elért versenyző viselheti az „Informatikus Diák” címet.

Feladatok: