2014 Orosz Zsuzsanna ügyvezető Mobil:+36306537063 Levelezési cím: 3580 Tiszaújváros, Lévai József utca 10. URL:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LILI MARLEEN Lale Andersen :
Advertisements

Módbeli segédigék Készítette: Szántai Gábor
HERBST. Rainer Maria Rilke ( )
Földművek, földmunkák II.
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
Az új épületenergetikai szabályozás
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
Radó Krisztián1, Varga Kálmán1, Schunk János2
Minőségtanúsítás és tájékoztatás a minőségről
Néhány fontos terület a Kreatív Ipar fejlődéséhez
Referenciaházak / Nálam szigetelnek Brassnyó László műszaki tanácsadó február.
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Prototype Kft. Prototype kft. - Alapítás ban - 8 alkalmazott - A Stratasys Inc. képviselet - MK-Technology GmbH képviselet - GOM GmbH képviselet.
Verfasser · weitere Angaben
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
Szénszál erősítésű hőre lágyuló műanyagok alkalmazási lehetőségei
INNOVÁCIÓMENEDZSMENT
T RD -Trading Hungary Kft. Metrológia.
Quantum tárolók.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
RFID labor az Intézetünkben
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.
Távhővezetékek csapadékvíz elleni gazdaságos és tartós szigetelése
Borsos Tibor iü tűzvédelmi szakértő
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
A szálgyártási technológia hatása a bazaltszálak
Energiamanagement jelentősége Audi Hungaria Motor Kft. KLENEN Konferencia
Ipari Katasztrófák3. előadás1 A technika. Ipari Katasztrófák3. előadás2 A technológia kialakulása 1.Alapkutatás: a természettudományos össze- függések.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Hódmezővásárhely Megyei Jogú
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
Energiatakarékos tetőszerkezet
„Megújuló energiaforrások a térségfejlesztés szolgálatában” Gulyás Gréta 12.a Bartha Szabolcs 10.a Hegedűs Márton 10.a Gyöngyösi József Attila Szakközépiskola,
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Információs rendszer fejlesztése 4. előadás
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
Rekonstrukció Alapfogalmak. A felújítást - rekonstrukciót kiváltó okok Elhasználódás Meghibásodások Szállított közeg minősége Elavulás Költség csökkentés.
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
Ipari ökológia 3 Dr. Bezegh András. Ipari ökológia őszi f.é. BME … a probléma … Hulladék képződés Profit Víz felhasználás Energia.
Életciklus elemzés (LCA)
Ungarnconsulting_Markteintritt in Ungarn
ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia A megújuló energia jövője a Közép-dunántúli régióban Edutus Főiskola,
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
„INTERREGIONAL INNOVATION SYSTEM IRIS L00049” c. projekt WP2 MUNKACSOMAG – INTERREGIONÁLIS KKV FEJLESZTÉS IRIS INNOVATÍV ÜZLETI ÖTLET ÉRTÉKELŐ MÓDSZER.
Hungary-Romania Corss-border Co- operation Programme „The analysis of the opportunities of the use of geothermal energy in Szabolcs- Szatmár-Bereg.
Varga Zoltán ügyvezető AGRIAPIPE Kft.. Agriapipe Kft. főbb tevékenységei: Szaktanácsadás Csővezetékek mechanikus tisztítása Csővezeték hálózatok vizsgálata.
EIP Kálmán Tímea Nagyvázsony, április 22.. Európai Innovációs Partnerség (EIP) a VP-ben.
EGT és Norvég Alapok Polgár Tamás Norvég Királyi Nagykövetség
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
TRD.  Jelszóval védett tartalom  Több felhasználó név és jelszó  Egyedi jogosultságok  Mérőeszközök  Riportok  Biztonsági mentés  Felhasználók.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
Címkenyomtatás.
Termék-piacfejlesztési stratégiák (Ansoff-mátrix)
6 szigma.
Valamikor Chesterfieldben, Midway u
Egy nemzetközi termék és a termékfejlesztés kapcsolata
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

2014 Orosz Zsuzsanna ügyvezető Mobil: Levelezési cím: 3580 Tiszaújváros, Lévai József utca 10. URL:

CÉGISMERTETŐ Tevékenységi terület: Épületenergetika Létszám: 5 fő Alapítva: A cég projektcég, célja új szigetelésjavítási eljárás megvalósítása, bevezetése a piacra, továbbfejlesztése Cégfilozófia: Egyszerűen, tartósan és környezetbarát módon csökkentsük az energiafelhasználást, minden épülettípusnál.

A PIACKUTATÁS ÉS EREDMÉNYE Az azbeszt betiltását (1979) követően a szigetelőanyagok terén lényegi változások nem történtek, a támogatási rendszerek bevezetésével, rendkívül erős csoportok tartják kézben a piacot. A környezetvédelmi, energiahatékonysági EU elvárások szigorodását a szigetelésgyártók a már megszokott, korábban alkalmazott alapanyagokkal próbálták követni. A szigetelőanyag piacot döntő részben az üveg és kőzetgyapot alapú szigetelőpaplanok (~70%), valamint a Polistyrol táblák (~15%) fedik le. A jó szigetelőanyag legfontosabb tulajdonsága a formastabilitás és a hosszú élettartam Napjainkig nem jelent meg a piacon a fentiek helyettesítésére alkalmas termék

AZ ÁSVÁNYGYAPOT ALAPÚ SZIGETELÉSEK GYENGEPONTJAI: A nedvességtartalom befolyásolja, rontja a szigetelőképességet Az elemi szálak formaldehid alapú felületkezelést kapnak a gyártás során A kibontott szigetelőanyagot veszélyes hulladékként kell kezelni és ártalmatlanítani. A beépített szigetelőanyagok élettartama rövid, a javítás csak a szerkezet megbontásával lehetséges Egészségkárosító, rákkeltő hatás még nem bizonyított, de több vizsgálat is folyik

Trapézlemezzel burkolt csarnok szigetelés sérülése

ECHTE BOMBE NACH DEM ASBEST GERATEN NUN AUCH ERSATZ-DÄMMSTOFFE WIE GLAS- UND STEINWOLLE UNTER KREBSVERDACHT. Gerade bei einer Außenlagerung auf einer Baustelle ist Steinwolle aufgrund ihrer Eigenschaften als langlebiges Material sehr gut geeignet. Bei schlechtem Wetter wie z.B. Regen oder Schnee saugt sich Steinwolle voll mit Wasser und kann so nicht mehr zur Dämmung verwendet werden. Allerdings lassen sich die Steinwoll-Ballen und Bahnen recht einfach wieder trocknen, da sie ja nicht schimmeln oder faulen können. Mit Ungeziefer braucht man wie bereits erwähnt auch nicht zu rechnen, da Steinwolle diesem kein geeignetes Heim bietet. Mire irányult a fejlesztés? 24/1990

RAPIDSIL FEJLESZTÉS Az építőanyagok, szigetelőanyagok 100 milliárd Eurót meghaladó piacára való belépéshez komplex, az iparág széles szegmensében alkalmazható anyag és technológia szükséges, amely megfelel az aktuális és a közeli években várhatóan bevezetésre kerülő új, rendkívül szigorú előírásoknak. A megújuló alapanyagok alkalmazása, a minimális hulladékképződés, a hozzájárulás a CO2 kibocsátás és az energiafogyasztás csökkentéséhez elsődlegesen preferált Európai Uniós célkitűzés, melynek az általunk kidolgozott program maradéktalanul megfelel. Célunk a piac 2-5%-nak lefedése, franchise hálózat kialakításával. A fejlesztési program kiterjed a szigetelésjavításra ( SYSTEM és az új építmények szigetelésére egyaránt (SERENAD).

TERMÉKFEJLESZTÉS INDÍTÁSA Piackutatás, piaci rés felfedezése Termékfejlesztés, labormunkák Kikísérletezett szigetelőanyag előminősítése Feldolgozási technológia kidolgozása, a speciális 3 komponenses szigetelőhabhoz Az előkészítési fázis 8 évig tartott

Az általunk kidolgozott és P számon bejelentett szabadalom A REPTECH szigetelésjavítási eljárás megoldást jelent a sérült szigetelés egyszerű, gyors javítására A szerkezet megbontása és a sérült anyag kiszedése nélkül alkalmazható A szigetelőképessége alkalmazkodik a korábban beépített anyagokhoz, nem képez hőhidat Ipari és lakóépületek esetén egyaránt használható A technológia mobil, 3-4 fő betanított munkás végzi a javítást

ÉGÉSGÁTOLTSÁG Égésgátoltsági kategória: B2

A REPTECH HAB JELLEMZŐI: Hőszigetelő képesség: λ=0,041 W m°K Térfogatsúly: kg/m³ A hab szilikát tartalmú, nyitott cellás, finom szerkezetű poliurea hab. Jellemzője, hogy a szigetelendő térbe folyadékként bejuttatva, 5-15 másodpercen belül habosodni kezd, amely folyamat nem jár nyomásemelkedéssel. Zsugorodásra nem hajlamos, formatartó, a polietilén kivételével mindenhez jól tapad. Élettartama korlátlan, a poliuretán szigetelőhabokhoz hasonlóan. Égésgátolt, (B2) rendkívül kedvező füstképződési jellemzőkkel

Ide fényképek kellenek SZIGETELÉS JAVÍTÁS A képeken látható, a próba javítás sikeres.

Mobil 3-K magas nyomású elektromos szivattyú, állandó térfogataránnyal, változtatható szállítóteljesítménnyel Alapanyag fejlesztés, minősítés Szabadalmi oltalom a szigetelésjavítási komplex technológiára Alkalmazási engedély

Projekt címe: Gyártósor és építési technológia kifejlesztése új, környezetbarát építőelem létrehozásához Az ásványgyapot szigetelések gyors öregedéséből adódó meghibásodások kiküszöbölésére született az az ötlet, hogy üreges szárú, természetben sűrűn előforduló növényekből és azok rendszerezettségét tartósan biztosító kötőanyagból újszerű, környezetbarát szigetelési struktúra alakítható ki. A szigetelés struktúra újdonságtartalma hazai és nemzetközi viszonylatban is magas, ezért védelméről a P számon bejelentett szabadalom gondoskodik. A szigetelési struktúra ötlete annyira sikeresnek bizonyult, hogy megfelelő tervezéssel, technológia kidolgozásával, illetve a hozzá kapcsolódó gyártástechnika kifejlesztésével olyan építőelem is gyártható, amely kiváló szigetelő képesség mellett olyan mechanikai jellemzőkkel bír, mely alkalmassá teszi falazóelemként történő felhasználásra. AKTUÁLIS PÁLYÁZATUNK