Aga Gyermekotthon. ....Kezdetek 1961-ben létesült a kezdetben csak alsó tagozatos gyermekekkel foglalkozó Aga utcai Gyermekotthon. Később felsőbb tagozatos.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Advertisements

Csuhaj Andrea Programvezető
Nevelőszülői gondoskodás a fővárosban
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
Budapest Főváros Ifjúsági Koncepciója „Kezdeményezés, Koordináció és Kooperáció” Gergely Péter április 6.
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
1 A gyermek- és ifjúságvédelmi intézményrendszer helye és szerepe a fővárosi oktatás rendszerében Fővárosi Pedagógiai Napok Modellváltás a fővárosi intézményrendszerben.
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Mészáros Attila Menedék Migránsokat Segítő Egyesület
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Beiskolázási tájékoztató december
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
Beszámoló a Tanoda- Játszóház működéséről
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Az osztályfőnöki szerep története
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
2004. október 28. Változó közoktatás a változó világban Általános iskolák Józsefvárosban
Kommunikáció beteg gyermekekkel
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
Gyermekek, fiatalok és vér szerinti családjaik a munka világában
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
NEMZETI SZOCIÁLPOLITIKAI KONCEPCIÓ 2011
1 A gyermekvédelmi szakellátás fővárosi sajátosságai és fejlesztési szükségletei „A gyermekvédelmi szakellátás fejlesztése Budapesten” Fővárosi Gyermekvédelmi.
1 A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány által működtetett Félutas Kiléptető Rendszer.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz augusztus 23.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium , Szakközépiskola és Kollégium
Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
PRESSLEY RIDGE Program
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Integráció és inklúzió
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
Befogadás-elbocsátás SZMM Zalaegerszegi Gyermekotthona.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
1 Gyermekvédelmi képzések a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Készítette: dr. Retkes Zita.  Jogviszonyok a családban  Az állam szerepe és feladata  Ombudsmani tevékenység a családot érintően  Civil jogvédelem.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Csongor és Tünde Paulay Ede rendezésében A Nemzeti Színházban.
Menedék módszertan 1 A Menedék Alapítvány Fejlődéstörténete - I.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
avagy egy új eszköz a társadalmi szemléletváltásra
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Közösségi szolgálat a közgázban
Előadás másolata:

Aga Gyermekotthon

....Kezdetek 1961-ben létesült a kezdetben csak alsó tagozatos gyermekekkel foglalkozó Aga utcai Gyermekotthon. Később felsőbb tagozatos gyermekeket is elhelyeztek. Az intézmény saját belső iskolával rendelkezett ben létesült a kezdetben csak alsó tagozatos gyermekekkel foglalkozó Aga utcai Gyermekotthon. Később felsőbb tagozatos gyermekeket is elhelyeztek. Az intézmény saját belső iskolával rendelkezett elindult egy „nyitási folyamat” a gyerekek külső iskolába járásával.- ellenkezést váltott ki a külsős szülőkből nehéz volt megértetni és a mai napig nehéz megértetni hogy nem a gyerek hibája hogy a gyermekotthonban van elindult egy „nyitási folyamat” a gyerekek külső iskolába járásával.- ellenkezést váltott ki a külsős szülőkből nehéz volt megértetni és a mai napig nehéz megértetni hogy nem a gyerek hibája hogy a gyermekotthonban van lakásotthon jellegű családias terek kialakítása lakásotthon jellegű családias terek kialakítása. 80 gyermek élt akkor a házban. 80 gyermek élt akkor a házban.

.... Hat családias csoportban átlagosan gyerekkel 4 felnőtt foglalkozott. A gyerekek többsége a testvérével azonos csoportban élt együtt, két-három női, és egy férfi nevelő segítségével. Minden csoport életterét lány-fiú szobák, előszoba, konyha-étkező, külön vizes blokk alkotta. Hat családias csoportban átlagosan gyerekkel 4 felnőtt foglalkozott. A gyerekek többsége a testvérével azonos csoportban élt együtt, két-három női, és egy férfi nevelő segítségével. Minden csoport életterét lány-fiú szobák, előszoba, konyha-étkező, külön vizes blokk alkotta tõl az otthon barátságos, derűs légköre mellett ökumenikus szemlélet, kápolna, bibliakör, hitoktatás segítette a gyerekek harmonikus fejlődését tõl az otthon barátságos, derűs légköre mellett ökumenikus szemlélet, kápolna, bibliakör, hitoktatás segítette a gyerekek harmonikus fejlődését ben az ingatlan, és azok az épületek, ahol az AGA gyermekotthon működött, mint korábbi egyházi ingatlan, felkerült a visszaadandók listájára. A volt tulajdonos, a Zirci Ciszterci Apátságnak akkori vezetője bejelentette, hogy az ingatlant az intézménnyel együtt átvennék ben az ingatlan, és azok az épületek, ahol az AGA gyermekotthon működött, mint korábbi egyházi ingatlan, felkerült a visszaadandók listájára. A volt tulajdonos, a Zirci Ciszterci Apátságnak akkori vezetője bejelentette, hogy az ingatlant az intézménnyel együtt átvennék.

… A főváros vezetése úgy döntött, hogy üresen adja át a XI. kerületi Aga utca 1-3 sz. alatti épületet. A Kulturális Örökség Minisztérium a Budapest Fõváros Önkormányzata gyermek- és Ifjúságvédelmi ügyosztálya vezetõjének javaslatára írásos megállapodás történt, hogy december 31-ig kiürítve átadja az épületet a ciszterci rendnek augusztusában a gyermekek fele a XII. kerületbe költözött. A következõ lépésre akkor került sor, amikor a 2006/07-es tanévre a gyerekeket a Gloriett lakótelepi iskolába iratták be. Azonban a mûszaki nehézségek miatt fél évig a Svábhegyrõl jártak a gyerekek az új iskolába. Itt még nincs vége a történetnek, mert a szomszédos XIX. kerületben további három csoportot befogadó telephely megvalósítása van folyamatban.

...Napjainkban 40 fős intézmény 3 és 18 év közötti gyermekek elhelyezését biztosítja 40 fős intézmény 3 és 18 év közötti gyermekek elhelyezését biztosítja Maár Márton igazgató Maár Márton igazgató Többnyire női nevelők – a kertész is nevelő Többnyire női nevelők – a kertész is nevelő Csoportokban laknak- Credo, Süni Csoportokban laknak- Credo, Süni Utógondozó Utógondozó Ellenséges környezet Ellenséges környezet Cél- nyolcadik osztály befejezése Cél- nyolcadik osztály befejezése Diákmunka, önkéntes munka, táborok Diákmunka, önkéntes munka, táborok

… Agape alapítvány alapítóokirat 1) Gyermek és ifjúságvédelem 2) Egészségmegőrző, betegség megelőző 3) Szociális, családsegítő 4) Tudományos kutatást támogató 5) Nevelés, oktatás, képességfejlesztés 6) Kulturális 7) Természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem

… Sport tevékenységek Sport tevékenységek Hitélet Hitélet Rehabilitáció Rehabilitáció Munkaerőpiacon való elhelyezkedés Munkaerőpiacon való elhelyezkedés Társadalmi esélyegyenlőség Társadalmi esélyegyenlőség