Informatika a gyógyszeriparban Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Munkacsoport vezető

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Zrufkó Viktória Turizmus- vendéglátás, Levelező tagozat
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT (CRM)
Data Explorer Kft. Tóth Nándor Ügyvezető.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Első az egyenlők között – Key Account Management Összeállította: Kelemen György MAN Roland Magyarország Kft.
IVSZ IT piaci felmérés, 2006 Sajtótájékoztató december 6.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Hol szökik a hatékonyság
Innovációs Program az IVSZ-ben
Informatikai megoldások egy kézből
1 Versenyképesség alakulása a határ mentén MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Grosz András tudományos munkatárs MTA RKK Nyugat-magyarországi.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
A magyar gazdaság helyzete, fejlesztési prioritások Varju László államtitkár Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT biztonság menedzsment a gyakorlatban (döntéshozóknak) Kovács Balázs META Group Stratis.
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Microsoft Project Server 2003 Egyedi projekt alkalmazások: pályázatok, beruházások kezelése a.
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Korszerű irodai ügymenet komplex dokumentum-kezelési megoldásokkal.
Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Egészségügyi Infrastruktúra Bevezető gondolatok „
VI. CRM konferencia - CEBC „ CRM? - Igen! A versenytársaink már csinálják! - De mit is? ” Számely Éva Vialto Consulting Május 28.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Banki termékek értékesítése elektronikus csatornákon keresztül Dr
Lázár László ÉRTÉKEK ÉS MÉRTÉKEK A vállalati erőforrás-felhasználás leképzése és elemzése hazai üzleti szervezetekben.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
Üdvözöljük az IIR Konferencia résztvevőit! IIR Konferencia 2001.
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
ÜZLETI STRATÉGIÁTÓL A MINŐSÉGTERVEZÉSIG
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
2008. március 12. KÖZÚTI VAGYONGAZDÁLKODÁS Dr. Gáspár László kutató professzor Út- és Hídügyi Tagozat.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
Az elégedett banki ügyfél
FRF-KPB-IT megbeszélés IER-webec rendszer építése Készpénzlogisztika Madarász Ernő.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
A belső fenyegetettség elleni védelem aktuális kérdései © , Megatrend 2000 Rt. All rights reserved. Kajati László igazgató, biztonsági üzletág.
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
BME Részidős Mesterképzés 2015 tavasz Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Dr.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatai
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
Milovecz Ágnes–PTE KTK Király Ágnes–PTE KTK Poór József–SJE GTK
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Őszintén a dokumentumkezelésről
Business Intelligence (Üzleti Intelligencia)
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Tarcsi Ádám, egyetemi tanársegéd ELTE Informatikai Kar
Előadás másolata:

Informatika a gyógyszeriparban Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Munkacsoport vezető „

Informatika a gyógyszeriparban IVSZ tagvállalatok száma: 362 (kb a piac 75%-a)  mikro- és startup tagozat  KKV tagozat  nagyvállalati tagozat  multi tagozat  Telekom tagozat E-egészség munkacsoport 2 éve alakult: jelenleg 35 tagcég Cél: az ICT lehetőségek jobb kiaknázása és több forrás biztosítása ezen területen az egészségügyben. Jó projektek definiálása az UMFT-ben. Tavaly megalakult az Innovációs munkacsoport is Informatikai Vállalkozások Szövetsége – E-egészségügy munkacsoport

Informatika a gyógyszeriparban Az elsőszámú feladat az üzleti folyamatok javítása  Jó hír: a megkérdezettek 84%-a szerint azok az IT munkatársak, akik az üzleti folyamatok javításán dolgoznak, értik a cégük üzleti folyamatait. Az IT az értéksítés növelésén dolgozik  Érdekesség: az IT költségvetés 30%-a ügyfél központú projektekre megy Az internet jelentősége tovább növekszik az ügyfélkapcsolatokban  Lehetőség: ahol az ügyfelek legalább fele a webről jön, a legjövedelmezőbb csatornának is tartják a webet. IT trendek – a CIO magazin felmérése 2007-re

Informatika a gyógyszeriparban Az ügyfélkiszolgálás jobbá válik (még mindig komoly gondok vannak)  Érdekesség: az ügyféladatok mennyisége évente 51%-al nő A cégek kezdik jobban kiaknázni a náluk lévő mérhetetlen mennyiségű információt  Érdekesség: a vállalatok még mindig nem használják ki a náluk lévő információban rejlő lehetőségeket A CIO-k és az IT azért küzd, hogy stratégiai területnek tartsák  Érdekesség: 47% szerint a következő 5 évben egy üzleti terület alá kerül az IT IT trendek – a CIO magazin felmérése 2007-re

Informatika a gyógyszeriparban Az IT és az üzleti területek közötti különbség csökken  Érdekesség: IT funkciót nemcsak IT emberei végeznek, hanem az üzleti terület munkatársai is Az IT létszáma növekszik  Probléma: 52% szerint hiányosak az IT erőforrások Az IT projektek megtérülésének kimutatása továbbra is nehéz lesz  Probléma: a cégeknek csak a 62%-a méri az IT üzleti értékét és ezeknek is csak a fele méri az IT projektek megtérülését IT trendek – a CIO magazin felmérése 2007-re

Informatika a gyógyszeriparban Az IT biztonság kiemelt téma marad  Jó hír: a megkérdezettek 95%-a szerint az IT biztonsági beruházások elérték vagy meghaladták céljukat Az új architektúra hódít  Jó hír: a megkérdezettek 96%-a szerint a webservice és a SOA projektek elérték vagy meghaladták céljukat A nagy integrált rendszerek elvesztik vonzerejüket  Érdekesség: az integrációs technológiák felértékelik a „best of breed” megoldásokat IT trendek – a CIO magazin felmérése 2007-re

Informatika a gyógyszeriparban Az adatminőség központi témává válik  Probléma: a CIO-k egyre jobban tartanak a „garbage in, garbage out” jelenségtől és 46%-uknak fogalma sincs ki felelős a vállalaton kívülről érkező adatokért Az üzleti intelligencia (BI) rendszerek hódítanak  Jó hír: az integrációs kérdések megoldásával a BI rendszerek elől komoly akadály hárult el. IT trendek – a CIO magazin felmérése 2007-re

Informatika a gyógyszeriparban K+F kulcsterület: LIMS rendszerek – specialitás, tudásmenedzsment rendszerek felértékelődnek Termelésirányítás – iparági speciális rendszerek, RFID úttörő? Vállalati gazdálkodási rendszerek – mint másutt Üzleti intelligencia rendszerek Ügyfélkiszolgálási, kereskedelmi rendszerek Irodai és egyéb hatékonyságot javító rendszerek Alkalmazási területek - Mennyiben más? Speciális terület: gyógyszer törzskönyvezés – dokumentum kezelés

Informatika a gyógyszeriparban Köszönöm megtisztelő figyelmüket Kérdések?