Somogy megye Integrált Területi Programjának végrehajtása KAPOSVÁR 2015. DECEMBER 11.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Széchenyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
A vidék fejlődését a sikeres programalkotást és megvalósítást veszélyeztető tényezők a as időszakban Finta István Ph.D.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Polomik Heléna területi tervezési és értékelési referens
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
területi tervezési és értékelési referens
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program december 10. Polomik Heléna területi tervezési és értékelési referens.
Baranya Megyei Önkormányzat
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Területfejlesztési Tervezési Főosztály
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
A vidék fejlődését a sikeres programalkotást és megvalósítást veszélyeztető tényezők a as időszakban Finta István Ph.D.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Székesfehérvár, október 31.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program
Bükk – Térségi LEADER Egyesület
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program
A Terület- és Település- fejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési irányai önkormányzatoknak Kovács Zoltán fejlesztési igazgató DDRFÜ Nkft.
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban tematikus konferencia
Gazdaságfejlesztési lehetőségek a Területi Operatív Programban ban Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Szabályozási Főosztály
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
Dr. Gordos Tamás programiroda vezető Budapest,
Az állam hozzájárulása az urbanisztikai elképzelések megvalósításához
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK – NÓGRÁD MEGYE
Térségi erőforrásokra és együttműködésre épülő erős helyi gazdaság
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Nemzetgazdasági Minisztérium
TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) OLÁH GÁBOR NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) gazdasági felzárkózást támogató intézkedései Kükedi Zsolt hálózatfejlesztési munkatárs Terület-
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A megyei önkormányzat szerepe a TOP források felhasználásában Pajna Zoltán, elnök Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés február 25. HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
TOP vas megyei aktualitásai
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
ELÉRHETŐ TOP FELHÍVÁSOK
2017. július 5..
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Pályázati lehetőségek as programozási időszakban
Előadás másolata:

Somogy megye Integrált Területi Programjának végrehajtása KAPOSVÁR DECEMBER 11.

Az TOP végrehajtás alapja A as EU-s programozási időszakra vonatkozóan az Operatív Programok végrehajtási rendszerét és ennek keretében annak intézményrendszeri kereteit, az egyes szereplők feladatait a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet a programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről határozza meg.

Az OP végrehajtás szereplői a közötti programozási időszakban Kormány Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (NFK) Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság (FKB) Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter Az államháztartásért felelős miniszter Audit hatóság Igazoló hatóság

Az OP végrehajtás szereplői a közötti programozási időszakban II. Szakpolitikai felelős (szaktárca) Irányító hatóság - TOP esetében a Nemzetgazdasági Minisztérium Közreműködő szervezet – TOP esetében a Magyar Államkincstár (MÁK) Területi szereplő – (megyék és megyei jogú városok)

Megyei Tervezés folyamata  Széleskörű projektgyűjtési folyamat - közel 2000 projektötlet  Projektkataszter kialakítása  Somogy Megyei Területfejlesztési Koncepció- és Program elfogadása  ITP elkészítése A projektgyűjtés, illetve az ennek eredményeként kialakított projekt kataszter alapozza meg a megye fejlesztési irányainak alulról jövő, igény alapú meghatározását.

Somogy Megyei Integrált Területi Program Somogy Megyei Integrált Területi Programot (ITP), a területfejlesztési koncepció és a területfejlesztési program alapozta meg. A Somogy Megyei Közgyűlés javaslatot tett a szakminisztérium részére megyei ITP prioritáson belüli, intézkedésenkénti forrásarányainak megosztására.

Somogy Megyei ITP forrásmegoszlása Prioritás Forrásmegoszlás Mrd Ft 1. Térségi gazdasági környezet fejlesztése a foglalkoztatás elősegítése 16, Vállalkozásbarát, népességmegtartó településfejlesztés 8,04 3. Alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés kiemelten a városi területeken 10, A helyi közösségi szolgáltatások fejlesztése és a társadalmi együttműködés erősítése 3,36 5. Megyei és helyi emberi erőforrás fejlesztések, foglalkoztatás-ösztönzés és társadalmi együttműködés 4,880 Összesen: 43,45

Somogy Megyei TOP intézkedésenkénti forráskeretei PrioritásIntézkedésekIntézkedés kerete (Mrd Ft) 1. Térségi gazdasági környezet fejlesztése a foglalkoztatás elősegítésére 1.1. Helyi gazdasági infrastruktúra fejlesztése6, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés 3, A gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés 2, A foglalkoztatás segítése és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével 3, Vállalkozásbarát, népességmegtartó településfejlesztés 2.1. Gazdaságélénkítő és népességmegtartó településfejlesztés 8, Alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés kiemelten a városi területeken 3.1. Fenntartható települési közlekedésfejlesztés4, Önkormányzatok energiahatékonyságának és a megújuló energia-felhasználás arányának növelése 6,839

Somogy Megyei TOP intézkedésenkénti forráskeretei PrioritásIntézkedések Intézkedés kerete (Mrd Ft) 4. A helyi közösségi szolgáltatások fejlesztése és a társadalmi együttműködés erősítése 4.1. Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése 1, A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése 0, Leromlott városi területek rehabilitációja1, Megyei és helyi emberi erőforrás fejlesztések, foglalkoztatás-ösztönzés és társadalmi együttműködés 5.1. Foglalkoztatás-növelést célzó megyei és helyi foglalkoztatási együttműködések (paktumok) 3, A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok 0, Helyi közösségi programok megvalósítása 0,781

Somogy Megyei TOP Felhívások 1.1. Helyi gazdasági infrastruktúra fejlesztése Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 1.1.1Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Ipari parkok, Technológiai Parkok: Barnamezős iparterületek: Zöldmezős iparterületek: Helyi gazdaságfejlesztés

Somogy Megyei TOP Felhívások 1.2. Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztése 1.3. A gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 1.2.1Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 1.3.1A gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés

Somogy Megyei TOP Felhívások 1.4. A foglalkoztatás segítés és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 1.4.1A foglalkoztatás segítése és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével

Somogy Megyei TOP Felhívások 2.1. Gazdaságélénkítő és népességmegtartó településfejlesztés Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 2.1.1Barnamezős területek rehabilitációja terület-specifikus melléklet Zöld város kialakítása Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések

Somogy Megyei TOP Felhívások 3.1. Fenntartható települési közlekedésfejlesztés 3.2. Önkormányzatok energiahatékonyságának és a megújuló energia-felhasználás arányának növelése Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitá s (%) 3.1.1Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) Az önkormányzati tulajdonú épületek, intézmények, infrastruktúra energia- hatékonyság központú rehabilitációja, megújuló energiaforrások fokozott használatának ösztönzése Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében

Somogy Megyei TOP Felhívások 4.1. Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése 4.2. A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 4.1.1Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 4.2.1A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Somogy Megyei TOP Felhívások 4.3. Leromlott városi területek rehabilitációja Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 4.3.1Leromlott városi területek rehabilitációja

Somogy Megyei TOP Felhívások 5.1. Foglalkoztatás növelését célzó megyei és helyi foglalkoztatási együttműködések (paktumok) 5.2. A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási- gazdaságfejlesztési együttműködések Helyi foglalkoztatási együttműködések Intézkedések Min. –max. forrás (M Ft) Tám. intenzitás (%) 5.2.1A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok

A megyék feladatai a TOP végrehajtás során

A Megyei Önkormányzat feladatai a TOP végrehajtás során Jogszabály által meghatározott feladatok: összeállítja az integrált területi programot és kezdeményezheti annak módosítását, véleményezi az irányító hatóság által megküldött felhívást, adatot szolgáltat az irányító hatóság részére a többéves nemzeti keret és az éves fejlesztési keret összeállításához, végrehajtja az integrált területi programot

A Megyei Önkormányzat feladatai a TOP végrehajtás során II. Végrehajtói feladatkör: közreműködés a felhívások elkészítésében, részvétel az értékelés és a döntési javaslat elkészítésének folyamatában, a végrehajtás nyomon követése, a forrásfelhasználás nyomon követése

A Megyei Önkormányzat lehetséges projektszintű feladatai Közszféra szervezet kedvezményezettek a projekt előkészítési és megvalósítási időszakában végzett projektmenedzsment tevékenységhez igénybe vett szakértői szolgáltatást kizárólag akkor számolhatják el a projekt keretében, ha a szakértői szolgáltatást állami vagy önkormányzati költségvetési szerv, vagy olyan gazdálkodó szervezet látja el, amelyben az állam vagy önkormányzat – együttesen vagy külön, közvetve vagy közvetlenül – 100%- os tulajdoni részesedéssel rendelkezik.

A Megyei Önkormányzat lehetséges projektszintű feladatai II. A megyei önkormányzat – a megye területén lévő megyei jogú város járásán kívül – a területén található települési önkormányzatok és területi kiválasztási eljárásrendben kiválasztott projektek esetén a megyei jogú város járásában található települési önkormányzatok esetében is, e rendelet hatálya alá tartozó támogatásból megvalósuló közfeladat fejlesztési projektjei projektmenedzsment tevékenységének, valamint a projekt-előkészítés, közbeszerzés, műszaki ellenőri szolgáltatások, tájékoztatás-nyilvánosság részt vesz, ha azt a települési önkormányzat kéri.

A Döntés Előkészítő Bizottság (DEB) szerepe Az irányító hatóság a támogatási kérelemről születő döntés megalapozására döntés-előkészítő bizottságot állíthat fel. A döntés-előkészítő bizottság elnökét az irányító hatóság vezetője jelöli, tagjait és a megfigyelőket az irányító hatóság vezetője kéri fel. Az irányító hatóság vezetőjének felkérése alapján a döntés- előkészítő bizottságba tagot jelölhet: a) a szakpolitikai felelős, b) az irányító hatóság, c) az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter. d) területi kiválasztási eljárásrendben történő döntéshozatal esetén a területi szereplő (megyei önkormányzat, MJV).

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Jakó Gergely Somogy Megyei Közgyűlés Elnöke