Az Életpálya Tanácsadói hálózat eredményei és a közeljövő feladatai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

Projekt általános bemutatása
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
A NEtTelefon – üzleti Előfizetőknek
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
Internet alapú önértékelés
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Felsőoktatási Fejlesztési Tájékoztató Konferencia Budapest, április 16. Intézményi Diplomás Pályakövetési Rendszer.
Leader subcommittee – 28/04/2009 Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) első évi tevékenységének áttekintése [2008. július – június] AGRI/G.3.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
Tehetségpont létrehozása
A STRATOSZ, ÉVI SZAKKÉPZÉSI FELADATAINAK ÁTTEKINTÉSE, SZERVEZÉSI-, ÉS FELADAT-STRUKTÚRA Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
DPR kommunikáció alapelvei
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Pális Ferenc szakképzési vezető. Tanácsadói hálózat Pális Ferenc szakképzési vezető 2000-ben indult a hálózat Jelenleg több.
2008. október 30.Európai Fogyasztói Központ Magyarország Morvay György.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
A Dobbantó első éve Tanévzáró rendezvény június 24. Bognár Mária.
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
Beszámoló a Szakképzés koordinációs munkacsoport munkájáról Petrovics Zsuzsanna.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Zentai László : Az ELTE intézményakkreditációs tapasztalatai – XI. 18. Az ELTE intézmény- akkreditációs tapasztalatai (2009–2010)
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Pedagógiai szakszolgálatok megújulásának szakmai támogatása, eredményei (TÁMOP 3.4.2-B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Fajd Bence – pályaorientációs tanácsadó (FSZH)
Felnőttképzés Hálózat a hálózatban (CNAP & Regionális Képző Központok Hálózata)
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Dr. Földy Ferenc Európa-jogi szakjogász III. EURES állásbörze október 11. EUvonal EU Tájékoztató Szolgálat.
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya- tanácsadás területén szeptember 15. WS5 Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető
Regionális stratégiák és kistérségi pályaorientációs ellátási tervek kialakítási lehetőségei és a társadalmai partnerek (munkaadók, szakszervezetek) bevonása.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető RFKB-NPT kapcsolattartás Az életpálya tanácsadás.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
E-ügyintézés az adózásban 2006.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – eszközfejlesztések a FIT-ek számára – NPK szakmai nap ( ) Borbély-Pecze.
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
NPT március 24..
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Konzultációs nap Borbély-Pecze Tibor Bors – programvezető.
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
EU Tájékoztató Szolgálat
2018/2019 tanév.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Szótárfejlesztés közösen
Előadás másolata:

Az Életpálya Tanácsadói hálózat eredményei és a közeljövő feladatai

Lezárult az 1. időszak A vezényszó: „MENNYISÉGET GYORSAN!” - Koordinátori hálózat kialakítása - Szakemberek feltérképezése - Adatbázis építés - Alaptájékoztatás - Képzésre jelentkezők regisztrációja - A működés rendszerének közös kialakítása - Szakmai háttér kialakítása (kérdőív, tematika)

Eredmények: Regisztráció Új regisztrálók (kérdőívet kitöltők) - Július: 319 (2 havi mennyiség) - Augusztus: 365 (2 havi) - Szeptember: 458 (2 havi) SUM: Központi adatbázis építés (muníció) adat országosan

Eredmények: Képzésre jelentkezettek Új regisztrálók (kérdőívet kitöltők) Július: 221 (2 havi mennyiség) 69% Augusztus: 293 (2 havi) 80% Szeptember: 405 (2 havi) 88% SUM: 919 A képzés iránti kedv felülmúlta a várakozásainkat!

Elindult a 2. Látogatási Terv A vezényszó: „SZAKMAISÁG, KÉPZÉS” - A hiányzó adatok begyűjtése (képzésekhez és virtuális hálózathoz) folyik - Központi muníció regionális kiosztása folyik - Regisztrációs felület és adatbázis-kezelő kész - Kommunikációs csatornák felálltak - Szakmai tartalom és az I. időszak értékelése elkészült - A képzés akkreditációi folyamatban (beadva)

A mennyiség biztosítására… A központilag épített alap-adatbázis regionális leosztása. Első körben a gyorsan reagálók számára: - Kecskemét - Békéscsaba - Budapest - Székesfehérvár A többiek leválogatása folyamatban

Szakmai tartalom, tájékoztatás - Életpálya Hírlevél havonta (szakemberek, RSZH, tanácsadók) - RSZH hírlevél havonta (operatív tartalom) - Időszakos DM-ek (WS tematika, FAQ, stb.) - Elszámolási tájékoztató Folyamatos kommunikáció

Akkreditáció folyamatban Két kivétellel minden akkreditáció elindult: az egészségügyi dolgozók és a köztisztviselők szakmai tanúsítványt nem kapnak, de FAT tanúsítványt mindenki kap! A képzések 2010 februártól indulnak havonta júliusig (12 fős csoportok). A jelentkezett szakemberek leválogatása folyamatban, év végéig elkészül.

Hangsúly: mennyiségről a szakmaiságra Október: 216 regisztrált (fele, 2/3-a) Képzésre jelentkezett: 160 (74%) Fontos a szakmai tartalom intenzívebb beépítése! Több kérdés és visszajelzés szakmai kérdésekben. A regisztráltak újbóli megkeresése.

RSZH visszajelzések A személyes találkozó a képzés reményében könnyebben egyeztethető. A workshopra főleg a képzés-regisztráció reményében utaznak a szakemberek. A már regisztráltak a képzés előtt nehezen hívhatók újra!

Januártól A szakmai tartalom hírlevél és DM általi folyamatos átadása. Workshop: alaptájékoztatás, eszmecsere, felmérés, regisztráció, új szakemberek. A személyes megkeresések egyre növekvő részében az új tematikák átadása már regisztráltak számára. A motiváltság támogatása után (képzés- február, TVK 03 04) ráépülő szakmai workshopok. Így a darabszám és a szakmaiság biztosítható