Az MHTT elnöksége 2014.04.25-n szavazta meg azt a javaslatomat, hogy a nemzetközi kongresszusok példájára minden Lymphoma Kongresszuson legyen egy EMLÉKELŐADÁS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kiválasztás (N,A,sorszam) i := 1 Ciklus amíg (A(i) nem T) i := i+1 Ciklus vége sorszam := i Eljárás vége Kiválasztás.
Advertisements

Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Tehetségpont létrehozása
Hálózatépítés, mint az együttműködések fejlesztésének hatékony eszköze Eger, szeptember 14.
HYPERTONIA: PATHOMECHANISMUS, TERÁPIÁS KONZEKVENCIÁK
Magyar sikerek Kínában
A kutatási program rövid bemutatása
A legújabb SZOBROK Összegyűjtötte: Kovácsné Balla Györgyi.
Megyék és megyeszékhelyek gyakorlójáték
Visszaemlékezés Szabó Gábor professzor oktatói, kutatói, intézetigazgatói és közéleti tevékenységére Biró Sándor.
Az évi OTK Halmai Márton - TTUOMT II. évfolyam, Földrajz BSc, Idegenforgalmi szakirány
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
Bergström Zsuzsa † Budapesten született:szülei Székely Mózes és Margit Ráskai Lea leány liceumban érettségi:”jeles”
Társadalmi szervezetek elhelyezése
4. Szakmai műhelykonferencia
Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály február Előadó: Gaál Gyula, a MÁV ZRt. elnök-vezérigazgatója Közlekedés- és logisztikai fejlesztési konferencia.
Kormányszóvivői tájékoztató Aktuális árvízvédelmi helyzet Magyarországon március 23.
MTLO értekezlet Balatonföldvár október október
Százhalombatta, november 24.
Klauzál Gábor Pest, november 18. – Kalocsa, augusztus 3
DR. Lovász László Matematikus. Dr. Lovász László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematikai Intézetének igazgatója 1948-ban született Budapesten. Fő.
Magyar Nephrologiai Társaság Peritoneális Dialízis Albizottság
5. Integratív oktatási modul. PhD Tudományos Napok 2011 április absztakt/poszterbemutató  7 előadás szekció  4 poszter szekció 14 előadás/poszter.
A Magyar Nőorvos Társaság Dél- nyugat Dunántúli Szekciójának XII
május 13 Hazai kutatói hálózati eredmények és tervek Tétényi István NIIF MT MITE 2003.
Halász Levente Tudományos munkatárs Kodolányi János Főiskola
Korányi Sándor a nephrológus
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
2005 a fizika éve 2004 december-2006 február Jelentés az ELFT elnöksége számára.
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
Esetbemutatások tanulságokkal ÜLÉSELNÖKÖK: Dr. Tóth Judit1
Josef HRADSKY, Kormánytanácsos Bemutatkozás (beleértve a magyar kórházi és egészségügyi kapcsolatokat is) Vezetési struktúrák az osztrák illetve a bécsi.
Tarnóczy Tamás professzor és a  Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság Hirschberg Jenő.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
Lénárd Fülöp ( ).
Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Fülöp Norbert Kaposvár
Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum
egyetemi tanár, főigazgató
Magyar Cisztás Fibrózis regiszter beszámolója
Extranodalis non Hodgkin malignus lymphomák Valasinyószki Erika 1, Erős Melinda 1, Hamvas József 2, Dombi Péter 1 Szent Borbála Kórház Onko-haematologia.
Mit adott a DNN a magyar nephrologiához? Dr. Kárpáti István tanszékvezető egyetemi docens Debreceni Egyetem KK. Belgyógyászati Intézet Nephrologiai Tanszék-FMC.
Iskolai tehetséggondozás a statisztikai adatok tükrében Nikitscher Péter - Szemerszki Marianna.
A B.Braun Avitum Hungary Zrt. Dialízis Hálózatának tevékenysége Magyarországon Dr. Kiss István med. habil., az orvostudomány kandidátusa Hálózati Orvosszakmai.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
MTA Regionális Kutatások Központja A pénzügyi szolgáltatások területi dilemmái Magyarországon KOVÁCS Sándor Zsolt tudományos segédmunkatárs MTA Regionális.
Magyarországi konferencia- turizmus eredményei 2010 Magyar Kongresszusi Iroda.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Tehetség és/vagy szorgalom? Avagy miből lesz a cserebogár… Dr. Kovács Kata Semmelweis Egyetem Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola I.sz. Gyermekgyógyászati.
Centralizáció és specializáció az Onkológiai sebészetben
XII. Küldöttgyűlés Budapest május 13..
A tanárképzésről Tél Tamás ELTE.
Arany János.
5. Országos IC/BPS betegtalálkozó
BIM törekvések Magyarországon - MABIM bemutatkozó előadás
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Eötvös Loránd emlékéremérem
Hajléktalan emberek Magyarország nagyvárosaiban 2006.
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
Közüzemi szolgáltatások térségszervezése
A versenyek!.
Készítette: Koleszár Gábor
MAGYAR CF REGISZTER 2016 Marsal Géza Hornyák-Kovács Attila.
3. osztályban.
Előadás másolata:

Az MHTT elnöksége n szavazta meg azt a javaslatomat, hogy a nemzetközi kongresszusok példájára minden Lymphoma Kongresszuson legyen egy EMLÉKELŐADÁS és ezt Kelényi Gáborról nevezzük el. Az emlékelőadásra a lymphomákkal kapcsolatos kiemelkedő munkát végző hematológust kér fel az elnökség. A Malignus Lymphoma Munkacsoport 19. Tatai Kongresszusa

Prof. Dr. Kelényi Gábor

Kelényi Gábor életrajza n született Budapesten. Orvosi tanulmányait a SOTE-n folytatta ben avatták orvosdoktorrá. Fél évet töltött a Péterfi Sándor utcai Kórház haematológiai osztályán, majd a pathológiai gyakorlatra a Szombathelyi Kórház Pathologiai Osztályára ment, ment Romhányi főorvoshoz ben Romhányi György pofesszor meghívta a POTE Pathológiai Intézetébe.

Tudományos tevékenységének középpontjában a haematopathológia állt ben a „chloroleukaemia” témából védte megkandidátusi értekezését ben az eosinophil granulocytákon végzett vizsgálataiból írta meg doktori értekezését. Az 1970-es évektől a malignus lymphomák álltak érdeklődésének előterében. Gyakran járt a lymphoma kutatás egyik fellegvárában Kielben, Lennert professzorhoz.

ben 3 hónapos tanulmányútra Kielbe utazott és a helyszínen ismerkedett meg a malignus lymphomák új, a kiel-i klasszifikációval. A Rapaport szerinti lymphoma klasszifikáció, a nyirokcsomó daganatokat két nagy csoportra osztotta, a reticulosarcomára és a lymphosarcomára. Ez ellentétben állt a lymphomák klinikai sokféleségével, ez már nem volt többé használható, ezért új, funkcionális alapokat is figyelembe vevő módszerekkel lehetett csak a lymphomás betegségeket tovább osztályozni.

1976-ban Kelényi Gábor megkezdte a pathológusok képzését az új Kiel-i lymphoma klasszifikációjára ben alapította a meg a Pécsi Malignus Lymphoma Referencia Centrumot ban István Lajos, Jávor Tibor, Nagy Ibolya és Patakfalvi Albert közreműködésével alakult meg a Malignus Lymphoma Munkacsoportot, melyhez a haematologiai centrumok csatlakoztak.

1976-ban Kelényi Gábor megkezdte a pathológusok képzését az új Kiel-i lymphoma klasszifikációjára ben alapította a meg a Pécsi Malignus Lymphoma Referencia Centrumot ban István Lajos, Jávor Tibor, Nagy Ibolya és Patakfalvi Albert közreműködésével alakult meg a Malignus Lymphoma Munkacsoportot, melyhez a haematologiai centrumok csatlakoztak.

† † †

Malignus Lymphoma Konferenciák Veszprém Pécs Pécs Székesfehérvár Miskolctapolca Miskolc-Lillafüred Szombathely Szeged Szekszárd-Tengelic Budapest Pécs Győr Békéscsaba Kaposvár ! Szombathely Szeged Szekszárd-Tengelic Debrecen Tata

A MHTT ben munkássága elismeréseként Kelényi Gábornak adományozta a Társaság Marschalko Tamás Nagydíj-át és az Emlékplakettet