Adathordozók Pap Gergely (PAGNAAT) Felhasznált forrás: Wikipédia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Külső memóriák.
Advertisements

Háttértárak ismertetése
Napjaink háttértárolói
Hardver eszközök II. rész
Hardver ismeretek Háttértárolók
Napjaink háttértárolói
Adattárolási technológiák
Háttértárak. Háttértárak A háttértárak működési elve A háttértárak feladata: Az éppen nem használt adatokat és programokat háttértárolókon tároljuk.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Az optikai tárolók Az optikai tárolórendszerekre jellemző, hogy az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tárolókat több tulajdonságuk markánsan.
Készítette: Ferenczi Krisztián (FEKSAAI.ELTE). Optikai lemezek jellemzői Az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tároló felületén az adatok.
Tárgy: Számítógépes alapismeretek Készítette: Horti Tamás (HOTSAAI.ELTE)
Napjaink háttértárolói
DISZKréten az adathordozókról
Készítette: Diczházi Attila
Háttértárak Be és kimeneti eszközök
Bevezetés Az adathordozó: félvezetős, mágneses, optikai vagy egyéb elven működő eszköz, amely egy számítógép-környezetben adatokat, programokat, képeket.
Háttértárak.
Informatikai eszközök
12. Óra Háttértárak.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Készítette: Simon Anett 9.c
Háttértárak: Pendrive, GD-Rom
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Amit az adathordozókról tudni kell
Merevlemezek tegnap, ma, holnap
Háttértárak Informatika tananyag.
Vincze Alexandra Napjaink háttértárolói Felkészítő tanár: Bartha Katalin Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium 3300 Eger, Bem tábornok.
Készítette: Feszt Bernadett 8/a Napjaink háttértárolói Salamon Róza felkészítő tanár Dr. Török Béla Óvoda Általános Iskola és Diákotthon 1142, Budapest.
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Napjaink háttértárolói
Memóriák típusai, jellemzői
Napjaink Háttértárolói
Napjaink háttértárolói Király Erik Péter Felkészítő tanár:Sári Éva Türr István Gazdasági Szakközépiskola 6500 Baja, Bácska tér 1.
„Én így tanítanám az informatikát”
Háttértárolók Ki és beviteli periféria. A számítógép kikapcsolása után is hosszú ideig képesek megőrizni az adatokat.
Média tárolóeszközök. A CD  A CD(compact disk) ált. 700Mb kapacitású  Optikai tároló  Hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
Készítette: Aranyos Edit & Fazekas Sarolta A CD-rom története.
Mágneses háttértárolók
Állománykezelők és optikai elven működő háttértárak.
Háttértárak és adathordozók
A háttértárak felépítése és működése
A merevlemez(winchester)
Háttértárak.
5. osztály Háttértárolók
Hang anyagok tárolása Magnószalag Magnókazetta Bakelitlemez CD
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Optikai lemezek jellemzői, típusai
Készítette: Szabó Richárd SZRSAAI.ELTE Merevlemezek tegnap, ma, holnap.
Mai számítógépes perifériák
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
A számítógép felépítése
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 CD, DVD írás.
Háttértárak csoportosítása
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
Háttértárak By: TR .
Készítette: Diczházi Attila. Mágneses Winchester Floppy Optikai CD DVD Egyéb Pendrive Memóriakártyák.
Információ.
Napjaink háttértárolói
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Hardver eszközök.
Ma használatos háttértárakat és azok tárolási technológiái (Informatika érettségi 5.tétele) Készítette:Dobrovolni Edit 12.c.
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
Korszerű háttértárolók Készítette: Barczi Renáta Felkészíttő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Háttértárak. Háttértárak csoportosítása MágnesesOptikai Winchester ( Gb) CD-ROM CD-R CD-RW DVD-ROM DVD-R DVD-RW 650/700 Mb 4,7 / 9 Gb.
Be-/Kimeneti perifériák (háttértárak)
Napjaink háttértárai Blázsovics Martin Soós Gábor
A számítógép tárolóeszközei
Tároló perifériák.
Előadás másolata:

Adathordozók Pap Gergely (PAGNAAT) Felhasznált forrás: Wikipédia

Floppy ● egy mágnesezhető felületű vékony, hajlékony lemezből és egy azt védő négyszögletes, keményebb műanyag tokból áll ● Leolvasó egysége a hajlékonylemezes meghajtó, vagy FDD ● kiszorulóban van a formátum az optikai- és flash- meghajtók elterjedésével.

Ma is közismert formátumok ● Nagy-floppy (5,25) ● A meghajtó már a beépíthető készülékek közé tartozott. ● elérhető árú és méretű eszközök voltak. ● kétoldalas lemezek ● Kis-floppy (3,5) ● kisebb és megbízhatóbb (zárt) lemezek ● A lemez valódi kapacitása bájt, azaz 1440 kibibájt (KiB), azaz 1,41 mebibájt (MiB).

Merevlemez ● az adatokat mágnesezhető réteggel bevont lemezeken tárolja, melyet a forgó lemez fölött mozgó író/olvasó fej ír, vagy olvas ● A fej körülbelül 1 nanométeres légpárnán repül a lemezek felett, ezért egy apró porszem is tönkreteheti ● Csatolófelület: ezen keresztül történik az adatátvitel, több fajta létezik: ATA (PATA), SATA (SATA I és SATA II), SCSI

CD ● általában 700 MB (megabájt) kapacitású optikai tároló, amely hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos. ● általában 120 mm átmérőjű, és 1,2 mm vastag. ● Fajtái: CD-ROM (gyári, préselt lemez), CD-R (írható), CD-RW (újraírható)

DVD ● nagy kapacitású optikai tároló, amely leginkább mozgókép és jó minőségű hang, valamint adat tárolására használatos ● Fajtái: DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM ● Lehet egyoldalas és kétoldalas is ● Lehet egyrétegő ill. 2 rétegű oldalanként ● Maximum 17G (2x2 réteg) kapacitás

Pendrive ● A pendrive (USB-flash-tároló, USB-kulcs) egy USB-csatlakozóval egybeépített flash memória. ● A csatlakozója a személyi számítógépeken elterjedt „A típusú” USB csatlakozó. ● A modern operációs rendszerekkel szabványos USB mass storage szabványt használja. ● általánosan FAT vagy FAT32 fájlrendszerrel vannak előformázva,