Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KÓPÉVÁR ÓVODA SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A TÁMOP
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
A hálózattá alakulás útján
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
EGYENSÚLYBAN A VILÁGGAL
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
EGYMÁS-KÖZT Szakmai fórum l Nyíri Úti EGYMI - Kecskemét, Nyíri út Web:
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Az inkluzív ellátórendszer fejlesztési irányai Nemzetközi és hazai tapasztalatok.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Fejlesztések, többlettudás és forrásközpont az EGYMI-kben
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
„Együtt eredményesen” A SMÖ Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó szolgáltatásai
Az együttnevelés gyakorlata az óvodában (A pedagógusok együttműködésének lehetőségei az egyéni fejlesztés megvalósításában)
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pedagógusok és tanárjelöltek felkészültsége az integrált nevelésre
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
A tanárképzésben megszerezhető kompetenciák a 8/2013 (I. 30
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
1 Közoktatás fejlesztési elképzeléseinek háttere 2007.
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
Befogadó iskolák, befogadó pedagógus-közösségek
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Integráló iskolák a közoktatásban
MÓDSZERTANI KÖZPONT MŰKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
A beiskolázás előkészítése
Inklúzív nevelés Magyarországon
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
Integráció és inklúzió
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Az inkluzív nevelés programjának kidolgozása
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP A-11/2. A pályázati célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében, oktatásában részt vevő intézmények (speciális és többségi)
Az általános iskolából kilépő SNI tanulók pályaválasztását segítő ÁTVEZETÉSI terv Jálics Ernő Közoktatási Intézmény Kadarkút Mecsárné Jády Geraldine.
Nagyné Heidenwolf Erzsébet Hallássérült gyermekek integrált oktatásának segítése.
Ismerj meg! Fogadj el! Érzékenyítő team tagjai: Gyurina Éva Hegedűsné Somogyi Beáta Nagyné Tóth Ibolya TÁMOP
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
„Együtt, eredményesen”
Műtét előtt- műtét után
Esély a szülőknek, lehetőség
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében Készítette:Nagyné Heidenwolf Erzsébet Kaposvár,

A projekt címe:” Együtt, eredményesen !”

A projekt hosszú távú célja: Az inkluzív nevelés feltételeinek a megteremtésével, biztosítsa a SNI tanulók számára az önálló életvitelhez, a társadalmi érvényesüléshez, az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges alapvető készségek kialakulását, ezzel hozzájáruljunk munkaerő piaci esélyeik javításához.

Rövidtávú célok EGYMI munkatársai Befogadó intézmények, pedagógusok Partnerségben a szülőkkel

EGYMI munkatársai A gyógypedagógusok számára új helyzetet teremt a speciális intézmény falainak az elhagyása. Az új szerepkörre, az együttműködésre, tudása megosztására, a támogató szolgáltatások nyújtására fel kell készülnie. Szakembereink régi és új tudásuk ötvözésével képesek lesznek arra, hogy ismereteiket továbbadva, valamennyi fogyatékossági területen hozzájáruljanak a befogadás egységes gyakorlatának a kialakításához.

Mit csinálunk? Attitűd formáló tréningen veszünk részt Utazó gyógypedagógusi kompetenciák címmel tanfolyamon veszünk részt Akkreditált képzéseket dolgozunk ki a befogadás jó gyakorlatának az elterjesztésére Cochlearis implantot állító szakembereket képzünk ki Kiadványt szerkesztünk a befogadó szemlélet terjesztésére Intézmények közötti munkaközösséget hozunk létre és működtetünk Bekapcsolódunk a képzők képzésébe Egységes átvezetési tervet dolgozunk ki a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók befogadásához Érzékenyítő programot dolgozunk ki

Együtt a befogadókkal Célunk a befogadáshoz szükséges személyes attitűdök, együttműködő partneri kapcsolatok kialakítása. A befogadó iskolák ismerjék meg szolgáltatásainkat, s felkészülten tudjanak választani azok közül a sajátos nevelési igényű gyermekek igényeinek megfelelően.

Mit csinálunk? Attitűd formáló tréninget szervezünk A szülői szervezet létrehozásával kapcsolatos jó gyakorlatunkat átadjuk Támogatjuk a SNI témájú szakmai munkaközösségek létrehozását, működését Segítjük a meglévő és az újonnan alakuló szakmai műhelyeket, az intézmények közötti és a szakma közi kapcsolatok kiépítését Új, a befogadást támogató módszerekkel ismertetjük meg a pedagógusokat

Partnerségben a szülőkkel A szülők nehéz helyzetbe kerülnek, amikor szembesülnek gyermekük problémájával és ezt nehezen tudják kommunikálni a külvilág felé. A befogadó óvodáknak, iskoláknak nincs gyakorlata a szülőkkel való együttműködésre akkor, amikor a hagyományos formák nem működnek.

Mit csinálunk? Szülő sulit szervezünk integrációba kerülő gyermekek szüleinek Szülői konferenciát szervezünk „Fecsketábort” szervezünk az iskolát kezdő gyermekeknek, szüleiknek, pedagógusaiknak Összekötő tanárt biztosítunk a „Hallod?! Szülőklub Egyesület” felé Partnerségben a szülőkkel címmel akkreditált képzést dolgozunk ki

Mire van szükség? Új módszerek elsajátítására Attitűdök, értékek, viselkedésmódok megváltozására - képesek legyünk egyéni tudásunkat közkinccsé tenni - képesek legyünk mások nézőpontját magunkévá tenni Többirányú együttműködések fejlesztésére- intézményen belül, intézmények között Más paradigmában gondolkozó pedagógusokra

Köszönöm a figyelmeteket!