A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Winbelépő - Munkaidő nyilvántartás
Advertisements

ADATBÁZISOK.
Microsoft Access Felhasználói felület.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Access Általános ismeretek.
Microsoft Office Programcsalád
Access Adatbáziskezelés
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101.
Az Office 2007 tanári szemmel Farkas Csaba. Az Access 2007 újdonságai.
Microsoft Access I. Készítette: Rummel Szabolcs
A táblázatkezelés alapjai 1.
Készítette: Szobonya Ferenc
Microsoft Access V. Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Körlevél készítése.
Táblázat kezelő programok
Adatbázis-kezelés.
RIPORT (JELENTÉS) TERVEZÉSE, KÉSZÍTÉSE
Adatbázis kezelés Lekérdezések Készítette: Maradics Zoltán.
Adatbázis-kezelő funkciók
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Adatbázis-kezelés
Access-Űrlapkészítés
Ferenci László És Viniczai Zsófia Előadásában.  A vizsgázónak tisztában kell lennie az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal, és.
Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés.
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
Microsoft Access Űrlapok.
Microsoft Access Jelentések.
Microsoft Office Programcsalád
Access XP Kifejezés-szerkesztő Összehasonlító operátorok:
Térkép. Mi az adat? Minden információ, amit tárolni kell. Minden információ, amit tárolni kell.  szám  szöveg  dátum  hang  kép, stb.
Statisztika, kutatásmódszertan I.
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Dr. Krauszné Dr. Princz Mária Adatbázis rendszerek I.
Nézetek definiálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Körlevél.
Nézzük, mit tudunk…. Mire gondoltam? Megjeleníti az adott adatbázishoz kapcsolódó összes objektumot : adatbázis ablak.
Törzsadatok szerkesztése Táblázatos forma – rekordok Szerkesztés – egy rekord.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Adatbázis kezelés. Az adatbázis tágabb értelemben egy olyan adathalmaz, amelynek elemei – egy meghatározott tulajdonságuk alapján – összetartozónak tekinthetők.
Adatbázis kezelés.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
Készítette:Képes Edina 10/d
Adatbázis alapfogalmak
ACCESS Lekérdezések, űrlapok, jelentések
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével
 Adatbázis:  Valamilyen szempont szerint rendszerezett adathalmaz.  Adatbázis kezelés:  Adatok tárolása  Műveletek végzése az adatbázison; (Adatok.
ACCESS ALAPOK Alapfogalmak
Erőforrások strukturálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Az adatbázis az adatok és a köztük lévő összefüggések rendszere, amelyet egymás mellett tárolunk. Nagyon fontos, hogy az adatbázisunk szerkezetét jól megtervezzük,
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Készítette: Kiss András
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
Alapfogalmak Adat: rögzített ismeret
Kördokumentum készítése
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Neumann János Informatikai Kar
Adatbáziskezelés.
Táblázatkezelés Az Excel.
Adatbázis-kezelés a táblázatkezelőkben
Előadás másolata:

A jövő HR megoldása Fejér Tamás

perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő

Objektumok és Nézetek A perbit.insight ún. objektum-orientált felépítésű szoftver. Az objektumok tartalmazzák mindazokat a személyügyi és informatikai funkciókat, amelyek a teljes körű adatfeldolgozáshoz és az információ-továbbításhoz szükségesek. Minden objektum ugyanazokat az eszközöket tartalmazza az adatfeldolgozáshoz- és megjelenítéshez, így azok könnyen áttekinthetők ezáltal használatuk egyszerű. A felhasználó különféleféle megjelenítési, adatbeviteli, lekérdezési formákat hozhat létre a Lekérdezések, Jelentések, vagy Űrlapok eszközök segítségével.

A perbit.insight objektum-orientált felépítése és informatikai jellemzői: - Felépítése

Eszközök áttekintése: Minden objektumhoz hétféle eszköz tartozik: Űrlapok Lekérdezések Jelentések Körlevelek Import/export műveletek Statisztikák Folyamatok

Objektum intéző Az Objektum Intéző a perbit.insight eszközeinek elsődleges elérési formája. Az Intézőben választhatjuk ki és alkalmazhatjuk az objektumokhoz tartozó eszközöket, ill. hozhatunk létre újakat.

Táblázat Űrlap A táblázatos űrlap az információt (adatrekordokat) táblázatos formában, oszlopokban jeleníti meg.

Rekord űrlap Ez nagyban hasonlít egy kartotékrendszer lapjaira, amely viszonylag kevés de strukturált adatok kezelését teszi lehetővé.

Az űrlapok testre szabása A Mező intézőből a megjeleníteni kívánt adatmezőt ún. „Drag&Drop” módszerrel a tervezési módban megnyitott űrlapra áthúzzuk. Az űrlapon található valamennyi elem tetszés szerint formázható.

Lekérdezések és szűrők Szűrők segítségével, az adatlapon megjelenített munkavállalók adatait az előzetesen definiált feltétel(ek) alapján szűri meg a rendszer, azaz csak azok a munkavállalók jelennek meg az űrlapokon, akik megfeleltek a szűrési feltételnek. Szűrők segítségével, az adatlapon meg-jelenített munkavállalók adatait az előzetesen definiált feltétel(ek) alapján szűri meg a rendszer, azaz csak azok a munkavállalók jelennek meg az űrlapokon, akik megfeleltek a szűrési feltételnek.

Új szűrés létrehozása Az ábrán egy olyan szűrőfeltétel létrehozása látható, amely alkalmazásával csak a teljes munkaidős munkavállalók jelennek meg.

Lekérdezés táblázatban Egy szűrő alkalmazható az űrlapoktól függetlenül is. Ebben az esetben a Lekérdezés eredményei egy táblázatban jelennek meg.

Jelentések A beépített Jelentésgenerátor segítségével egyéni, testreszabott jelentéseket készíthetünk, mind formai, mind tartalmi vonatkozásban. A jelentéseken alkalmazhatók szűrők, rendezési feltételek, csoportosítások valamint tartalmazhatnak még változókat és számított értékeket is.

Összetett jelentések

Új jelentés készítése A lekérdezésekhez hasonlóan, „drag&drop” módszerrel az adatmezők áthúzhatók a jelentés tervezetére.

Körlevelek A körlevél egy olyan dokumentumsablon, amely tetszőleges számú szöveges és változó adatmező tartalmaz. A perbit.insight Körlevél eszköz lehetővé teszi, hogy a rendszerben tárolt adatok „átkerüljenek” a szövegszerkesztő alkalmazásba további felhasználásra

Új körlevél Ebben az ablakban adható meg, hogy mely adatmezőkre lesz szükség az elkészítendő körlevélben.

Körlevél szerkesztése Word-ben A változók beszúrását követően egyesíthetjük az adatokat, amelynek eredménye az alsó ábrán látható.

Statisztikák A statisztika-generátor segítségével az adatokat dimenzionálhatjuk (számszerűsíthető adatok megoszlása két tulajdonság alapján), melynek eredményét grafikus vagy táblázatos formában jelenítheti meg a program. Minden táblázat több adatmezőt tartalmazhat (kereszttábla), melyek kombinációira futtathatjuk a Számlál, Átlag, a Maximum érték, a Minimum érték és az Összeg függvényeket. Ilyen statisztika például az „Életkorok megoszlása”.

Új statisztika létrehozása Az ábrán a „Munkavállalók nem és kor szerinti megoszlása” statisztika tervezése látható

Statisztika táblázatban A sorokban a Kor, az oszlopokban a Nem előfordulásai (intervallumok), a kettő kombinációjában („kereszttábla”) pedig a munkavállalói létszám látható. Pl.: a éves korú munkavállalók között 6 férfi található.

Diagram

Határidőnapló Határidős tevékenységek és események nyilvántartására szolgáló funkció. Pl. próbaidő lejárta

perbit.insight integrációja Munkaidő nyilvántartás Bérszámfejtés Outlook Levelező rendszerek

- Kompatibilitás

perbit.insight webkliens

A jövő HR megoldása Reméljük, hogy hamarosan Partnerünkként köszönthetjük! Reméljük, hogy hamarosan Partnerünkként köszönthetjük!