Hegyi-Halmos Nóra Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet tanársegéd Andragógia BA képzés ELTE PPK 2016. január 29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tóvári Judit Eszterházy Károly Főiskola. Szinnyei József. Magyarország a XX. században század: polgári.
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
A Hallgatói Mentorprogram működése
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A tanácsadó képzés regionális munkaerő-piaci hatásai
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Brüsszel milyen messze van
LOGO A NDRAGÓGIA ÉS KÖZMŰVELŐDÉS EKF Nyílt Nap december 6.
Kalmár László  Informatikai Tanszékcsoport, Főépület 2000-nél több informatikus hallgató.
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
Gyógyszerügyi szervezéstan február 3. Dr. Zelkó Romána.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
SZEMÉLYZETI MARKETING
Benedek András – BME GTK APPI A Bolognai Folyamat hatása a szakmai pedagógusképzésre Budapest, október 25.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Szakirány választás április Pénzügy és számvitel szak Választható szakirányok Pénzügy szakirány Számvitel szakirány.
A felnőttoktatás gazdasági, társadalmi és oktatási kapcsolatrendszere két alföldi nagyvárosban Petrás Ede MTA RKK Miklósi Márta DE BTK Változás.Válság.Váltás.Hu.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A kerettantervek fejlesztése
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
ANDRAGÓGIATÖRTÉNET.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Filozófia Intézet Jelentkezhetnek BA vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkező Bölcsészek Társadalomtudósok Pszichológusok T ermészettudósok, matematikusok.
Jankovits László egyetemi docens PTE BTK

TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Levelező képzés Beiratkozás szeptember 30..
A tanárképzés szerkezete
Germanisztika (német) alapszakos képzés
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
Andragógia Kraiciné Dr. Szokoly Mária (2004): Felnőttképzési módszertár. Új Mandátum Könyvkiadó, Budapest Összeállította: Marton Eszter.
1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Tanszékcsoport Vegyész szak.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Bölcsész Hefop tananyag- fejlesztési zárókonferencia szept ELTE BTK.
2016. január 29. Dr. Szabolcs Éva egyetemi tanár Neveléstudományi Intézet Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és.
Környezettudomány mesterszak (MSc) Analitikai, Környezettudományi és Limnológiai Intézet Pannon Egyetem, Mérnöki Kar.
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
Dr. Kereszty Orsolya egyetemi docens Andragógia MA képzés ELTE PPK január 29.
Emberi Erőforrás Tanácsadó Mesterképzési szak Képzési célja hogy: - megszerzett humán és gazdasági ismereteik; - valamint kialakult interdiszciplináris.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
Közösségszervezés BA.
Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Nyíregyházi Egyetem Alkalmazott Humántudományok Intézete
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Készítette: Farkasné Veres Edina
Közoktatási vezető II. félév
NEVELÉSTUDOMÁNYOK INTÉZETE
Andragógusok a pályán, miben segíthet a múzeumandragógia?
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Hegyi-Halmos Nóra Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet tanársegéd Andragógia BA képzés ELTE PPK január 29.

Andragógia szak, 2015 Készítette: Dr. Benkei-Kovács Balázs

Andragógia szak, 2015 Készítette: Stéber Andrea

Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet Dr. Arapovics Mária Dr. Benkei-Kovács Balázs Berényi Ildikó Gyenes Zsuzsa Hegyi-Halmos Nóra Dr. Kereszty Orsolya Dr. Kovács Zsuzsa Dr. Mandel Kinga Dr. Striker Sándor Üröginé Ács Anikó Dr. Fehér Katalin Kraiciné dr. Szokoly Mária Kalina Andrea Doktorandusz: Stéber Andrea Demonstrátorok: Sziki Zsuszanna Szőcs Brigitta Sípos Petra

Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet Tanszéki honlap: Facebook oldal: dragogia dragogia Tanterv (2013): elte.hu/files/dokumentumok/tanulmanyi_PPK/BA_ andragogia_nappali_2013.pdf elte.hu/files/dokumentumok/tanulmanyi_PPK/BA_ andragogia_nappali_2013.pdf

Képzéseink Andragógia BA (nappali, levelező) Andragógia MA (nappali, levelező) Emberi erőforrás tanácsadó MA (nappali, levelező) Neveléstudományi Doktori Iskola, Andragógia Doktori Program Előadások, szemináriumok, szakmai gyakorlat Levelező képzésben: konzultációk

Az andragógia BA képzés célja (…) képesek a közművelődés, a közgyűjtemény területén, településeken, intézményekben, szervezetekben és közösségekben, a felnőttképzés különböző színterein közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, tanácsadói munkakörök ellátására, és a humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos feladatok végzésére

Andragógia BA képzés 6 félév, 180 kredit 1. Alapozó ismeretek 2. Szakmai törzsanyag 3. Differenciált szakmai ismeretek szakirányválasztás szakdolgozat

1. Alapozó ismeretek Neveléstörténet Neveléselmélet Általános lélektan Fejlődéslélektan Oktatáselmélet Filozófiatörténet Kultúraelmélet- bevezetés a művelődésfilozófiába A szociológia alapjai Közgazdasági- és oktatás-gazdaságtani ismeretek Jogi alapok Az andragógia alapjai Könyvtárinformatika Tanulásmódszertan Európa tanulmányok

2. Szakmai törzsanyag Általános szakterületi ismeretek Kommunikációelmélet Művelődéstörténet Bevezetés a művelődésszociológiába Projektmenedzsment Kulturális turizmus A felnőttképzés és az emberi erőforrás fejlesztése Politológia és művelődéspolitika Felnőttoktatási rendszerek, munkaerő- piaci képzések – módszerek és minőségbiztosítás

3. Differenciált szakmai ismeretek 3 szakirány 1.Felnőttképzési szervező 2.Művelődésszervező 3.Személyügyi szervező A szakirányokra való jelentkezés feltétele: 2. év végén szigorlat (2 év anyaga)

Felnőttképzési szakirány a hazai és nemzetközi felnőttoktatás története, a felnőttoktatás hazai és nemzetközi változásainak tendenciái; a felnőttoktatás jogi szabályozása; a felnőttoktatás formális, nem formális és informális keretei, jellemző sajátosságai, a felnőttoktatási piac tendenciái; a felnőttoktatás területi, életkori, nemek szerinti és a szociokulturális háttér szerint eltérő sajátosságai; az oktatás, a tanulás és a tanulásirányítás alapvető összefüggései, a tanulással kapcsolatos elméletek; a felnőttek tanulási igényei feltárásának és motiválásának módszerei; a felnőttoktatási programok eredményességének értékelési eljárásai;

Felnőttképzési szakirányon végzettek képesek felnőttképzési szervező képzettséget igénylő munkakörök betöltésére; tanácsadói, mentori szerepek ellátására; a hazai felnőttképzési folyamatok, valamint a felnőttoktatási rendszerek összehasonlító elemzésére és értékelésére; intézmények és települések felnőttoktatási igényeinek feltárására, illetve a rejtett igények artikulálására; felnőttoktatási programok tervezésére, előkészítésére, szervezésére, lebonyolítására és az eredmények értékelésére; a kész felnőttoktatási programok marketingjének irányítására

Művelődésszervező szakirány a kultúra mikro- és mezoterei, illetve azok közösségi használata; a kultúra intézményrendszerének főbb történeti és funkcionális változásai; a kulturális szervezetek rendszere, működési mechanizmusa, a szervezet rendszerkörnyezettel való összefüggései, illetve a szervezeti kommunikáció szabályai; a magyar és az egyetemes művészet, illetve az esztétikai és művészeti értékközvetítés történetének alapvonalai; a művelődési szervezetekkel kapcsolatos gazdaságtan és a kulturális marketing alapvető kérdései; alapvonalaiban a közösségszervezés és -fejlesztés története és módszertana; a kulturális intézményrendszer szerkezete és funkcióinak szinkronszemléletű vizsgálatának elvei, módszerei, a működés jogi és szervezeti aspektusai

Művelődésszervező szakirányon végzettek képesek művelődésszervező képzettséget igénylő munkakörök betöltésére település- és kistérségi szintű közösségfejlesztő projektek tervezésére, megszervezésére és lebonyolítására kulturális fejlesztési célok elemzésére és a feltételéhez igazodó tervek készítésére a kulturális szervezetek funkcióit a lokális és magasabb térszerkezetben megjelenő közösségi szükségletekhez alakítani segíteni a kulturális, művészi és tudományos értékek közvetítésének hatásmechanizmusait, szervezeti formáit

Személyügyi szervező szakirány a gazdálkodás makro- és mikrokörnyezetére ható alapvető közgazdasági tényezők az alapvető gazdálkodási struktúrák; a hazai és a globális gazdaság alakulásának főbb tendenciái; az emberi erőforrás-gazdálkodás és erőforrás-fejlesztés legátfogóbb elméleti és módszertani kérdései; a személyügyi feladatok jogszabályi környezete; a képzési és továbbképzési igények feltérképezésének és meghatározásának módszerei; a munkavállalók munkavállalással, teljesítményértékeléssel, innovációval és továbbképzéssel kapcsolatos attitűdjeinek befolyásolására szolgáló elemi módszerek; a képzések tervezésével, szervezésével, lebonyolításával és értékelésével kapcsolatos eljárások; a különböző szervezetek személyügyi feladatainak elméleti és gyakorlati kérdései;

Személyügyi szervező szakirányon képesek személyügyi szervező képzettséget igénylő munkakörök betöltésére; a személyügyi feladatok – toborzás, kiválasztás, képzés, ösztönzés, teljesítményértékelés, munkaerő-tervezés – önálló lebonyolítására és értékelésére; képzések és továbbképzések közvetlen tervezésére, szervezésére, lebonyolítására, értékelésére és korrekciójára; szervezeti egységek közvetlen irányítására

Felnőttképzési szakirány Oktatásmarketing – piackutatás Felnőttképzések, munkaerő-piaci képzések tervezése A felnőttképzés jogi szabályozása A felnőttképzés módszertana és eszközrendszere Munkaerő-piaci képzések tervezése

Művelődésszervező szakirány A kultúraközvetítés elméleti és történeti aspektusai Kultúraközvetítő intézményrendszerek Művelődésszociológiai ismeretek Kulturális/művészeti menedzsment A média világa Rendezvény- és konferenciaszervezés

Személyügyi szervező szakirány Munka-, vezetés- és szervezetpszichológia Munka- és társadalombiztosítási jog Munkaerő-gazdálkodás – foglalkoztatáspolitika Személyügyi-munkaügyi technikák

Kötelezően választható tárgyak Tudásmenedzsment Kriminálandragógia alapjai Kriminálandragógia műhely Múzeumandragógia Reading andragogy Gender and Education Világnyelv németül Pályázatírás Média, film Közösségfejlesztés

Kompetenciaterületek és ismeretkörök hasznosíthatósága, DPR 2015 Pályázatírás EU-s ismeretek Jogszabályi háttér pontos ismerete Képzésszervezés folyamata, engedélyezési eljárás E-learning fejlesztés Felnőtt tanulás sajátosságai interjútechnika Kommunikáció, szervezés, tervezés, problémamegoldás Együttműködés Kritkai szemléletmód LLL szemléletmód Tudományelmélet- tudományos szemlélet

Szakmai gyakorlat ELTE Karrierközpont Műcsarnok JOB Személyzeti Tanácsadó Global HR Partner Alma Mater Nyelvstúdió Fővárosi Művelődési Ház Láthatatlan Egyetem Ybl Miklós Pénzügyi és Számviteli Szakközépiskola FSZEK Artemisszió Alapítvány Örkény Színház Ludwig Múzeum Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont HR Partner Consulting Öveges József Szakiskola Hátsó Kapu – Városi Színház

Elhelyezkedési lehetőségek Készítette: Berényi Idlikó és Dr. Benkei-Kovács Balázs

Erasmus kapcsolataink Universität Wien Universitatea 'Babes- Bolyai' din Cluj-Napoca Universiteit Twente Université de Nantes Universität u Köln Univerzita Karlova Karl-Franzens-Universität Graz Universität Koblenz- Landau Johannes Gutenberg- Universität Mainz Università Cattolica del Sacro Cuore Linköping University Università di Bologna Friedrich Schiller- Universität Jena

Tudományos Diákkör: Országos Tudományos Diákköri Konferencia ELTE Illyés Sándor Szakkollégium

Köszönöm a figyelmet!