Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Környezetmenedzsment Környezetmenedzsment rendszerek INTÉZMÉNYRENDSZERE PTE PMMIK 3/1 előadás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Környezetmenedzsment Környezetmenedzsment rendszerek INTÉZMÉNYRENDSZERE PTE PMMIK 3/1 előadás."— Előadás másolata:

1 Környezetmenedzsment Környezetmenedzsment rendszerek INTÉZMÉNYRENDSZERE PTE PMMIK 3/1 előadás

2 Akkreditáló Testület Az Akkreditáló Testület független, pártatlan intézmény vagy szervezet, amely felelős a környezeti hitelesítők akkreditálásáért, és a környezeti hitelesítők felügyeletéért. A tagállamok megbízhatják a jelenlegi akkreditáló intézményüket vagy egyéb alkalmas szervezetet jelölhetnek ki erre a feladatra. Magyarországon: Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT)

3 http://www.nat.hu/index.php

4 Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT) Feladata: –elkészíti, –felülvizsgálja és –frissíti a környezeti hitelesítők listáját és akkreditálási működési területeket (akkreditálás a Közösségben NACE kód alapján történik) az adott tagállamban (Magyarországon a TEÁOR 2003 szerint). –A lista változásáról értesíti az Illetékes Testületet (megállapodás szerint a Közösséget is).

5

6 Az EMAS Akkreditáló Testületek Fóruma - FALB A NAT európai és nemzetközi együttműködései A NAT teljes jogú tagként képviseli a Magyar Köztársaságot az Európai Akkreditálási Együttműködésben (EA-European co-operation for Accreditation). A NAT teljes jogú tagja a Nemzetközi Laboratóriumakkreditálási Együttműködésnek (ILAC- International Laboratory Accreditation Cooperation). A NAT teljes jogú (akkreditáló testületi) tagja a Nemzetközi Akkreditálási Fórumnak (IAF-International Accreditation Forum). A NAT teljes jogú tagként részt vesz az EMAS Akkreditáló Testületek Fóruma (FALB- Forum of Accreditation and Licensing Bodies) munkájában.

7 Forum of Accreditation Bodies Az Unió összes Akkreditáló Testülete évente legalább egyszer összeül, és információt cserél Az akkreditálási folyamat minden tagállamban közel egységes legyen, és egyenlő feltételekkel történjen Régi elnevezés: ("Forum of Accreditation Bodies" - FAB). Új elnevezés: Forum of Accreditation and Licensing Bodies - FALB A FALB kidolgozza az akkreditálás, az illetékesség és az környezeti hitelesítők vizsgálatára vonatkozó irányelveket.

8 EMAS – ISO 14001 támogató szervezetek

9

10 KÖVET- INEM http://www.kovet.hu / Számolja ki irodája ökolábnyomát az Európai Zöld Irod aProgram keretében újonnan kifejlesztett irodai Ökolábnyom Kalkulátor segítségével.Ökolábnyom Kalkulátor Próbálja ki a Virtuális Irodaházat, amelyet a Zöld Iroda Vándorkiállítás keretében hoztunk létre.Virtuális Irodaházat

11

12 KÖVETKEZŐ BEMUTATÓ CÍME: Környezetmenedzsment rendszerek 3/2 előadás - ISO 14001 3/3 előadás - EMAS


Letölteni ppt "Környezetmenedzsment Környezetmenedzsment rendszerek INTÉZMÉNYRENDSZERE PTE PMMIK 3/1 előadás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések