Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Huffman kód. A HUFFMAN KÓDOLÁS TÖMÖRÍTÉSÉNEK A MENETE -Az üzenetekben előforduló szimbólumok előfordulási gyakoriságának meghatározása -A szimbólumok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Huffman kód. A HUFFMAN KÓDOLÁS TÖMÖRÍTÉSÉNEK A MENETE -Az üzenetekben előforduló szimbólumok előfordulási gyakoriságának meghatározása -A szimbólumok."— Előadás másolata:

1 Huffman kód

2 A HUFFMAN KÓDOLÁS TÖMÖRÍTÉSÉNEK A MENETE -Az üzenetekben előforduló szimbólumok előfordulási gyakoriságának meghatározása -A szimbólumok gyakoriság szerinti csökkenő sorrendbe rendezése -A két legkevésbé gyakori szimbólumot összevonjuk és beírjuk a szimbólumok közé a gyakorisági sorba -Az előző pontot addig ismételjük, amíg 2 elemű nem lesz a lista -Ekkor az egyik elemhez 0-át a másikhoz 1-et rendelünk -Visszalépünk az előző összevont szimbólumhoz, és az előbbivel azonos sorrendben a két szimbólumhoz 0-át és 1- et rendelünk, mindaddig amíg vissza nem jutunk az egyes szimbólumokhoz

3 A SZIMBÓLUMOK ELŐFORDULÁSI SZÁMA Pl: a,a,a,a,a,a,b,b,b,b,b,c,c,c,c,c,c,c Előfordulások száma: a: 6 b: 5 c: 7 A szimbólumok gyakoriságának sorbarendezése: b: 5 a: 6 c: 7

4 A KÉT LEGKEVÉSBÉ GYAKORI SZIMBÓLUMOT ÖSSZEVONJUK ÉS BEHELYEZZÜK A GYAKORISÁGI SORBA 11 b: 5 a: 6 c: 7

5 SORBARENDEZZÜK 11 b: 5 a: 6 c: 7

6 A KÉT LEGKISEBB ELEM ÖSSZEVONÁSA 11 b: 5 a: 6 c: 7 18

7 AZ EGYIK ELEMHEZ 0-ÁT A MÁSIKHOZ 1-ET ÍRUNK 11 b: 5 a: 6 c: 7 18 0 1 01

8 AZ ÍGY KAPOTT HUFFMAN KÓDOK: a: 11 b: 10 c: 0


Letölteni ppt "Huffman kód. A HUFFMAN KÓDOLÁS TÖMÖRÍTÉSÉNEK A MENETE -Az üzenetekben előforduló szimbólumok előfordulási gyakoriságának meghatározása -A szimbólumok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések