Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gabriel García Márquez. Egyetértés tér Place de la Concorde “Ha az Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy rongybábu vagyok és megajándékozna egy darabka.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gabriel García Márquez. Egyetértés tér Place de la Concorde “Ha az Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy rongybábu vagyok és megajándékozna egy darabka."— Előadás másolata:

1 Gabriel García Márquez

2 Egyetértés tér Place de la Concorde “Ha az Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy rongybábu vagyok és megajándékozna egy darabka élettel, igyekeznék ezt az időt a legjobban kihasználni”

3 Place de la Concorde ébredezik Lehet, hogy nem mondanék el mindent, amit gondolok, de minden bizonnyal meggondolnám, hogy mit mondjak el.

4 Párizs a Louvre felől A dolgokat nem az értékük szerint értékelném, hanem aszerint, hogy mit jelentenek.

5 A házak homlokzatának tükröződése a Quai de Bourbon-on Keveset aludnék és többet álmodoznék. Állítom, hogy ha lehunyjuk a szemünket, minden percben elvesztünk 60 másodpercnyi fényt.

6 Gyógyforrás a Luxemburg kertben Folytatnám a gyaloglást, ha mások megállnak. Olyankor ébrednék, amikor mások aludni térnek.

7 Párizs holdfényben Ha Isten megajándékozna egy darabka élettel, egyszerű ruhát öltenék. Kitenném magam az égető napsugaraknak, lemezteleníteném nemcsak a testem, de a lelkem is.

8 Forum des Halles Bebizonyítanám az embereknek, mennyire tévednek, ha azt hiszik, hogy öregként már nem szerethetnek. Ugyanis nem tudják, hogy megöregedtek, mert megszűntek szeretni.

9 Városháza, Hôtel de Ville A gyermeknek szárnyakat adnék, ámde hagynám őket, hogy repülni maguk tanuljanak meg.

10 A rakpart fekete-fehérben Az idős embereket megtanítanám, hogy a halál nem akkor jön, amikor megöregszünk, hanem amikor feledünk.

11 Francia Intézet Annyi minden dolgot tanultam tőletek, emberkék... Mindenki a hegytetőn akar élni, de nem érti, hogy a valódi boldogság abban rejlik, HOGYAN küzdi le, amikor felhág rá.

12 Francia Intézet & a Pont Neuf új híd Megtanultam, hogy amikor a csecsemő legelőször megmarkolja kezecskéjéval apja kezét, ekkor azt örökre megmarkolta.

13 Kilátás a des Artes hídról, virradatkor Megtanultam, hogy felülről az ember csak akkor nézhet másokra, amikor segít nekik talpra állni.

14 Luxemburg kert Annyi minden van, amit megtanultam tőletek, noha már nem sokra megyek vele, mert amikor már behelyeznek abba a faládába, sajnos már haldokolni fogok.

15 A Szajna ága St. Louis sziget felől sziget felől Mindig azt mondd, amit érzel, de úgy cselekedj, ahogy gondolod.

16 Az alvó város Ha tudnám, hogy ma utoljára látlak, amint alszol – megölelnélek, és imámban kérném Istent, hogy védhessem a lelkedet.

17 Kilátás a kertből a Rivoli Tuileries útra Tudva, hogy csak pár percem van hátra, szemedbe mondanám „szeretlek“ és boldogan nem venném tudomásul, hogy Te ezt tudod..

18 Montmartre Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad. Ha tévedek és csak ez a mai nap marad hátra, szeretném elmondani Neked, mennyire szeretlek és sosem felejtelek el.

19 A kivilágított Saint-Eustache & Verrerie utcák Senkinek sem biztos a holnap, akár fiatla, akár idős. Talán ma vagy utoljára azokkal, akiket szeretsz. Ne várj semmire, mert ha nem lesz semmilyen holnap, bánnád, hogy nem szakítottál időt a mosolyra, ölelésre, csókra. És hogy nem érkeztél teljesíteni utolsó kívánságukat.

20 Île de la Cité – Kyriad kikötő felől Légy közel azokhoz, akiket szeretsz. Ismételd nekik, mennyire van szükséged rájuk. Szeresd őket és viselkedj velük szemben szépen. Szakíts időt arra, hogy mondhassad nekik „sajnálom“, „bocsáss meg“, „kérlek“, „köszönöm“ és a szeretetnek minden szavát, amiket ismersz.

21 Notre-Dame a l´Archeveche hídról Senki sem fog rád emlékezni aszerint, hogy mit gondoltál titokban. Kérd az Urat, adjon erőt és bölcsességet, hogy közölhessed gondolataidat.

22 A Szajna ága a St. Louis sziget felől Add tudtára barátaidnak és a neked legdrágábbaknak, mennyire számítanak Neked.


Letölteni ppt "Gabriel García Márquez. Egyetértés tér Place de la Concorde “Ha az Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy rongybábu vagyok és megajándékozna egy darabka."

Hasonló előadás


Google Hirdetések