Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy."— Előadás másolata:

1

2 Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy a szóban forgó eszközt, a lízingtárgyat megvásárolja, és a lízingbevevő részére átengedi annak használati jogát. Cserébe a lízingbevevő köteles lízingdíjat fizetni, amely a vételár kamatokkal növelt értékének adott naptári időszakra eső része (hónap, év… stb.).

3  Pénzügyi lízing  Operatív lízing  Visszlízing

4  Akár nulla forint is lehet az önerő  Rugalmasabb fizetési ütemezés  Adózási előnyök a költségek leírásában

5  A futamidő végi tulajdonszerzés kevésbé biztosított  Összességében a többszöri tulajdonváltás magasabb illetékkel jár

6  Széles körben elterjedt megoldás  A fizetendő havidíjak az üzemeltetéssel kitermelhetők  Lehetőséget nyújt az eszközpark folyamatos felújítására

7 Finanszírozás jellegeAdásvétel finanszírozás Gépjármű fajtájaSzemélygépjármű Gépjármű állapotaHasznált Gépjármű évjárata Finanszírozás fajtájaZártvégű pénzügyi lízing DevizanemHUF Finanszírozás igénylőjeMagánszemély Futamidő84 hónap Bruttó vételára Ft Saját erő Ft Saját erő minimuma Ft Finanszírozott összeg Ft CASCO biztosítás típusaCasco-mentes

8 Havi részlet (biztosítási díjjal) Ft Biztosítási díj0 Ft THM16,86 % Induló éves ügyleti kamat15,68 %

9  A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CXII. tv.  A fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény  A Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. tv.  A személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII. tv.  Az általános forgalmi adóról szóló évi LXXIV. tv.  Az illetékekről szóló évi CXIII. tv.  A számvitelről szóló évi C. tv.  361/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról.

10


Letölteni ppt "Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések