Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy."— Előadás másolata:

1

2 Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy a szóban forgó eszközt, a lízingtárgyat megvásárolja, és a lízingbevevő részére átengedi annak használati jogát. Cserébe a lízingbevevő köteles lízingdíjat fizetni, amely a vételár kamatokkal növelt értékének adott naptári időszakra eső része (hónap, év… stb.).

3  Pénzügyi lízing  Operatív lízing  Visszlízing

4  Akár nulla forint is lehet az önerő  Rugalmasabb fizetési ütemezés  Adózási előnyök a költségek leírásában

5  A futamidő végi tulajdonszerzés kevésbé biztosított  Összességében a többszöri tulajdonváltás magasabb illetékkel jár

6  Széles körben elterjedt megoldás  A fizetendő havidíjak az üzemeltetéssel kitermelhetők  Lehetőséget nyújt az eszközpark folyamatos felújítására

7 Finanszírozás jellegeAdásvétel finanszírozás Gépjármű fajtájaSzemélygépjármű Gépjármű állapotaHasznált Gépjármű évjárata2006-10 Finanszírozás fajtájaZártvégű pénzügyi lízing DevizanemHUF Finanszírozás igénylőjeMagánszemély Futamidő84 hónap Bruttó vételára3 000 000 Ft Saját erő6 00 000 Ft Saját erő minimuma6 00 000 Ft Finanszírozott összeg2 400 000 Ft CASCO biztosítás típusaCasco-mentes

8 Havi részlet (biztosítási díjjal)47 238 Ft Biztosítási díj0 Ft THM16,86 % Induló éves ügyleti kamat15,68 %

9  A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. tv.  A fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény  A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv.  A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. tv.  Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. tv.  Az illetékekről szóló 1990. évi CXIII. tv.  A számvitelről szóló 2000. évi C. tv.  361/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról.

10


Letölteni ppt "Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések