Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami."— Előadás másolata:

1 4. szabály: A játékosok felszerelése

2 Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes önmagára vagy egy másik játékosra nézve (beleértve az ékszereket is). Alapfelszerelés A játékos kötelező alapfelszerelésének a következők számítanak: mez – aláruházat viselése esetén az aláruházat ujjának színének meg kell egyezzen a mez vagy ing ujjának alapszínével rövidnadrág – ha a játékos alánadrágot vagy harisnyát visel, akkor azok színének meg kell egyeznie a rövidnadrág alapszínével sportszár – ha külsőleg ragasztószalagot vagy más hasonló anyagot alkalmaznak, akkor annak színének meg kell egyeznie a sportszár azon színével, amely részén alkalmazták sípcsontvédő cipő

3 Sípcsontvédők - színek Sípcsontvédők a sportszárnak teljesen el kell fednie a sípcsontvédőt megfelelő anyagból kell készülnie (műanyag vagy hasonló anyagból) megfelelő fokú védelmet kell nyújtania Színek a két csapatnak egymástól, a játékvezetőtől, és a játékvezető-asszisztensektől eltérő színeket kell viselniük mindkét kapusnak a játékosoktól, a játékvezetőtől, és a játékvezető-asszisztensektől eltérő színeket kell viselniük

4 Szabálysértések - büntetések Ennek a szabálynak bármilyen megsértése esetén: nem kell megszakítani a játékot a játékvezető utasítsa a vétkes játékost a játéktér elhagyására, felszerelésének rendbehozatalára szerelése rendbehozatala céljából a játéktérről leküldött játékos a játékvezető engedélye nélkül nem jöhet vissza a játékvezetőnek ellenőrizni kell, hogy a játékos felszerelése megfelelő-e, mielőtt megengedi, hogy visszatérjen a játéktérre a játékos csak akkor engedhető vissza a játéktérre, amikor a labda játékon kívül van ha egy játékos, akinek e szabály megsértése miatt kellett elhagynia a játékteret, belép (vagy visszatér) a játéktérre a játékvezető engedélye nélkül, akkor őt sárga lappal figyelmeztetni kell. A játék újraindítása Ha a játékvezető sárga lapos figyelmeztetés céljából megszakítja a játékot: a játékot az ellenfél csapata javára megítélt közvetett szabadrúgással kell újraindítani arról a helyről, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt

5 Politikai és vallási üzenetek a felszerelésen A játékosok nem fedhetnek fel olyan aláruházatot, amelyen jelmondat vagy hirdetés van. A kötelező alapfelszerelésnek tilos politikai, vallási, vagy személyes megnyilatkozást tartalmaznia. A játékost, aki meze levételével jelmondatot vagy hirdetést fed fel a verseny szervezőjének utólagosan szankcionálnia kell.

6 Ékszerek A szabályok szerint a játékosok semmilyen ékszert sem viselhetnek, azokat kötelesek levenni. Ékszernek számít mindenféle gumi, műanyag és textil termék. Az ékszereket leragasztani nem lehetséges!

7 Ragasztószalag a sportszáron Sok játékos fehér ragasztószalagot vagy egy második sportszárat visel a felszerelése részét képező sportszáron kívül. E ragasztószalagok némelyike nyilvánvalóan megváltoztatja a sportszár színét, összetéveszthetővé téve azt a másik csapat sportszárával. Ezt elkerülendő a ragasztószalag (vagy a második sportszár) csak a sportszár alatt viselhető, vagy annak színével azonosnak kell lennie.

8 A játékvezető felszerelése Ahogy a játékosok, úgy a játékvezetők sem viselhetnek olyan felszerelést, ami veszélyes önmagára vagy egy játékosra nézve. Ezért a játékvezetők sem viselhetnek semmiféle ékszert (még karikagyűrűt sem!), kizárólag az időmérésre használt órájukat. A játékvezetők alapfelszerelése mez – aláruházat viselésénél az alápóló ujjának színe meg kell egyezzen a mez vagy ing ujjának alapszínével rövidnadrág – ha a játékvezető alánadrágot vagy melegítőalsót visel, akkor annak színének meg kell egyeznie a rövidnadrág alapszínével sportszár cipő (amelynek színe kizárólag fekete színű lehet!) karóra az időméréshez síp, sárga és piros lap jegyzet, toll/ceruza

9 A játékosok felszerelése Kérdések?


Letölteni ppt "4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami."

Hasonló előadás


Google Hirdetések