Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után"— Előadás másolata:

1 Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után

2 A mérkőzésről való leiratkozás két héttel előbb szükséges!
Mérkőzés előtt: A mérkőzésről való leiratkozás két héttel előbb szükséges! Küldés Karbantartás Nem kér küldést (kiválaszthatóak azon napok melyre nem szeretnénk küldést kérni)

3 Mérkőzés előtt (Küldőknek):
A pirossal feltűnő felkiáltójel a küldőt figyelmezteti, hogy a betervezett játékvezető nem kért küldést az adott időpontra!

4 Mérkőzés előtt: A mérkőzés tudomásul vétele az info rendszeren
Bejelentkezés a játékvezetőnél a tudomásul vételt követően (de minimum két nappal a mérkőzés előtt) Utazás egyeztetése Felszerelés egyeztetése Javasolt a versenykiírás kinyomtatott példányát magunknál tartanunk! Mérkőzésre való utazásnál viselt öltözet egyeztetése

5 Mérkőzés helyszínére való megérkezés után:
Igyekezzünk udvariasan viselkedni Nézzük meg a játékteret figyelmesen technikai zóna hálók állapota bemelegítő játékosok által használt terület kijelölése vonalazások állapota (büntetőpont megléte) Sarokzászlók megléte

6 Mérkőzés előtt: Megye I és Megye II osztályokban:
Kérdezzük meg a csapatokat, hogy a digitális jegyzőkönyv rájuk vonatkozó részét kitöltötték-e Amennyiben igen vegyük át az összeállításokat és hagyassuk ezt velük jóvá Amennyiben nem és valamilyen problémájuk van ezzel kapcsolatban próbáljunk meg segíteni nekik Mérkőzés nem csúszhat a digitális jegyzőkönyv miatt! Kérjük, ha úgy látjátok, hogy problémát okozhat a pontos kezdés, akkor időben jelezzétek a csapatvezetőknek, hogy töltsenek ki papír alapú jegyzőkönyvet! Megye III és Megye IV osztályokban: Az eddigi gyakorlatnak megfelelően papír alapú jegyzőkönyvet kell kitölteni! Másnap 09 óráig rögzíteni kell a jegyzőkönyvet a rendszerben!

7 Mérkőzés előtt: Játékosok leigazolását két játékvezető esetén (ifjúsági, utánpótlás…) a kijelölt két játékvezető végzi Felnőtt mérkőzések esetén a játékvezető és a II-es asszisztens feladata az ellenőrzés (Megye I és II osztályban kinyomtatott jegyzőkönyvvel és igazolásokkal egyéb esetben a megírt jegyzőkönyvvel és igazolásokkal) Rendezők meglétének ellenőrzése Játékosok felszerelésének ellenőrzése a szabályok betartatása (kötelező felszerelések, ékszerek…) És mindezek mellett ne felejtsük el a mérkőzés előtti megbeszélést sem megtartani

8 Mérkőzés közben: A játékvezetők feladata a mérkőzés közben a szabályok betartása és betartatása Minden esetben fel kell lenni készülve a váratlan eseményekre A mérkőzés egész időtartalma alatt koncentrálni kell, hogy a megfelelő ítéletet tudjuk meghozni minden pillanatban A mérkőzés előtti megbeszélés szerint működjünk, hogy csapatunk kívűlről is CSAPATNAK tűnjön Védjük a játékosok testi épségét és a játék szellemét, alázattal szolgáljuk a labdarúgást!

9 Mérkőzés után: Várjuk meg a játékosok bevonulását (a jelentésben rögzíteni tudjuk az esetleges atrocitásokat) A jegyzőkönyvet pontosan töltsük ki Eredmény Gólszerzők Sárga-Piros lapok Cserék Jelenteni való események (ezeket a megírás előtt egyeztessük az ellenőrrel is (kiállítás, különleges események)) A jegyzőkönyvön tüntessük fel az esetlegesen előforduló rendezési hiányosságokat, kifogásolt körülményeket, mérkőzés későbbi kezdését, ennek okát….)

10 Az öltözőt megfelelő állapotban hagyjuk magunk után!!!
Mérkőzés után: Az öltözőt megfelelő állapotban hagyjuk magunk után!!!

11 Köszönöm a figyelmet! Sikeres, sérülésmentes szezont és jó mérkőzéseket kívánok mindnyájatoknak!!! Oszi


Letölteni ppt "Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után"

Hasonló előadás


Google Hirdetések