Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után."— Előadás másolata:

1 Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után

2 Mérkőzés előtt: www.mlsz.info  Küldés  Karbantartás  Nem kér küldést (kiválaszthatóak azon napok melyre nem szeretnénk küldést kérni) A mérkőzésről való leiratkozás két héttel előbb szükséges!

3 Mérkőzés előtt (Küldőknek) : A pirossal feltűnő felkiáltójel a küldőt figyelmezteti, hogy a betervezett játékvezető nem kért küldést az adott időpontra!

4 Mérkőzés előtt:  A mérkőzés tudomásul vétele az info rendszeren  Bejelentkezés a játékvezetőnél a tudomásul vételt követően (de minimum két nappal a mérkőzés előtt)  Utazás egyeztetése  Felszerelés egyeztetése  Javasolt a versenykiírás kinyomtatott példányát magunknál tartanunk!  Mérkőzésre való utazásnál viselt öltözet egyeztetése

5 Mérkőzés helyszínére való megérkezés után:  Igyekezzünk udvariasan viselkedni  Nézzük meg a játékteret figyelmesen  technikai zóna  hálók állapota  bemelegítő játékosok által használt terület kijelölése  vonalazások állapota (büntetőpont megléte)  Sarokzászlók megléte

6 Mérkőzés előtt:  Megye I és Megye II osztályokban:  Kérdezzük meg a csapatokat, hogy a digitális jegyzőkönyv rájuk vonatkozó részét kitöltötték-e  Amennyiben igen vegyük át az összeállításokat és hagyassuk ezt velük jóvá  Amennyiben nem és valamilyen problémájuk van ezzel kapcsolatban próbáljunk meg segíteni nekik  Mérkőzés nem csúszhat a digitális jegyzőkönyv miatt! Kérjük, ha úgy látjátok, hogy problémát okozhat a pontos kezdés, akkor időben jelezzétek a csapatvezetőknek, hogy töltsenek ki papír alapú jegyzőkönyvet! Megye III és Megye IV osztályokban:  Az eddigi gyakorlatnak megfelelően papír alapú jegyzőkönyvet kell kitölteni! Másnap 09 óráig rögzíteni kell a jegyzőkönyvet a rendszerben!

7 Mérkőzés előtt:  Játékosok leigazolását két játékvezető esetén (ifjúsági, utánpótlás…) a kijelölt két játékvezető végzi  Felnőtt mérkőzések esetén a játékvezető és a II-es asszisztens feladata az ellenőrzés (Megye I és II osztályban kinyomtatott jegyzőkönyvvel és igazolásokkal egyéb esetben a megírt jegyzőkönyvvel és igazolásokkal)  Rendezők meglétének ellenőrzése  Játékosok felszerelésének ellenőrzése a szabályok betartatása (kötelező felszerelések, ékszerek…) És mindezek mellett ne felejtsük el a mérkőzés előtti megbeszélést sem megtartani 

8 Mérkőzés közben:  A játékvezetők feladata a mérkőzés közben a szabályok betartása és betartatása  Minden esetben fel kell lenni készülve a váratlan eseményekre  A mérkőzés egész időtartalma alatt koncentrálni kell, hogy a megfelelő ítéletet tudjuk meghozni minden pillanatban  A mérkőzés előtti megbeszélés szerint működjünk, hogy csapatunk kívűlről is CSAPATNAK tűnjön  Védjük a játékosok testi épségét és a játék szellemét, alázattal szolgáljuk a labdarúgást!

9 Mérkőzés után:  Várjuk meg a játékosok bevonulását (a jelentésben rögzíteni tudjuk az esetleges atrocitásokat)  A jegyzőkönyvet pontosan töltsük ki  Eredmény  Gólszerzők  Sárga-Piros lapok  Cserék  Jelenteni való események (ezeket a megírás előtt egyeztessük az ellenőrrel is (kiállítás, különleges események))  A jegyzőkönyvön tüntessük fel az esetlegesen előforduló rendezési hiányosságokat, kifogásolt körülményeket, mérkőzés későbbi kezdését, ennek okát….)

10 Mérkőzés után:  Az öltözőt megfelelő állapotban hagyjuk magunk után!!!

11 Köszönöm a figyelmet! Sikeres, sérülésmentes szezont és jó mérkőzéseket kívánok mindnyájatoknak!!! Oszi


Letölteni ppt "Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után."

Hasonló előadás


Google Hirdetések