Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Felvételi eljárás 2014/2015.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Felvételi eljárás 2014/2015."— Előadás másolata:

1 Felvételi eljárás 2014/2015

2 A központi írásbeli felvételi vizsgákról
Döntés a felvételről: Vagy kizárólag tanulmányi eredmény Vagy középiskola esetén tanulmányi eredmény és központi írásbeli Vagy középiskola esetén tanulmányi eredmény és központi írásbeli és szóbeli vizsga Művészeti és testnevelés szakon egyéb készségek, képességek vizsgálata Pályaalkalmassági

3 Felvételi pontszámítás
50% központi írásbeli felvételi eredménye (lehet magyar- matek, lehet csak magyar és csak matek) 50% tanulmányi eredmények A diák érdeke mindkét tantárgyból jelentkezni a vizsgára!

4 Írásbeli vizsgák időpontja
2015. Január 17. 10.00 óra Pótló csak indokolt esetben: 2015. Január 22. 14.00 óra Vizsgaismétlésre nincs mód!

5 Központi felvételit szervező iskolák jegyzéke
2014. November 14-ig közzéteszik a honlapon Érdemes közeli iskolát választani!

6 Felvételi tájékoztatók tartalma
/Iskolák honlapján elérhető/ Középiskola OM azonosítója. Meghirdetett tanulmányi területek leírása telephelyenként. Ezen tanulmányi területek belső kódjai. Elbírálás, rangsorolás módjai, szabályai. SNI-s és BTM-s tanulókra vonatkozó speciális szabályok! Szóbeli vizsga esetén vizsga követelményei, időpontja és helye.

7 Jelentkezés a vizsgára
2014. December 9-ig „Tanulói jelentkezési lap” benyújtásával Abba az iskolába kell benyújtani, ahol vizsgázni szeretne a tanuló, nem oda, ahova felvételt szeretne nyerni!!! Független attól, hogy hova szeretne járni. Egy tanuló egy helyre mehet csak vizsgázni. Ezért érdemes a lakóhelyhez közeli iskolát választani!

8 Amit vinni kell a vizsgára
Személyi igazolvány vagy diákigazolvány Magyarhoz segédeszköz nem használható Matekhoz csak körző, vonalzó és szögmérő, számológép nem! Kék vagy fekete toll Csak a rajzokhoz: ceruza

9 Előző évek feladatai és megoldásai:
Vizsga időtartama 45 perc magyar 15 perc szünet 45 perc matek Előző évek feladatai és megoldásai: Köznevelés/középfokú felvételi eljárás/Központi írásbeli feladatsorok, javítási útmutatók menüpontban

10 Eredmények közzététele
2015. Február 5. „Értékelő lapon” Eredeti a tanulónál marad. Másolatát a jelenlegi iskola csatolja a jelentkezési lapokhoz, amiket ő állít elő a KIFIR rendszerben, és február 13-ig elpostáz a középiskoláknak, ill. a Felvételi Központnak. Mindkét szülőnek alá kell írni, akkor is, ha nem élnek együtt!

11 SNI-s tanulók A kettő nem ugyanaz!!!
Minden iskola egyedileg határozza meg a speciális szabályokat! A szülőknek már jóval a felvételi eljárás előtt tájékozódni kell az adott iskoláknál a speciális szabályokról! Írásbeliztető iskola: ahol a gyermek a vizsgát írja, célszerű minél közelebbit választani! Választott iskola: ahol a gyermek továbbtanulni szeretne. A kettő nem ugyanaz!!!

12 SNI-s tanulók Mindezeket a vizsgára való jelentkezéskor a
Speciális körülményekre, eszközökre (pl. időhosszabbítás) kérelmet kell írni az írásbeliztető iskola részére a szülőnek! Kérelem mellé csatolni kell a szakértői véleményt! Mindezeket a vizsgára való jelentkezéskor a „Tanulói jelentkezési lap”-hoz kell csatolni!

13 „Tanulói jelentkezési lap”
Tanuló oktatási azonosító száma Általános iskola: (jelenlegi) OM azonosítója: Neve: Veresegyházi EGYMI Szó-fogadó Beszédjavító Általános Iskola Címe: 2112 Veresegyház Kálvin u. 6. Írásbelizető iskola: (vizsga helye) OM azonosítója: Neve: Címe:

14 Fontos dátumok még egyszer
2014. November 14.:írásbeli vizsgát szervező iskolák jegyzéke : 2014. December 09.:jelentkezési határidő vizsgára, UTOLSÓ IDŐPONT!!! 2015. Január óra: vizsga időpontja 2015. Február 05.: értesítés eredményről : „Értékelő lapon” 2015. Február 13.: jelentkezési lapok leadása UTOLSÓ IDŐPONT!!! 2015. Febr. 17.-Márc. 06.: szóbelik 2015. Április 24.: értesítés felvételről

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Felvételi eljárás 2014/2015."

Hasonló előadás


Google Hirdetések