Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egyetem létrehozásának célja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egyetem létrehozásának célja"— Előadás másolata:

1 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR VÁM- ÉS PÉNZÜGYŐRI TANSZÉK

2 Az egyetem létrehozásának célja
„Az egyetem létrehozásának főbb mozgatórugói a rendvédelmi és honvédelmi szervek összehangolt és tervezett utánpótlásképzésének kialakítása, valamint a közszolgálati szakemberképzés egységes intézményi alapokra helyezése voltak.”

3 A Rendészettudományi Kar képzései a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére
Vám- és jövedéki igazgatási szakirány Pénzügyi nyomozó szakirány

4 Felvételi követelmények
Tanulmányi előmenetel évközi teljesítmény érettségi eredmények Fizikai követelmények erő- és állóképességi gyakorlatok Egészségügyi alkalmasság labor vizsgálatok belgyógyászati vizsgálatok További részletek a az Egyetem honlapján, a és a weboldalon!

5 Oktatás A felvételt nyert hallgatók tanulmányaik megkezdése előtt egy öthetes alapképzésen vesznek részt.

6 Oktatás Az egyetem 6 féléves időtartamban képzi a hazai rendvédelmi szervek – köztük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – részére a jövő tisztjeit.

7 Oktatás A tanszék oktatói egyetemi végzettséggel és több évtizedes gyakorlati és oktatói szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Közülük többen tudományos fokozattal rendelkeznek, illetve készülnek e fokozatuk megvédésére!

8 Főbb szakmai tantárgyink
Pénzügyi nyomozó szakirány Vám és jövedéki igazgatási szakirány vámjog és vámeljárás NAV informatika vám- és adópolitika bűnügyi szolgálati ismeretek szabályzatismeret pénzügyi bűncselekmények nyomozásának speciális szabályai nyomozói komplex ismeretek vámjog és külkertecnika

9 Főbb szakmai tantárgyaink
Vám- és jövedéki igazgatási szakirány gazdasági szakismeret vámtarifa áru- és vegyvizsgálat Pénzügyi nyomozó szakirány gazdasági szakismeretek vámtarifa és áruismeret áru- és vegyvizsgálat

10 Főbb szakmai tantárgyaink
Vám- és jövedéki igazgatási szakirány adóztatás jövedéki jog jövedéki és adójog Pénzügyi nyomozó szakirány adóztatás jövedéki jog jövedéki és adójog

11 Főbb szabadon választható szakmai tantárgyaink
Kábítószer ismeretek kábítószerek pszichotróp anyagok új pszichoaktív anyagok a kábítószerek élettani és társadalmi hatásai. Műkincstematika felismerési jegyek csempészet hamisítás elleni küzdelem.

12 Tudományos diákköri tevékenység
A tanszék hallgatói az órákon megszerzett ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve mélyítik el. Rendszeresen részt vesznek az intézeti- és az országos TDK versenyeken, melyeken kiváló eredményekkel végeznek.

13 A diploma megszerzése után
Az egyetem elvégzését követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal biztos – tiszti beosztással és rendfokozattal járó – munkahellyel várja új tisztjeit!

14 A diploma megszerzése után
Új tisztjeink végzettségüknek megfelelő szakirányokon bizonyítják, hogy az egyetem magas színvonalú képzése eredményeként megállják helyüket szolgálati feladataik végrehajtása során!

15 A diploma megszerzése után
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fiatal tisztjei szolgálatellátásuk mellett jelentkezhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és más egyetemek Mester-képzéseire.

16 Téged is vár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Vám- és Pénzügyőri Tanszéke!


Letölteni ppt "Az egyetem létrehozásának célja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések