Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Európa térségei és államai Oblasti a štáty Európy  A múltban a háborúk következtében gyakran változott Európa térképe, hiszen több államhatár módosítás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Európa térségei és államai Oblasti a štáty Európy  A múltban a háborúk következtében gyakran változott Európa térképe, hiszen több államhatár módosítás."— Előadás másolata:

1

2 Európa térségei és államai Oblasti a štáty Európy  A múltban a háborúk következtében gyakran változott Európa térképe, hiszen több államhatár módosítás is történt. Az 1. világháború után (1918) néhány új állam jött létre. A 2. világháborút követően (1945) szintén történt változás, Közép- és Délkelet- Európában szocialista államok jöttek létre.

3 Az 1989-es változások  A szocialista államokban politikai és gazdasági változás következett be, melynek következtében az addigi politikai rend átalakult, és Európában, ill. a volt Szovjetunió területén 1990-1993 között 22 új állam jött létre.

4 Európa fejlettsége  Az egész világ legfejlettebb térségei közé tartozik, persze az egyes országai között lehetnek jelentős gazdasági- és életszínvonal-béli eltérések.  A gazdaságilag fejlett államok az Európai Unió szervezetbe tömörültek.

5 EU tagállamok 27 AUSZTRIA BELGIUM DÁNIA FINNORSZÁG FRANCIAORSZÁG GÖRÖGORSZÁG HOLLANDIA IRORSZÁG LUXEMBURG NAGY BRITANNIA NÉMETORSZÁG OLASZORSZÁG PORTUGÁLIA SVÉDORSZÁG SPANYOLORSZÁG CIPRUS CSEHORSZÁG ÉSZTORSZÁG LENGYELORSZÁG LETTORSZÁG LITVÁNIA MÁLTA MAGYARORSZÁG SZLOVÁKIA SZLOVÉNIA BULGÁRIA ROMÁNIA Csalakozók II. Ütem Törökország Horvátország Macedónia

6 Az Európai Unió  Az EU tagállamok szoros gazdasági kapcsolatban állnak egymással. Közös belső kereskedelemmel rendelkeznek és a legtöbb ország közös pénznemmel is rendelkezik.  Euró : €

7 Európa térségei  Földrajzi fekvésük alapján európa országait hat nagy térségre oszthatjuk:  Észak-Európa  Közép-Európa  Nyugat-Európa  Dél- Európa  Délkelet-Európa  Kelet-Európa

8 Észak-E Nyugat-E Közép-E Dél-E Délkelet-E Kelet-E


Letölteni ppt "Európa térségei és államai Oblasti a štáty Európy  A múltban a háborúk következtében gyakran változott Európa térképe, hiszen több államhatár módosítás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések