Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket."— Előadás másolata:

1 Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket.

2 A szabadfalui temetőben található katonai emlékmű. Az emlékmű német nyelvű, amelyen fel vannak sorolva Szabadfalu elesett hősei

3 A Petőfi téren található egy másik katonai emlékmű, amelyet márványól faragtak ki Szimbolikus értékű, hogy szintén ezen a téren található a Petőfi emlémű amely arra emlékezteti A temesvári magyarokat, hogy ezen a téren nevezte ki „Bem apó” Petőfit őrnaggyá 1849 május 3-án.

4 Nem látszik, de ez az épületegyüttes az osztrák- magyar időkben laktanya volt. Sajnos erről egyetlen plakett vagy emlékmű sem tesz említést! Jelenlegi állapotát annak köszönheti, hogy a tulajdonosa nem akarja eladni a városnak, de arra viszont nincs pénze, hogy felújítsa! Laktanya, amelyben állomásozott a 61-es temesvári gyalogezred


Letölteni ppt "Temesvári Emlékhelyek Temesvár nem volt csatahelyszín, ezért csak elvétve találunk első világháborús emlékhelyeket."

Hasonló előadás


Google Hirdetések