Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott."— Előadás másolata:

1

2

3

4 Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott. Felkerestük az emlékhely osztrák és közös olasz-magyar emlékművet, ahol ünnepélyesen elhelyeztük a Magyar Természetbarát Szövetség és az Olajipari természetbarát SE koszorúit és főhajtással tisztelegtünk a hősök emlékének.

5 Az immár harmincötödig ízben megtartott megemlékezésen harmadszor vettünk részt. Az ünnepség zászlófelvonással kezdődött, mely az olasz, a magyar és az osztrák Himnusz hangjai, a delegációk zászlóinak meghajtása mellett történt.

6

7

8

9 A résztvevők ezt követően az osztrák hősök emlékművéhez vonultak. Innen vonultunk át a közös olasz-magyar emlékműhöz ahol a a Budapesti Természetbarát Sportszövetség és az Olajipari Természetbarát Sportegyesület képviseletében elhelyeztük koszorúnkat.

10

11

12

13

14

15

16 Mindkét helyszínen a beszédek lényege az volt, a hősök emlékét meg kell őrizni a későbbi generációk számára, hogy ne ismétlődhessen meg az öldöklés. Békében éljünk egymás mellett.

17 Ezután az olasz alpinisták és az osztrák hagyományőrzők díszes öltözékében körben állókat először a közeli két helység polgármestere, majd a delegációk vezetői üdvözölték.

18

19 Hazánk képviseletében Urbán László sporttársunk olasz nyelven mutatta be küldöttségünket és üdvözölte a jelen lévőket.

20

21 Az olasz és az osztrák üdvözlések azonos mondattal zárultak: „Viszontlátásra jövő szeptemberben!”.

22 A program juniális jelleggel folytatódott, melynek során olasz és osztrák vendégekkel folytattunk baráti beszélgetést. Quitt András

23

24

25


Letölteni ppt "Egyesületünk Karniai Alpok túráját követően a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utazott."

Hasonló előadás


Google Hirdetések