Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Juhász Krisztián.  Egy tekercsben folyóáramot változtatjuk, akkor egy másik, például az eredeti köré csévélt, de attól elválasztott másik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Juhász Krisztián.  Egy tekercsben folyóáramot változtatjuk, akkor egy másik, például az eredeti köré csévélt, de attól elválasztott másik."— Előadás másolata:

1 Készítette: Juhász Krisztián

2  Egy tekercsben folyóáramot változtatjuk, akkor egy másik, például az eredeti köré csévélt, de attól elválasztott másik tekercsben feszültség indukálódik.

3

4  Váltakozó mágneses mezőkörül örvényes elektromos mezőalakul ki.  Faraday törvénye: U i =N*(dφ/dt) U=indukált feszültség N=Hurok(tekercs száma) dφ/dt= A mágneses tér változási sebessége  Itt is érvényes a Lenz törvény

5  Az indukált áram iránya mindig olyan, hogy mágneses hatásával akadályozza az indukáló folyamatot.  A Lenz törvény az energia-megmaradás következménye.

6


Letölteni ppt "Készítette: Juhász Krisztián.  Egy tekercsben folyóáramot változtatjuk, akkor egy másik, például az eredeti köré csévélt, de attól elválasztott másik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések