Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd."— Előadás másolata:

1

2 Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd a második. De elégedetlenek vagyunk, mert a kisgyerekkel sok gond van... Majd ha megnőnek sokkal könnyebb lesz az élet! De azután megint gondban vagyunk, mert kamasz gyermekeinkkel rengeteget kell harcolnunk... Biztosan boldogabbak leszünk, ha kinövik ezt a kort. Azt mondjuk, hogy sokkal boldogabb lesz az életünk, ha megoldódnak anyagi gondjaink, ha a házastársunkkal rendezzük a problémáinkat, ha jobb autónk lesz, ha majd el tudunk menni nyaralni, ha majd végre nyugdíjasok leszünk... Az igazság az, hogy a boldogságra nincs megfelelőbb pillanat mint az, amelyik éppen most van. Ha nem most, akkor mikor? Az életed mindig tele lesz megoldandó problémákkal. Okosabb, ha ezt tényként kezeled, és eldöntöd, hogy mindezek ellenére te boldog leszel.

3 Sokszor úgy tűnik, hogy az igazi életnek már rég el kellett volna kezdődnie, de valami mindig megakadályozta azt: egy magasabb erő, valamilyen munka, amelyet be kellett fejezni, amire időt kellett szánni, valamilyen számla, amit ki kellett egyenlíteni. Majd azután kezdődik az élet... Aztán megértettem, hogy ezek az akadályok: maga az élet. Ekkor értettem meg, hogy boldogsághoz vezető út nem létezik. A boldogság maga az út. Ezért élvezd ki minden pillanatát, és kincsként őrizd a legkisebb ajándékot is, amit az élettől kaptál! Ne várj addig, míg befejezed az iskolát, míg lefogysz vagy meghízol, míg munkába állsz, míg megházasodsz, míg megszületnek a gyerekeid, míg megoldod a házastársi konfliktusokat, ne várj a péntek estére, a vasárnap délelőttre, az új autóra, a tavaszra, a télre, a halálra és az újjászületésre... Amíg te várakozol és tervezgetsz, a boldogság elhalad melletted, és észre sem veszed, hogy már elszalasztottad a megfelelő pillanatot.

4 A boldogság az út és nem a cél! Nincs megfelelőbb idő arra, hogy boldog légy, mint éppen most! Ne hagyd, hogy egy általad elképzelt szebb jövő elrontsa a jelen boldogságát! Az élet túl rövid ahhoz, hogy lemondj akár egyetlen boldog pillanatáról! Éld és élvezd a jelent! Próbálj meg válaszolni a következő kérdésekre:  Ismered a világ 5 leggazdagabb emberét?  Fel tudsz sorolni 5 szépségkirálynőt?  Meg tudsz nevezni 10 Nobel-díjast?  És 10 Oscar-díjast?

5 Nem megy? Elég nehéz, igaz? Ne félj, kevesen emlékeznek rájuk. A taps elcsendesül... A trófeákat belepi a por... A győztesek hamar a feledés homályába merülnek... Most ezekre add meg a választ!  Sorolj fel 3 tanárt, akiknek részük van mai tudásodban!  Sorolj fel 3 barátot, aki segített neked, amikor szükséged volt rá!  Sorolj fel néhány embert, akik éreztették veled, hogy egy különleges ember vagy!  Sorolj fel 5 embert, akivel szívesen töltenéd el a szabadidődet! Ez már könnyebb, igaz? Azoknak az emberek, akik a te életedben fontosak, nincs rengeteg pénzük, nem nyertek híres díjakat... Számukra TE vagy fontos. Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el ezen! Te melyik listán szerepelsz?

6 Segítek neked! Nem a híresek között szerepelsz, hanem azok között, akik eszembe jutottak, amikor a kérdéseket olvastam... Ha ezeket olvasod, talán én is eszedbe jutok neked, és ha tmásnak is megmutatod, talán rád is újra emlékezni fog valaki... „A gyertya semmit sem veszít azzal, ha lángra lobbant egy másik gyertyát is.“ ( Alfred Souza )


Letölteni ppt "Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd."

Hasonló előadás


Google Hirdetések