Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez "— Előadás másolata:

1

2 Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 

3 Ma nagyobb házaink vannak, mégis kisebb családaink. Több kényelem, de kevesebb idő.

4 Magasabb hőmérsékletünk, de kevesebb józanságunk Több tudásunk, de kevesebb ítélőképességünk

5 Több szakértőnk, de több problémánk. Több orvosságunk, de kevesebb jó egészségünk

6 Túl átgondolatlanul költekezünk Túl keveset nevetünk Túl gyorsan hajtunk Túl gyorsan leszünk túl mérgesek Túl sokáig maradunk fent éjszaka Túl keveset olvasunk Túl sokat tévézünk És kevésbé vagyunk figyelmesek

7 Megtöbbszöröztük a tulajdonunkat, de csökkentettük az értékeinket. Túl sokat beszélünk, túl keveset szeretünk és túl gyakran hazudunk.

8 Megtanultuk, hogy biztosítsuk a megélhetésünket, de azt nem, hogy hogyan éljünk. Éveket adtunk az élethez, de nem életet az évekhez.

9 Magasabb épületeink vannak, de rosszabb kedélyállapotunk. Szélesebb útjaink, de szűkebb nézőpontjaink. Többet költünk, de kevesebbet bírunk. Többet vásárolunk, mégis kevésbé élvezzük. Megjártuk az utat a Holdig és vissza, de problémát jelent átmenni a túloldalra, hogy a szomszédunkkal találkozzunk. Meghódítottuk a világűrt, de a belsőnket nem. Darabokra szedtük az atomot, de nem tettük ezt az előítéleteinkkel.

10 Többet írunk, kevesebbet tanulunk Többet tervezünk, de kevesebbet végzünk el Megtanultunk sietni, de várni nem. Magasabb bevételünk van, alacsonyabb erkölcsünk. Több számítógépet építünk több adat tárolására, több másolat készítésére, DE kevesebb a személyes kommunikációnk. Jól állunk mennyiségben, de kevésbé minőségben. A gyorsétel és a lassú emésztés korszakát éljük. Magas emberek kis jellemek.

11 Több szabadidő, de kevesebb kikapcsolódás – többfajta étel – de kevesebb táplálék Két bevétel – de több válás. Szebb házak – összetört otthonok

12 Ezért azt javaslom, hogy mától ne tartogass semmit különleges alkalomra mert életed minden napja különleges alkalom. Keresd a tudást, olvass többet. Csak ülj le és csodáld a kilátást anélkül, hogy a szükségleteidre figyelnél. Tölts több időd a családoddal és a barátaiddal, edd a kedvenc ételed és látogasd meg azokat a helyeket amelyeket szeretsz.

13 Az élet élvezetes pillanatokat jelent és nem pusztán a túlélésről szól. Igyál a legszebb kristálypohárból. Ne tartogasd a legjobb parfümödet vagy aftershave-edet hanem hanem használd minden nap.

14 Töröld a szótáradból az olyan kifejezéseket, hogy: „a napokban” „majd egyszer” és „most nem”. Írd meg azt a levelet amit „a napokban” akartál megírni. Mondjuk el a családunknak és a barátainknak mennyire szeretjük őket. Semmit se halogassunk ami nevetést és örömet hoz az életünkbe. Minden nap, minden óra, minden perc különleges, mivel nem tudhatod nem az utolsó-e.

15 Ha túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy időt szakíts arra, hogy elküldd ezt az üzenetet azoknak akiket szeretsz, akikkel törődsz és ehelyett azt mondod „majd valamikor „a napokban” e lküldöm, már nem leszel itt, hogy elküldd gondold meg, lehet, hogy „a napokban”


Letölteni ppt "Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez "

Hasonló előadás


Google Hirdetések