Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

13.tétel Mutassa be a honlap készítésére alkalmas szoftvereket! Hasonlítsa össze a Macromedia Dreamweaver és Microsoft Office Frontpage programokat!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "13.tétel Mutassa be a honlap készítésére alkalmas szoftvereket! Hasonlítsa össze a Macromedia Dreamweaver és Microsoft Office Frontpage programokat!"— Előadás másolata:

1 13.tétel Mutassa be a honlap készítésére alkalmas szoftvereket! Hasonlítsa össze a Macromedia Dreamweaver és Microsoft Office Frontpage programokat!

2 Honlap készítésére alkalmas szoftverek: Microsoft FrontPage (egyszerű honlapok készítéséhez) Macromedia Dreamweaver (összetettebb honlapokhoz) Adobe Dreamweaver CS3 (különböző programkódokat is támogat) Adobe Creative Suite 3 Web (dreamweaver+flash+fireworks)

3 Microsoft FrontPage A Microsoft Frontpage program egy WYSIWYG (What You See Is What You Get) típusú weblapszerkesztő program, ami annyit jelent, hogy amit szerkesztés közben a képernyőn látunk, azt (elvileg) ugyanúgy fogják a különböző böngészőprogramok is megjeleníteni.

4 Microsoft FrontPage A FrontPage előnye sok más honlapkészítő programmal szemben, hogy a felépítése a már sokak által ismert Microsoft Word-re épül, ezáltal egyszerűbben helyezhetjük el honlapunk szövegét, táblázatait, valamint a különböző képek és hanganyagok beszúrását.

5 Microsoft FrontPage A program hátrányai közé tartozik hogy amíg más webfejlesztő programok (pl. Dreamweaver) funkciói bővíthetőek, addig erre a FrontPage-ben nincs lehetőség. Másik hátulütője a Dreamweaver-el szemben hogy itt csak egyszerűbb lapok megszerkesztésére van mód, mivel a teljesítőképesség itt jelentősen kisebb.

6 Macromedia Dreamweaver A Dreamweaver a FrontPage-hez hasonlóan szintén egy WYSIWYG típusú weblapszerkesztő. A program ismeri az újabb HTML szabványokat is, így módunk van a modern vezérlőelemek használatára is. Könnyedén elhelyezhettünk a dokumentumban ActiveX objektumokat, vagy akár java appleteket is.

7 Macromedia Dreamweaver A szoftver támogatja az ImageMap funkciót, tehát egy kép bizonyos részeihez könnyedén rendelhettünk hozzá egy hiperhivatkozást. A programban leellenőrizhetjük, hogy az általunk használt HTML elemeket ismerik-e a korábbi 2.0/3.0-s böngészőprogramok. Megtehetjük, hogy oldalainkat átkonvertáljuk 3.0-s böngészőkkel kompatibilis formátumba, de ekkor elveszítjük a layer-ek okozta előnyöket.

8 Macromedia Dreamweaver A Dreamweaver segítségével még az oldalban elhelyezett hiperhivatkozások helyes működése is ellenőrizhető. Más WYSIWYG* szerkesztőknél (pl. Microsoft Office FrontPage) gyakran előfordul, hogy az oldalban elhelyezett scripteket, mint például egy számláló scriptre történő hivatkozás, egész egyszerűen nem hajlandóak elmenteni.

9 Macromedia Dreamweaver A szoftver egyéb előnyei közé tartoznak még az „Objects” panelen található forrógombok, mellyel rengeteg előre legyártott objektumot lehet beszúrni (Active X, Java Script, ImageMap), valamint a forrás és a link tesztelés, ahol a program leteszteli, és kiírja az előforduló hibákat.

10 Bővebben a témákról: Frontpage: http://peteki.jokaiszki.hu/frontpage/index.ht m Dreamweaver: http://freeweb.deltha.hu/nemeth- gabor.at.hu/docs/dreamleiras.zip

11 Készítette: Falucskai Adrián Médiatechnológus-asszisztens Eszterházy Károly Főiskola Eger


Letölteni ppt "13.tétel Mutassa be a honlap készítésére alkalmas szoftvereket! Hasonlítsa össze a Macromedia Dreamweaver és Microsoft Office Frontpage programokat!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések