Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014."— Előadás másolata:

1 A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014

2 Altötting Fekete Madonna /A csodatévő madonna / 1489-ben egy három éves kisfiú vízbe fulladt. Szülei kétségbeesésükben a régi kápolna oltárára fektették ahol csodával határos módon feléledt. Ezzel a csodás eseménnyel az Isteni Kegyelem kápolnája híressé lett, a hely zarándokhellyé vált és a 70 cm-es nagyságú hársfából kifaragott gót kép pedig kegyképpé.

3 Szent Konrád kapucinus testvér sírja Született: Parzham, 1818. december 22. Meghalt: Altötting, 1894. április 21.,,A jó Isten nem hagy el engem; fenntartott egy helyet a számomra'' - - így vigasztalta magát Johannes Birndorfer parasztfiú, a későbbi Konrád testvér, amikor egy kolostorba való felvételi kérelmére ismételten elutasító választ kapott. Az a hely, amelyet Isten gondviselése,,fenntartott'' a számára, az altöttingi Szent Anna-kolostor sokak által látogatott portája volt.

4 Passau, a három folyó találkozásánál Ilz, Inn és a Duna

5 Szálláshelyünk Passauban

6 Idegenvezetés a városban

7 Passau belvárosa

8 Templomok Passauban

9 A Mariahilf templom “Mariahilf” („Mária segíts”)- fontos része a barokk korban különösen is virágzó Mária-tiszteletnek.

10

11

12 Hajókázás a Dunán

13 A hajó belseje

14 Látkép a hajóról

15

16 EZEN ŐSI TEMPLOM FALAI KÖZÖTT NYUGSZIK BOLDOG GIZELLA – BAJOR HERCEGNŐ, SZENT ISTVÁN FELESÉGE, AZ ELSŐ MAGYAR KIRÁLYNÉ, A NIEDERNBURGI KOLOSTOR APÁTNŐJE.

17 Boldog Gizella sírja a templomban

18 Ausztria- a Maria Taferl-i templom A környék leghíresebb búcsújáróhelye Maria Taferl. A kis falu nevezetes temploma abban különbözik a szokásos barokk stílusú római katolikus templomok nagy részétől, hogy két magas tornyán hagymakupolához hasonló díszítés látható.

19 Ausztria- a Maria Taferl-i templom belseje

20 A beszámolót készítették: Csóti Petra, Farkas Fanni, Tóth Viktória 7. osztályos tanulók


Letölteni ppt "A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014."

Hasonló előadás


Google Hirdetések