Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vízhordó története. Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vízhordó története. Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt."— Előadás másolata:

1 A vízhordó története

2 Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt, és mindig egy teljes adag vizet szállított.

3 A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap - a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba.

4 Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen tette a dolgát, de a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, hogy csak feleannyit tudott teljesíteni.

5 A két év keserűség után, egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál. - Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.

6 A vízhordozó így válaszolt a szivárgó cserépedénynek:

7 Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon nyílnak, s a másik cserépedény oldalán nem? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról, és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára.

8 Minden nap te locsoltad őket, amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük. Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házamat.

9 Szeretnéd tudni, mi ebből a tanulság?

10 Mindannyiunknak megvan a saját különleges hibája. Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák, amik mindannyinkban megvannak, teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen, s a jót meglátni másokban.

11 Addig nem lehetsz boldog, amíg nem tanulsz meg önzetlenül szeretni, és amíg nem találod meg saját helyedet a világban.

12 Meséld el ezt a kis leckét mindenkinek, akinek azt kívánod, hogy boldog legyen az életben! Meséld el ezt a kis leckét mindenkinek, akinek azt kívánod, hogy boldog legyen az életben!

13 Ha csak egy is meghallgatta, nyert ügyed van!

14 Ne feledd: csak akkor lehetsz boldog, ha elfogadsz másokat, és téged is elfogadnak!

15 Addig nem lehet senki boldog, amíg meg nem találja önmagát! Addig nem lehet senki boldog, amíg meg nem találja önmagát!

16 Meglátod, majd ez lesz igazi nyugalmadforrása!


Letölteni ppt "A vízhordó története. Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések