Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból"— Előadás másolata:

1 A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból
ÁROP-1.A A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból Előadó: Simor Adrien Elérhetőségeink Központi cím: Iroda: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152.

2 Miért az SPS? Mert mi nem a saját ötletünket akarjuk ráeröltetni a Partnereinkre. Az SPS Lead Expert Kft. egy projektmenedzsmenttel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó tanácsadó cég. Valós helyzetfeltáráson alapuló közös projekttervezéssel készítjük el a beadásra kerülő anyagot. Minden lehetséges forrást betervezünk a pályázatba, ami a szervezetnél maradhat.

3 Miért az SPS? Mert nem CSAK pályázatírást vállalunk.
A pályázatíráson és a teljes körű projektmenedzsmenten túl a személyre szabott rendezvények, konferenciák megtartásában és a szervezésében is partnerek lehetünk. Az Ügyfélnek egy együttműködő partnerrel a projekt minőségi megvalósításával kell foglalkoznia. A költségek tervezésénél a hivatal(ok) velünk együtt dolgozó munkatársainak célfeladattal, többletfeladattal kifizethető juttatásaira kiemelten figyelünk.

4 Ki pályázhat? Konvergencia régiókban levő, a 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerinti járásszékhely települési önkormányzatok (KSH 321), amelyek rendelkeznek hatályos Helyi Esélyegyenlőségi Programmal. Jelen pályázat keretében megvalósuló projektek szakmai tartalma nem lehet átfedésben az ÁROP-1.A.6. kódszámú „Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése”, az ÁROP kódszámú „Partnerség erősítése” című konstrukció, az ÁROP-1.A.5. kódszámú „Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára”, az ÁROP azonosító számú, ”Képzés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatoknak”, valamint az ÁROP kódszámú a „Civil szervezetek működési környezetének javítása” című kiemelt projekt keretében megvalósuló tevékenységek tartalmával.

5 Egyéb feltételek 1. A pályázó önkormányzatoknak együtt kell működniük a Türr István Képző és Kutató Intézettel. A pályázónak be kell nyújtania egy szakmai koncepciót, amelyben kifejti, hogy miként kívánja a különféle szervezetekkel és intézményekkel az együttműködéseket generálni. A pályázó járásszékhely önkormányzat vállalja, hogy a járási szintű együttműködések erősítése céljából a járásszékhelyhez tartozó összes önkormányzatot tájékoztatja az együttműködés lehetőségéről. Továbbá biztosítja a részvételi szándékot jelző önkormányzat bevonását a végrehajtás során.

6 Egyéb feltételek 2. A társadalmi felzárkózást szolgáló koordináció kialakítása (kötelező tevékenység) keretében felállított szakértői csoportok esetén a szakmai megvalósítókkal kapcsolatos szakmai elvárások: Legalább 2 éves releváns tapasztalat az alábbi szakterületeken (szociális, egészségügy, oktatás, esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás), illetve a Helyi Esélyegyenlőségi Programban foglalt célcsoportjaival. A szakmai megvalósítók közül legalább 1 fő esélyegyenlőségi feladatokkal (HEP) megbízott önkormányzati tisztviselő legyen.

7 Milyen tevékenységekre pályázhat?
Kötelező elemek Járási szintű együttműködések erősítése. Szakmai megvalósítók bevonásával társadalmi felzárkózást szolgáló koordináció kialakítása, működtetése járási szinten. Járási szintű felzárkózási kerekasztal létrehozása és működtetése. Járási szintű „Esélyteremtő programterv” elkészítése a települések együttműködését igénylő (a helyi esélyegyenlőségi programok által feltárt) problémák megoldására. Záró rendezvény, rendezvények, konferenciák megszervezése az „Esélyteremtő programterv” disszeminációja érdekében

8 Milyen tevékenységekre pályázhat?
Választható elemek 1. Esélyegyenlőséget, társadalmi felzárkózást szolgáló workshopok tartása: pl. konfliktuskezelést, diszkrimináció csökkentését, érzékenyítést szolgáló programok. A társadalmi felzárkózást szolgáló koordinációt biztosító szakmai megvalósítók, illetve a területi együttműködésben részt vevő önkormányzatok tisztviselőinek, illetve felzárkózási kerekasztal tagjai részére speciális, elsősorban közigazgatási vagy felnőttképzési programok.

9 Milyen tevékenységekre pályázhat?
Választható elemek 2. A területi együttműködéshez, az „Esélyteremtő-programterv” kialakításához, illetve kapcsolódó, a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtását segítő szakértő bevonása. Közös, több önkormányzat részvételével zajló, a helyi esélyegyenlőségi programjaikban megfogalmazott, pl.: ismeretterjesztő, tájékoztató tevékenységek megvalósítása a járásszékhely önkormányzat szervezésében.

10 Források, intenzitások
Támogatási intenzitás: 100% A támogatás mértéke: 1. kategória: ha a járásszékhely település által koordinált járáshoz tartozó településszám 2-27 között van: millió Ft 2. kategória: ha a járásszékhely település által koordinált járáshoz tartozó településszám között van: millió Ft Rendelkezésre álló keretösszeg: HUF Támogatott pályázatok várható száma: db A projekt végrehajtható: szeptember 31-ig

11 Amit vállalunk 1. Helyzetfeltárás, pályázatírás, projektmenedzsment
A megvalósítható projekt biztosítása Projektterv készítése: képzési terv, megvalósítási terv, költségterv Szerződéskötés támogatása az Irányító Hatósággal Közbeszerzési eljárás lebonyolítása (igény esetén) Rendezvények, konferenciák szervezése, megtartása

12 Amit vállalunk 2. Pályázati megvalósítás közvetett támogatása: programterv készítése és megvalósítása Pályázat teljeskörű dokumentálása az Irányító Hatóság elvárásainak megfelelően Pályázati jelentések készítése az Irányító Hatóságnak Előleglehívás támogatása Pénzügyi elszámolás biztosítása

13 További információ: Boda-Novy Barnabás
Telefon: 06 30  Sőtér Sarolta Telefon: 06 30 


Letölteni ppt "A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból"

Hasonló előadás


Google Hirdetések