Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni Automatikus diavetítés Kairó, Fáraófalu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni Automatikus diavetítés Kairó, Fáraófalu."— Előadás másolata:

1 Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni Automatikus diavetítés Kairó, Fáraófalu

2

3 Fáraófalu egyik fő vonzereje Tutanhamon sírjának pontos mása.

4 Tutanhamon sírja az egyetlen érintetlenül megmaradt királysír, amely a benne lévő tárgyakkal és a múmiával együtt az eredeti helyén maradt fenn az utókor számára.

5 Tutanhamon mumifikált teste 3000 éven át háborítatlanul pihent az egyiptomi Királyok völgyében, körülvéve kincseivel, amelyeket vele együtt temettek el.

6 A sírt Howard Carter fedezte fel 1922. november 4-én. Királysírhoz mérten a sír elég kicsi, valószínűleg eredetileg nem Tutanhamon részére készült, díszítés is csak a sírkamra falain található. A múmiát gránitfedelű homokkőszarkofágban találták. A múmia arcát csodálatos aranymaszk fedte, mely azóta a világ legismertebb ókori régészeti lelete. Howard Carter és tehetős szponzora, Carnarvon ötödik grófja 1922. november 26-án törték át a falat, hogy bejussanak a sírkamrába. Lenyűgözte őket a kincsek látványa, amikor először bepillanthattak Tutanhamon fáraó sírjába. Az eléjük táruló kamrák néhol a plafonig zsúfolva voltak felbecsülhetetlen értékű kincsekkel.

7

8

9

10

11


Letölteni ppt "Kérem, szíveskedjen a hangszórót bekapcsolni Automatikus diavetítés Kairó, Fáraófalu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések