Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht. 2006.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht. 2006."— Előadás másolata:

1 Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht. 2006. november 20.

2 Csatlakozás a közadatkeresőhöz  Valamennyi közfeladatot ellátó szerv számára kötelező a csatlakozás „Eitv. 8. § (1) Az adatfelelős gondoskodik a kezelésében lévő, közérdekű adatokat tartalmazó honlapok, adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró adatainak a központi elektronikus jegyzék működtetőjének történő továbbításáról és a továbbított adatok rendszeres frissítéséről. Ugyancsak felel az egységes közadatkereső rendszerbe továbbított közérdekű adatok tartalmáért és a továbbított adatok rendszeres frissítéséért is.”

3 Csatlakozás a közadatkeresőhöz 1. Adatgazda kötelező regisztrációja az interneten https://admin.kozadat.hu/admin/index.html a)intézményi adatok b)kapcsolattartói adatok (felhasználónév, jelszó, név, elérhetőség) c)OAI azonosító megadása – az adatgazdát azonosítja a közadatkeresőben (a rendszer felajánlja)

4 Csatlakozás a közadatkeresőhöz 1. Adatgazda kötelező regisztrációja az interneten https://admin.kozadat.hu/admin/index.html a)intézményi adatok b)kapcsolattartói adatok (felhasználónév, jelszó, név, elérhetőség) c)OAI azonosító megadása – az adatgazdát azonosítja a közadatkeresőben (a rendszer felajánlja)

5 Csatlakozás a közadatkeresőhöz 2. A szükséges szoftverek letöltése és telepítése  OAI szerver (a metaadatok online elérését lehetővé tevő alkalmazás – PERL, PHP, Java,.Net)  Leíró adatok (metaadatok) elkészítését támogató alkalmazás (összhangban a 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet előírásaival)

6 Csatlakozás a közadatkeresőhöz 3. Tesztelés az adminisztrációs felületen 4. Az így közzétett adatok automatikusan kereshetővé válnak a közadatkereső számára

7 A közadatkereső működése  A szerveralkalmazások az intézményeknél telepítve  A közadatkereső központi alkalmazása végignézi, hogy történt-e változás az adatokban („aratás”)

8

9

10 Segítségnyújtás  eInfoSzab Projektiroda  E-mail: info@einfoszab.huinfo@einfoszab.hu  www.einfoszab.hu www.einfoszab.hu


Letölteni ppt "Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht. 2006."

Hasonló előadás


Google Hirdetések