Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik."— Előadás másolata:

1 FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik

2 FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással.

3 FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

4 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE Forgalmi tételek 100 érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Mennyiség értékben 1 Mozgás mennyisége 1 Tény készlet 1 Mennyiségi Készlet jelző 1 Rendezetlen készlet Vásárlás, könyvelve Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

5 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE BE BE Forgalmi tételek érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Mennyiség értékben Mozgás mennyisége Tény készlet Mennyiségi Készlet jelző Rendezetlen készlet Vásárlás, könyvelve Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

6 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE BE BE Forgalmi tételek érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft BE Mennyiség értékben Mozgás mennyisége Tény készlet Mennyiségi Készlet jelző könyvelésre vár 66 Rendezetlen készlet Vásárlás, könyvelve Beszállítás, nincs könyvelve Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

7 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE BE BE Forgalmi tételek érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft BE Mennyiség értékben Mozgás mennyisége Tény készlet Mennyiségi Készlet jelző KI -8 könyvelésre vár Rendezetlen készlet -8 Vásárlás, könyvelve Beszállítás, nincs könyvelve Eladás Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént) Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel.

8 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE BE BE Forgalmi tételek érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft BE Mennyiség értékben Mozgás mennyisége Tény készlet Mennyiségi Készlet jelző KI -8 könyvelésre vár Rendezetlen készlet BE Vásárlás, könyvelve Beszállítás, nincs könyvelve Eladás Vásárlás, bevételezése Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel. A bevételzéskor azonnal látszik a valós készlet, még az érték könyvelés előtt. Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

9 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE BE BE Forgalmi tételek érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft BE Mennyiség értékben Mozgás mennyisége Tény készlet Mennyiségi Készlet jelző KI -8 könyvelésre vár Rendezetlen készlet BE Vásárlás, könyvelve Beszállítás, nincs könyvelve Eladás Vásárlás, bevételezése KI Automatikus kiadás KI Automatikus kiadás KI Automatikus kiadás KI Automatikus kiadás Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel. A bevételzéskor azonnal látszik a valós készlet, még az érték könyvelés előtt. Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)

10 cikkszám dátum Mennyiség Valóságban beszerzési ár cikknév csavar mozgásnem 101 BE BE BE Forgalmi tételek érték FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft BE Mennyiség értékben Mozgás mennyisége Tény készlet Mennyiségi Készlet jelző KI -8 könyvelésre vár Rendezetlen készlet BE Vásárlás, könyvelve Beszállítás, nincs könyvelve Eladás Vásárlás, bevételezése KI Automatikus kiadás KI Automatikus kiadás KI Automatikus kiadás KI Automatikus kiadás Mutatja a hibát: a valóság és a bizonylatolás eltérését. Ennyivel több kiadás történt, mint bevétel. A bevételzéskor azonnal látszik a valós készlet, még az érték könyvelés előtt. A rendezetlen tételek rendezése után a gyűjtő készlet és a tény készlet a valósággal magegyezik. Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik A valóságban zajló folyamatokat nem mindig tudjuk IDŐRENDI sorrendben követni a bizonylatolással. Ez problémát generál. pl. ha egy kereskedelmi egységbe beszállítás történik, majd lerakodás után azonnal értékesítik a termékeket, mert a vevők várják. Az értékesítések után történik meg a bevételezés. (amikor a kiadás már megtörtént)


Letölteni ppt "FIFO MÓDSZER, RENDEZETLEN TÉTEL KEZELÉSSEL © R-TREND Kft Azt szeretnénk követni bizonylatolással, készletnyilvántartással, mint ami, a valóságban történik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések