Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

CK KÉSZLET PROGRAM. 1. Lépés: Beszerzés a CK Nagykereskedelemtől (vagy más gyakorlócégtől) Szolgáltatások – Börze - Nagykereskedelem MEGRENDELŐLAP, amelyről.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "CK KÉSZLET PROGRAM. 1. Lépés: Beszerzés a CK Nagykereskedelemtől (vagy más gyakorlócégtől) Szolgáltatások – Börze - Nagykereskedelem MEGRENDELŐLAP, amelyről."— Előadás másolata:

1 CK KÉSZLET PROGRAM

2 1. Lépés: Beszerzés a CK Nagykereskedelemtől (vagy más gyakorlócégtől) Szolgáltatások – Börze - Nagykereskedelem MEGRENDELŐLAP, amelyről levelet küld az Administrator A Megrendelő lap visszaigazolásával együtt megérkezik a gyakorlócéghez a Nagykereskedelem Számlája, melyet teljesít a gyakorlócég. A számlával együtt érkezik a „Beérkező készlet” levél, melyet megnyitva a készlet- bevételezési bizonylat jelenik meg a képernyőn. Ezt a bizonylatot a „Kiállító” és „Könyvelő” helyen aláírva újabb bizonylat érkezik a levelezésbe, a „Készlet bevételezés”. Ezzel történt meg valósan a készlet bevételezése és jelent meg a Készlet nyilvántartó lapon a beszerzés.

3 Készlet bevétNo.: A gazdálkodó szervezet neve: Szállító:Szállítólevél száma:Szállítás módja: Igénylő:Beszerzett pénzügy bizonylat:Rendelés száma:Szállító telephelye:Raktár jele: A bevételezett anyagElszámoló (beszerzési)Mennyiség (vált utáni mennyiség) Tétel Sorsz Száma, jele Megnevezése, mérete, minősége Menny. egysége Menny.EgységáraÉrtéke KiállítóBevételező raktárRakt. nyilvántart.KönyvelőEllenőrMinőségi átvevő Kelt Aláírás

4 2. Lépés: A készlet meghirdetése eladásra (lehetséges a készlet modul kihagyásával is) A meghirdetni kívánt készlet nevére kattintva megjelenik a képernyőn a készletmeghirdetési nyomtatvány. (NAGYON FONTOS A HELYES KATEGÓRIA KIVÁLASZTÁSA! – Beszéljük meg a tanulókkal miért fontos – reklám költségek – költség-haszon vizsgálat.) A „Meghirdet” gombra kattintva hirdetésünk megjelenik a Börzén. (A hirdetés feladásnál hívjuk fel a tanulók figyelmét a hirdetési ajánlat érvényességének helyes meghatározását – költés-haszon vizsgálat!)

5 3. Lépés: Értékesítés A rendszerben csak beérkezett megrendelés alapján tudnak a gyakorlócégek terméket és szolgáltatást értékesíteni! Értesítés bejövő megrendelésről – Számláz (számla kitöltve vagy kitöltés nélkül) – elküldés után az eladó cég két levelet kap: „Értesítés elfogadott számláról” „Kimenő készlet” A „Kimenő készlet”-re kattintva megjelenik a Készlet kivételezési jegy (kitöltve vagy kitöltés nélkül), melyet a „Kiállító” és a „Könyvelő” rovatnál aláírva megtörténik a tényleges készlet kivételezés. Erről újabb levelet kap a gyakorlócég „Készlet kivételezés”. Ezzel a bizonylattal került fel a készlet kiadás a „Készlet nyilvántartó lap”-ra.

6 Készlet kivétNo.: A gazdálkodó szervezet neve: A költségviselő (gyártmány, feladat, stb) megnevezése: A munkahely (költséghely, osztály, igénylő, stb) megnevezése: Száma:Raktár jele: Az igényelt készletA kivételezett anyagMennyiség (vált utáni mennyiség) Tétel Sorsz. Száma, jele Megnevezése, mérete, minősége Menny. egysége MennyEgységáraÉrtéke KiállítóBevételező raktárRakt. nyilvántart.KönyvelőEllenőrMinőségi átvevő Kelt Aláírás Készlet kivét

7 Raktári nyilvántartó Nyilvántartási számMegnevezésAktuális mennyiségElső készletbe vételUtolsó módosítás valami :06: :09: programteszt leírás :14: :43: tesztelés :30: :35: teszt könyv :54: :30:14

8 Raktári nyilvántartó Megnevezés teszt könyv Nyilvántartási szám Raktári kódFőkönyvi számla számaTermék jegyzékszám Legkisebb készletLegnagyobb készletMértékegységEgységár DátumBizonylatszámMozgásnemSzövegÁrNövekedésCsökkenésKészletTétel :54: BeVásárlás :30: KiÉrtékesítés

9 FEJLESZTÉSEK,TERVEK  Elkészült a módszertani segédlet, melynek összeállításakor figyelembe vettük a évi önértékelési felmérés tapasztalatait is – elérhető lesz a CK honlapon.  A munkaköri feladatokat ismertető PPS bemutatók készültek, melyek megjelentetését tervezzük a CK honlapján.  A honlapon On-line CK újság elindítását tervezzük évi 3 – 4 alkalommal történő. megjelenéssel. Ebben beszámolnánk regionális – országos - nemzetközi kiállításokról, volt gyakorlócéges diákok beszámolóját közölnénk, beszámolnánk az OSZTV-ről, CK-s és más szakmai továbbképzésekről.  Várjuk az információkat, melyeket meg lehet jelentetni. Kérjük írják meg, milyen tanirodai események történtek iskolájukban, régiójukban. Lehetőleg fotókat is mellékeljenek!  Folyamatosan dolgozunk a felmerülő problémák mielőbbi megoldásán.


Letölteni ppt "CK KÉSZLET PROGRAM. 1. Lépés: Beszerzés a CK Nagykereskedelemtől (vagy más gyakorlócégtől) Szolgáltatások – Börze - Nagykereskedelem MEGRENDELŐLAP, amelyről."

Hasonló előadás


Google Hirdetések