Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2008.12.08. Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2008.12.08. Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette."— Előadás másolata:

1

2 2008.12.08.

3 Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette miatt, az Audi Hungária Motor Kft. feljelentése alapján: az ismeretlen tettesek 2007.12.30. és 2008.11.13. közötti időben, Győrött, az M1-es autópálya Arrabona pihenő üzemanyagtöltő állomásain 3 db tankoló-kártyájukkal jogosulatlanul visszaéltek. A bűncselekménnyel okozott kár: 18.767.432 Ft.

4 Sikkasztás Több, a benzinkúton dolgozó személy tankolt a kútnál álló gépkocsikba és az azokban elhelyezett kannákba. A tankolások egy bójával lezárt kútnál történtek, majd a tankolás után a fizetetlen tankolást jelző – a benzinkút ajtaja felett elhelyezett – ledes kijelzőn a kút jelzése kialudt, anélkül, hogy a shopban valaki fizetett volna. A sértett által lekérdezésre kerülő adatok alapján az általunk tapasztalt tankolások mindegyikét a hiányzó tankoló-kártyákkal egyenlítették ki.

5 Sikkasztás

6 A benzinkút területén, a shop részlegben, az öltözőkben, illetve a személyzet által használt gépjárművekben végrehajtott kutatás során lefoglalásra került 2 db, az Audi által használt, az Audi Motor Hungary Kft. tulajdonát képező OMW tankoló-kártya. A fenti tankoló-kártyák mellett vevői bizonylatok és a bizonylatokban 85.500 Ft készpénz került lefoglalásra. Továbbá a benzinkút kasszája alatti szekrényből lefoglalásra került 120 db Audi Hungary Motor Kft. nevére szóló vevői bizonylat. Valamint a parkolóban lefoglalásra került az Sz. István tulajdonát képező személygépkocsiból 3x20 liter gázolajjal, illetve 3x20 liter benzinnel teli üzemanyagkanna.

7 Sikkasztás T-K. Ferenc elmondása alapján kb. 5 millió forintot kapott ezalatt az egy év alatt a tankolásokból, amit teljes egészében eljátszott.

8 A jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás büntetési tétele 2-8 évig tartó szabadságvesztés. A jelentős értékre elkövetett visszaélés készpénz- helyettesítő fizetési eszközzel bűncselekmény büntetési tétele, ha azt üzletszerűen követték el 2-8 évig tartó szabadságvesztés.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "2008.12.08. Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette."

Hasonló előadás


Google Hirdetések