Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Most ÉLJ... Az életet éld! Gondolatok az életről. Kattints!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Most ÉLJ... Az életet éld! Gondolatok az életről. Kattints!"— Előadás másolata:

1 Most ÉLJ... Az életet éld! Gondolatok az életről. Kattints!

2 Tudod, mit jelent, hogy élni
Tudod, mit jelent, hogy élni? ... nevetni, és olykor szomorkodni; mosolyogni annyira, hogy sírni kelljen; hatalmasakat szeretkezni; hatalmasakat tombolni, táncolni egy éjszakán át; a barátaidat megvigasztalni; másokat mosolyra deríteni; emlékezni és felejteni; pénzt költeni és kuporgatni; reménykedni és álmodozni; tanulni és tanítani; áldozni; makacsnak lenni és könyörögni; változni és változtatni; érezni az illatokat, látni a fényeket és hallani a hangokat; valóra váltani az álmaidat és olykor elviselni, ha mégse válik valóra s mindezeket úgy tenni, hogy önmagad vagy minden egyes pillanatban, mert nem tudhatjuk, hogy melyik lesz az utolsó.

3 Ma 20 vagy, holnap pedig 40, S ha minden jól megy lehetsz akár 70
Ma 20 vagy, holnap pedig 40, S ha minden jól megy lehetsz akár 70. Ritka, de ha megéred a 90 évet, Hamarosan a sírodnál fog szólni az ének. Amíg tehetem, s van erőm, élek, Hiszen néhány szempillantás alatt letelnek az évek, Lassan, de biztosan fogynak a remények.

4 Élj a mának, de gondolj a holnapra is.

5 A holnap nem ígéret, csupán egy esély.

6 Ez az egyetlen életem, ez a csodás, iszonyú, rövid és végtelen valami, amiből egyikünk se távozik élve.

7 Az Élet egy álom, melyből akkor ébredsz fel ha meghaltál
Az Élet egy álom, melyből akkor ébredsz fel ha meghaltál. Szőj az álmodba minél szebb dolgot és az ÉLETED meseszép lesz!

8 Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más terveink vannak.

9 Életünk legnagyobb része úgy telik el, hogy rosszul cselekszünk, nagy része úgy, hogy semmit sem csinálunk, szinte egész életünk pedig úgy, hogy mást csinálunk, mint amit kellene.

10 Egyszer véget ér a lázas ifjúság, Egyszer elmúlnak a színes éjszakák, Egyszer véget ér az álom, egyszer véget ér a nyár, Ami elmúlt, soha nem jön vissza már.

11 Az élet élet – éljünk ez a jutalom.
Nincs drágább a világon az emberi életnél.  Vigyázzunk rá, használjuk ki a lehetőséget szeretettel győzzük le a szomorúságot. A szeretet a legszebb az egyik legszebb dolog a világon. Kalandos küzdelmes életünket úgy éljük, hogy szebbé élhetőbbé tegyük.  De ha meg sem próbáljuk, akkor ne hibáztassunk mást. Saját életünkért magunk vagyunk felelősek. Az élet élet – éljünk ez a jutalom.

12 Teréz anya: Az élet himnusza Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan
Teréz anya: Az élet himnusza Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan! Az élet szép – csodáld meg! Az élet boldogság – ízleld! Az élet álom – tedd valósággá! Az élet kihívás – fogadd el! Az élet kötelesség – teljesítsd! Az élet játék – játszd! Az élet vagyon – használd fel! Az élet szeretet – add át magad! Az élet titok – fejtsd meg! Az élet ígéret – teljesítsd! Az élet szomorúság – győzd le! Az élet dal – énekeld! Az élet küzdelem – harcold meg! Az élet kaland – vállald! Az élet jutalom – érdemeld ki! Az élet élet – éljed!

13 Az élet könnyebb, mint gondolnánk: csak annyi kell, hogy elfogadjuk a lehetetlent, meglegyünk anélkül, ami nélkül nem lehet meglenni, és elviseljük az elviselhetetlent.

14 Az élet olyan játék, amelynek első számú játékszabálya: ez nem játék, ez halálosan komoly.

15 Az élet olyan egyszerű, megszületsz, szeretsz, sírsz, meghalsz, és sírnak utánad.

16 Jó néha sötétben a holdat nézni, hosszan egy távoli csillagot igézni
Jó néha sötétben a holdat nézni, hosszan egy távoli csillagot igézni. Jó néha fázni, semmin elmélázni, tavaszi esőben olykor bőrig ázni, tele szájjal enni, hangosan szeretni, jó néha magamat csak úgy elnevetni, sírni ha fáj, remegni ha félek, olyan jó néha érezni, hogy élek!

17 Használd ki az életet, vagy az élet használ ki téged.
Igen: élni míg élünk, Igen: ez a szabály. De mit csináljunk életünkkel, Ha fáj?

18 "Életünk egy olyan mondat, amit nem mi kezdünk, nem mi fejezünk be: mégis rólunk szól."

19 "Az élet hosszúsága vagy rövidsége egyedül attól függ hogyan éljük!"
”Az élet értelmét nem keresni kell, hanem nekem kell értelmet adni az életnek!” "Az élet hosszúsága vagy rövidsége egyedül attól függ hogyan éljük!" "Úgy élj a jelennek. hogy a jövőben ne keljen szégyellned a múltad!"

20 "Az ember a születése pillanatában halálra van ítélve!"
„Engem azért érdekel a jövő, mert életem hátralévő részét abban szándékozom eltölteni.” "Az ember a születése pillanatában halálra van ítélve!" "Csak lenni: még nem élet."

21 Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, amelynél a halálozási arány 100%.

22 Csak amikor az ember már megértette, milyen gyorsan elszólíthatják, és milyen értékes, egyszeri és visszahozhatatlan az életünk, akkor kezd el élni.

23 Csak akkor értékeled az életet, ha testközelbe kerülsz a halállal.

24 Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az.

25 Az élet tényleg csoda. Túlélni nagyobb.
Vége


Letölteni ppt "Most ÉLJ... Az életet éld! Gondolatok az életről. Kattints!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések