Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A kultusz mint beállítódás bizonyos szellemi vagy anyagi értékek rajongó tisztelete ; mint szokásrend szentnek tekintett helyek fölkereséséből, ereklyék.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A kultusz mint beállítódás bizonyos szellemi vagy anyagi értékek rajongó tisztelete ; mint szokásrend szentnek tekintett helyek fölkereséséből, ereklyék."— Előadás másolata:

1

2

3 A kultusz mint beállítódás bizonyos szellemi vagy anyagi értékek rajongó tisztelete ; mint szokásrend szentnek tekintett helyek fölkereséséből, ereklyék gyűjtéséből, szövegek gondozásából, szent idők megünnepléséből, szertartásokon való részvételből; mint nyelv-használat - olyan magasztaló kijelentésekben ölt testet, melyeket sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet. / Kultuszlélektani stádiumok egymásutánja és egymás mellett élése: 1.a beavatás ; 2.a mitizálódás ; 3.az intézményesülés ; 4.a bálványrombolás ; 5. a szekularizáció. DÁVIDHÁZI PÉTER: Egy irodalmi kultusz megközelítése.

4

5 Pétervár mint az ideális (ember alkotta) város utópiája A város mint szemiotikai mechanizmus A város szemiotikájának két szférája: A város mint név A város mint tér

6

7

8

9

10

11

12


Letölteni ppt "A kultusz mint beállítódás bizonyos szellemi vagy anyagi értékek rajongó tisztelete ; mint szokásrend szentnek tekintett helyek fölkereséséből, ereklyék."

Hasonló előadás


Google Hirdetések