Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vilmos, a kis futóbicikli

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vilmos, a kis futóbicikli"— Előadás másolata:

1 Vilmos, a kis futóbicikli
A pályázat címe: Vilmos, a kis futóbicikli Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda 3441 Mezőkeresztes, József Attila út 3.

2 Óvodánk Mezőkeresztesen, egy dél-borsodi kisvárosban található, a Bükk hegység és az Alföld találkozásánál. Három gyermekcsoportban összesen 85 kisgyermek neveléséről, mindennapi életének megszervezéséről, gondoskodunk. Helyi Pedagógiai Programunkban a környezeti- és egészségnevelés kap kiemelt szerepet. Azért is örültünk ennek a pályázati lehetőségnek, mert a változatos mozgást, a testi, értelmi, érzelmi fejlődés, és az egészséges életvitel alapjának tekintjük. A kerékpározás népszerűsítésével, pedig a környezettudatosságot erősíthetjük meg a gyermekekben és szüleikben egyaránt. A gyermekjátékok, fejlesztő eszközök kiválasztásánál a biztonság mellett ezt a két szempontot mindig nagyon lényegesnek tartjuk. A szülőktől gyakran halljuk, és mi is megtapasztaltuk, hogy nem olyan egyszerű dolog a biciklizést megtanítani. Mivel ez az időszak a kisóvodás korra jellemző, így a futóbicikli az önfeledt játék lehetőség, a mozgásfejlődés elősegítése mellett, a kerékpározás megtanulásának fontos eszköze lehet óvodánkban is. Pályázatunkban óvodásaink és egy óvónőjelölt anyuka, jelenleg dajka néni, arról fantáziáltak, hogy vajon miről álmodhat a játéktárolóban „Vilmos” a kis futóbicikli. A történet megszületése után a nagycsoportosok az óvó nénikkel lázas rajzolásba kezdtek, ezek közül a gyerekeknek leginkább tetsző 6 illusztrációt illesztettük a meséhez. A pályázatban összesen résztvevő óvodások száma 27 fő.

3

4

5 A kis futóbicikli álma

6 Vilmos, a kicsi óvodai futóbicikli, egy szép napsütötte délelőttön a játékraktárban pihent. Azaz pihent volna, ha éppen nem azon gondolkodik, milyen lehet a világ az óvoda kapuin kívül.

7 Vilmos sokat játszott a gyerekekkel, szerette a zsibongást, ami az óvoda udvarán van, de most mégis valami másra vágyott. S ahogy ezen tűnődött, pillái elnehezültek, és elringatta az álom.

8 A kis futóbicikli egy ismeretlen tájon találta magát
A kis futóbicikli egy ismeretlen tájon találta magát. Érdekes volt, mintha az ég és a föld egybefolyt volna, s az illatok is mások voltak, mint otthon. Mivel Vilmos kíváncsi teremtés volt, közelebb ment a kékséghez, először a kerekét érintette hozzá, megborzongott: egy kicsit hideg volt. A kis futóbicikli nem hátrált, tovább gurult és egy gyönyörű, ám különleges világban találta magát.

9 Ahogy szétnézett, észrevette, hogy körülötte apró sokszínű, szürke, barna szárnyú „madarak” repkednek, volt köztük egy lovacskára emlékeztető is. Vilmos, a kis futóbicikli, nem ismerte ezt a világot, csodálattal nézett körül, de egy idő után megtorpant. Szép ez a hely, de nem olyan, mint az óvoda. Itt túl nagy a csend. S hiányozni kezdett a gyerekek hangja, éneke, a száguldás, a játék az udvaron.

10 Ekkor mintha hallott volna valamit - gyerekek várjatok, amíg kinyitom a játékraktár ajtaját - hangzott. Aztán kitt-katt, s egy nagy nyikorgás, majd hirtelen fény, és kíváncsi gyermekarcok. A kis futóbicikli álmosan nyitogatta a szemét – haza értem - gondolta.

11 Hiába volt olyan szép az álma, neki mégis csak ez az otthona
Hiába volt olyan szép az álma, neki mégis csak ez az otthona. Szívesebben játszik a gyerekekkel, tanítgatja őket biciklizni, közlekedni, s örömmel gurult Péterkével az óvoda udvarán.


Letölteni ppt "Vilmos, a kis futóbicikli"

Hasonló előadás


Google Hirdetések