Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez."— Előadás másolata:

1 Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez

2 A program funkciói Jogosultsági szint alapján történő beléptetés Önteszt funkció Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése adatbázisba Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése hálózati adatbázisba Teszt adatok betöltése, minden teszt megkezdése előtt Mért adatok és mérési paraméterek mentése adatbázisba Log fájl készítése Nyelvválasztás Soros kommunikációs csatorna kiválasztása Szervíz funkció

3 Jogosultsági szint alapján történő beléptetés Jogosultsági szintek: Operátor Mérnök Szervíz A felhasználói hozzáférések adatbázisban tetszőlegesen módosíthatóak.

4 Önteszt funkció Célja: a teszt rendszer megbízhatóságának ellenőrzése Operátor szintű belépés esetén műszakonként ennek sikeres elvégzése kötelező (ellenkező esetben a teszt funkció nem érhető el) Az önellenőrzéshez használt eszköz azonosítója adatbázisban szerkeszthető

5 Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése adatbázisba Az önteszt mérési eredmények és az önteszt során felhasznált mérési paraméterek egy adatbázisban kerülnek mentésre. Az önteszt méréshez felhasznált paraméterek szintén egy adatbázisból kerülnek kiolvasásra, minden megkezdett önteszt mérés előtt. Így közvetlenül a paraméter módosítását követően a következő mérés már az aktuálisan szerkesztett paraméterekkel futhat le. A paraméterek beállítása egy külön programmal valósul meg. Hibás paraméter beállításának elkerülése érdekében.

6 Önteszt eredmények és önteszt mérési paraméterek mentése hálózati adatbázisba A mérés során felhasznált paraméterek és mérési eredmények több útvonalon, akár hálózatra is menthetőek, biztosítva ezzel a mérési eredmények biztonságos tárolását, illetve hozzáférhetőségét.

7 Teszt adatok betöltése, minden teszt megkezdése előtt Minden teszt megkezdésekor a program adatbázisból kiolvassa a kívánt mérési paramétereket akár egy hálózaton elérhető adatbázisból, melynek sikeres elérése esetén azt lementi a helyi számítógépre. Ha a hálózati paraméter adatbázis nem érhető el, akkor a helyi adatbázis paramétereit olvassa be a méréshez. Opcionálisan több paraméterezés is készíthető, melyből a teszt megkezdése előtt szükség esetén választani lehet.

8 Mért adatok és mérési paraméterek mentése adatbázisba Hasonlóan az önteszt méréshez, szintén lehetőség van több útvonalra is elmenteni a mért eredményeket és a mérési paramétereket. Biztonsági és hozzáférhetőségi megfontolásból is előnyös. A menteni kívánt adatok akár hálózati adatbázisba is mentésre kerülhetnek.

9 Nyelvválasztás A program alapvetően két nyelv kezelésére állítható be, mint angol és magyar. A program hibaüzenetei, menüpontjai, log fájl szöveges részei tetszőlegesen módosíthatóak egy ini fájlon keresztül, így akár más nyelvre is könnyedén implementálható a program.

10 Log fájl készítése Minden mérési eredményről log fájl készül, mely menthető opcionálisan titkosított és szöveges formátumban (txt kiterjesztés). A log fájl tartalmazza a mérés dátumát és időpontját, eredményét, a mérés paramétereit, a mérést végző személy nevét és a műszerhez beállított azonosítót.

11 Soros kommunikációs csatorna kiválasztása A programból kiválasztható a méréshez felhasználni kívánt soros csatorna száma. Előnye, hogy meghibásodás esetén másik soros csatorna használatával a mérés tovább folytatható.

12 Szervíz funkció A műszer programozói könyvében található parancsok segítségével utasítás küldhető a műszerre. A soros kommunikáció ellenőrizhető vele.

13 Testre szabás Igény szerint a program módosítható. Továbbá vállaljuk más műszerek vezérléséhez, lekérdezéséhez szükséges programok elkészítését. Elérhetőségeink: Tel: 30/310-3449 20/466-7224 E-mail: info@technologytrade.hu Web: www.technologytrade.hu


Letölteni ppt "Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez."

Hasonló előadás


Google Hirdetések