Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kőszeg, 2012.05.02. Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg, 2012.05.02.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kőszeg, 2012.05.02. Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg, 2012.05.02."— Előadás másolata:

1 Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,

2 Munkaerő-piaci mutatók, tendenciák év második felétől folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma és aránya a térségben. (2010. február: 1303 fő, december: 967 fő, február: 1079 fő, december: 651 fő, február: 790 fő. Pályakezdő fiatalok helyzete: évtől indult el a csökkenés, de évtől kezdődően határozott mérséklődés mutatkozik a számadatokban. ((2010. február: 87 fő, február: 71 fő, február: 56 fő Tartósan munka nélkül lévők: a kirendeltség vonzáskörzetében az arányuk általában a megyei átlag körül mozog, vagy némileg felette van január hónaptól a tartósan állást keresők kirendeltségi aránya az elmúlt éveket követően először csökkent 20% alá. A munkaerő-piaci kereslet alakulása: bejelentett álláshelyek száma folyamatosan változik, döntően befolyásolják a gazdaságban bekövetkezett változások, valamint a térségi szezonális hatások ben már bővült az álláslehetőségek köre, a pozitív tendencia a tavalyi évben is folytatódott. Összes munkaerő-igény (fő): 2010.év: 577, év: 871.

3 Közfoglalkoztatás Kirendeltségre decentralizált keret 2012-ben: Ft. Közfoglalkoztatási létszámok alakulása: Hagyományos típusú közfoglalkoztatás: 74 fő vonatkozásában állapítottunk meg támogatást, jelenleg 42 fő dolgozik. Országos közfoglalkoztatási programok: Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság: 46 fő Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szombathelyi Erdészeti Igazgatóság: 14 fő Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága: 3 fő Vas Megyei Rendőr-főkapitányság: 5 fő

4 A munkaerő-piaci szervezet évi kiemelt feladatai A foglalkoztatási, humánerőforrás fejlesztési programok megvalósításával a munkavállalók elhelyezkedésének, munkahelyük megőrzésének az elősegítése. A munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetben lévő álláskeresők részére szervezett közfoglalkoztatási programok hatékony megvalósításában való aktív közreműködés. A gazdálkodó szervezetek versenyképességének az elősegítése, a munkahelyek megtartása, bővítése érdekében. A gazdasági fejlődést elősegítő, a munkaerő-piaci igényekkel összhangban álló, hatékonyabb szak-és felnőttképzési rendszer működtetése, fejlesztése. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, az uniós forrásokból megvalósuló támogatások, munkaerő-piaci programok hatékonyságának növelése. Az üres állások feltárására, bejelentésére irányuló módszerek bővítése, a munkáltatókkal való együttműködés minőségének, hatékonyságának javítása. A feltárt, a bejelentett állásokra a lehető legrövidebb időn belül a megfelelő álláskeresők kiközvetítése.

5 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Fucinné Dorner Anikó Kirendeltség vezető Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kőszegi Kirendeltsége 9730 Kőszeg, Szűk u 2. Tel./fax: 94/ , 94/


Letölteni ppt "Kőszeg, 2012.05.02. Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg, 2012.05.02."

Hasonló előadás


Google Hirdetések