Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálózati alapismeretek. 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma 13.000%-kal nőtt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálózati alapismeretek. 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma 13.000%-kal nőtt."— Előadás másolata:

1 Hálózati alapismeretek

2 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma 13.000%-kal nőtt.

3 3 Alapfogalmak A számítógép hálózat fogalma alatt az egymással kapcsolatban álló számítógépeket és az azokat összekapcsoló közeget értjük. Azokat a gépeket, amelyeket összekapcsoljuk, hálózati végpontoknak (Host) nevezzük.

4 4 Nincs evolúció, csupán azon élőlények listája, akiket Chuck Norris élni hagyott.

5 5 Alapfogalmak (2) A helyi hálózatok (LAN) maximum néhány kilométernyi távolságokat hidalnak át.  Tipikusan ilyen például egy intézmény, egy cég egy vagy több épületében lévő gépeinek az összekapcsolása, de ide tartozik az egy helyiségben összekapcsolt gépek hálózata is.

6 6 Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris elől menekül.

7 7 Hálózati topológiák A számítógépek összekapcsolási módja Alapvetően három típus: Csillag Sín Gyűrű

8 8 Chuck Norris 562 féleképpen tud megölni egy üres szobában. Köztük magával a szobával is.

9 9 Hálózati topológiák Csillag  Központi berendezéssel állnak összeköttetésben a munkaállomások.  Előnye: Sok gép kapcsolható össze, egy kábelhiba nem okoz rendszerhibát.

10 10 Egy díjkiosztó gálán valaki rátámadt Chuck Norrisra... de ő sikeresen megvédte a testőreit.

11 11 Hálózati topológiák Sín (Busz)  A számítógépek egy központi gerinckábelhez csatlakoznak.  Előnye: Nagy átviteli sebesség.  Hátránya: Egy kábelhiba az egész rendszerre kihat.

12 12 Chuck Norris nem alszik, Chuck Norris vár.

13 13 Hálózati topológiák Gyűrű (Ring)  A központi gerincvezeték gyűrű alakú, ehhez csatlakoznak a számítógépek.  Előnye: üzembiztonság  Hátránya: lassú

14 14 A születésnapján Chuck Norris találomra kiválaszt egy szerencsés gyereket és belehajítja a Napba.

15 15 Hálózati eszközök: 1) HUB A hub minden bemenő adatot kiküld minden portjára, aztán a rajta lógó gépek eldöntik, kell-e nekik az érkező adat, vagy sem. A hub buta.

16 16 Chuck Norris egyszer megevett egy egész tortát, mielőtt a barátai figyelmeztethették volna, hogy sztriptíztáncosnő van benne.

17 17

18 18 Amikor Chuck Norris vért ad, nem kér tűt, csupán egy pisztolyt és egy vödröt.

19 19 Hálózati eszközök: 2) Switch (kapcsoló) A switch képes bármelyik két portját összekötni, illetve kezeli a 10/100 Mbites vonalak közötti sebességkülönbségeket. A switch azért jobb a hubnál, mert csak a címzettnek küldi el az adatot.

20 20 Chuck Norris fordulórúgása látszik az űrből. Szabad szemmel.

21 21 Hálózati eszközök: 3) Router Képes címek szerint irányítani az adatokat, azaz egy bizonyos portjára csak az azon a porton lógó gépnek küldi az adatot. (akárcsak a switch) Tudja kezelni az Internetet, tűzfalat lehet rá telepíteni, … Wireless LAN

22 22 Chuck Norris még egyszer sem pislogott életében. Soha.

23 23 Kábelek BNC Koaxiális kábel csatlakozó Telefon kábel Modemek bemenetén

24 24 Chuck Norris elszámolt a végtelenig. Kétszer.

25 25 UTP kábel Típus:  Egyenes (patch): a számítógép és egy aktív eszköz közé (hub, switch, router,…)  Kereszt (cross-over): két számítógép, vagy két aktív eszköz közé

26 26 A Sherman tankot eredetileg Norris tanknak hívták, de Chuck Norris úgy döntött, nem elég kemény ahhoz, hogy viselhesse a nevét.

27 27 Modem 2 telefon csatlakozó Hangszóró, hogy a szomszédok ne tudjanak aludni Külső, ill. belső Fax, ISDN, ADSL, …

28 28 Chuck Norris ha belesik a vízbe, nem lesz vizes. A víz lesz Chuck Norris-os.

29 29 Ethernet kártya …vagy LAN kártya, vagy háló(zati) kártya UTP és/vagy BNC csatlakozó és/vagy WIRELESS Leginkább belső (hiszen kártya)

30 30 Chuck Norris tud nullával osztani.


Letölteni ppt "Hálózati alapismeretek. 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma 13.000%-kal nőtt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések