Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.23.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.23."— Előadás másolata:

1 Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.23

2 Perifériák Input periféria: -egér -billentyűzet -touchpad -trackball -trackpoint -joystick Output periféria: -monitor -nyomtató

3 Input perifériák Hány gombos egy átlagos billentyűzet? Milyen módokon csatlakoztathatjuk? Mi az a billentyűzetpuffer? Működési elv szerint milyen egereket ismersz? Milyen módokon lehet csatlakoztatni az egeret a számítógéphez?

4 Output perifériák Működési elv szerint milyen monitorokat ismerünk? Mik egy monitor fő paraméterei? Mit jelent a felbontás? Mit jelent a képátló és mi a mértékegysége? Milyen összefüggés van a felbontás és a képfrissítés között?

5 Output perifériák Mi a képfrissítés mértékegysége és mit jelent? Mit okozhat az alacsony képfrissítés? Mik az előnye és hátrányai egy CRT monitornak? Mik az előnye és hátrányai egy TFT monitornak?

6 Output perifériák Milyen három fő nyomtatótípust ismerünk? Mi tartalmazza a festéket a három fő nyomtatótípusnál? Működési elv szerint milyen tintasugaras nyomtatókat ismerünk?

7 Mágneses tárolók Milyen három fő mágneses tárolóról beszéltünk? Mennyi adat fér el egy átlagos floppy lemezen? Hogyan helyezkednek el az adatok a lemezen? Milyen irányban és milyen részekre osztva? Milyen csatolási lehetőségei vannak egy winchesternek? Mi az a formatálás, mi az a partícionálás?

8 Optikai tárolók Milyen optikai tárolókat ismerünk? Milyen fő CD és DVD formátumok vannak? Hogyan készülnek a gyári- az írható és az újraírható lemezek? Mennyi adat fér el egy CD-n? Mennyi adat fér el egy DVD-n? Mi az a régiókód?


Letölteni ppt "Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila, 2006.10.23."

Hasonló előadás


Google Hirdetések