Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf. 2007.04.22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf. 2007.04.22."— Előadás másolata:

1 Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf

2 Tartalom EU szerződés ide vonatkozó cikkei EU szerződés ide vonatkozó cikkei Lisszaboni Európai Tanács márciusi ülésének határozata Lisszaboni Európai Tanács márciusi ülésének határozata Az Európai Tanács ülésének következtetései Az Európai Tanács ülésének következtetései Foglalkoztatási Iránymutatások integrált iránymutatások Foglalkoztatási Iránymutatások integrált iránymutatások

3 Tanácsi Határozat(2005. július 12.) a tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatásokról Az EU-ról szóló szerződés ide vonatkozó cikkei: Az EU-ról szóló szerződés ide vonatkozó cikkei: - 2. cikk: A gazdasági és társadalmi fejlődés, valamint a foglalkoztatás magas szintjének előmozdítását tárgyalja cikk: A gazdasági és társadalmi fejlődés, valamint a foglalkoztatás magas szintjének előmozdítását tárgyalja.

4 Tanácsi Határozat(2005. július 12.) a tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatásokról II cikk: A tagállamok és a Közösség összehangolt stratégia kialakítására törekednek a foglalkoztatás és különösen a szakképzett, képzett és alkalmazkodásra képes munkaerő, valamint a gazdasági változásokra reagálni képes munkaerőpiacok fejlesztése terén cikk: A tagállamok és a Közösség összehangolt stratégia kialakítására törekednek a foglalkoztatás és különösen a szakképzett, képzett és alkalmazkodásra képes munkaerő, valamint a gazdasági változásokra reagálni képes munkaerőpiacok fejlesztése terén.

5 Lisszaboni Európai Tanács márciusa A lisszaboni stratégia három (gazdasági, szociális és környezeti) dimenziójában. A lisszaboni stratégia három (gazdasági, szociális és környezeti) dimenziójában. A foglalkoztatási iránymutatások és az átfogó gazdaságpolitikai iránymutatások integrált csomagjának bemutatása hozzájárul a lisszaboni stratégiának a növekedés és foglalkoztatás irányába történő újbóli meghatározásához. A foglalkoztatási iránymutatások és az átfogó gazdaságpolitikai iránymutatások integrált csomagjának bemutatása hozzájárul a lisszaboni stratégiának a növekedés és foglalkoztatás irányába történő újbóli meghatározásához.

6 A március 22-i és 23-i tavaszi Európai Tanács következtetései A teljes foglalkoztatottságra, a munkaminőségre, a munkaerő- termelékenységre és a társadalmi kohézióra irányuló célkitűzéseknek egyértelmű prioritásokban kell kifejezésre jutniuk: A teljes foglalkoztatottságra, a munkaminőségre, a munkaerő- termelékenységre és a társadalmi kohézióra irányuló célkitűzéseknek egyértelmű prioritásokban kell kifejezésre jutniuk:

7 A március 22-i és 23-i tavaszi Európai Tanács következtetései II. - több személy bevonása és megtartása a foglalkoztatásban, a munkaerő-utánpótlás növelése, illetve a szociális védelmi rendszerek modernizálása; a munkavállalók és a vállalkozások alkalmazkodóképességének a javítása; a humán erőforrás terén megvalósított befektetés növelése a jobb oktatás és képzés révén. - több személy bevonása és megtartása a foglalkoztatásban, a munkaerő-utánpótlás növelése, illetve a szociális védelmi rendszerek modernizálása; a munkavállalók és a vállalkozások alkalmazkodóképességének a javítása; a humán erőforrás terén megvalósított befektetés növelése a jobb oktatás és képzés révén.

8 FOGLALKOZTATÁSI IRÁNYMUTATÁSOK (2005– 2008) 17–24. integrált iránymutatás: 17–24. integrált iránymutatás: iránymutatás: A teljes foglalkoztatás elérésére, a munka minőségének és termelékenységének javítására és a társadalmi és területi kohézió megerősítésére irányuló foglalkoztatáspolitikák végrehajtása iránymutatás: A teljes foglalkoztatás elérésére, a munka minőségének és termelékenységének javítására és a társadalmi és területi kohézió megerősítésére irányuló foglalkoztatáspolitikák végrehajtása.

9 A tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatások - Teljes foglalkoztatás: a teljes foglalkoztatás elérése, valamint a munkanélküliség és az inaktivitás csökkentése. - Teljes foglalkoztatás: a teljes foglalkoztatás elérése, valamint a munkanélküliség és az inaktivitás csökkentése. - A munka minőségének és termelékenységének növelése: a foglalkoztatás növelésére irányuló erőfeszítések nem választhatók el a munkahelyek vonzóbbá tételének, a munka minőségének és a munkatermelékenység növelésének a javításától, illetve a „dolgozó szegények” arányának csökkentésétől. - A munka minőségének és termelékenységének növelése: a foglalkoztatás növelésére irányuló erőfeszítések nem választhatók el a munkahelyek vonzóbbá tételének, a munka minőségének és a munkatermelékenység növelésének a javításától, illetve a „dolgozó szegények” arányának csökkentésétől.

10 A tagállamok foglalkoztatáspolitikáira vonatkozó iránymutatások II. - A szociális és a területi kohézió erősítése: határozott fellépésre van szükség a társadalmi integráció erősítése, a munkaerőpiacról való kizárás megakadályozása és a fogyatékkal élők foglalkoztatási integrációjának támogatása érdekében, illetve a foglalkoztatás, a munkanélküliség és a munka termelékenysége regionális különbségeinek csökkentése érdekében, különösen a hátrányos helyzetű régiókban. - A szociális és a területi kohézió erősítése: határozott fellépésre van szükség a társadalmi integráció erősítése, a munkaerőpiacról való kizárás megakadályozása és a fogyatékkal élők foglalkoztatási integrációjának támogatása érdekében, illetve a foglalkoztatás, a munkanélküliség és a munka termelékenysége regionális különbségeinek csökkentése érdekében, különösen a hátrányos helyzetű régiókban.

11 FOGLALKOZTATÁSI IRÁNYMUTATÁSOK (2005– 2008) II iránymutatás: A munka életciklus- alapú megközelítésének elősegítése iránymutatás: A munka életciklus- alapú megközelítésének elősegítése iránymutatás: Befogadó munkaerőpiac biztosítása, a munkavonzóvá és kifizetődővé tétele az álláskeresők – köztük a hátrányos helyzetűek – és az inaktívak számára iránymutatás: Befogadó munkaerőpiac biztosítása, a munkavonzóvá és kifizetődővé tétele az álláskeresők – köztük a hátrányos helyzetűek – és az inaktívak számára.

12 FOGLALKOZTATÁSI IRÁNYMUTATÁSOK (2005– 2008) III iránymutatás: A munkaerő-piaci igények összehangolásának javítása iránymutatás: A munkaerő-piaci igények összehangolásának javítása iránymutatás: A rugalmasságnak a foglalkoztatás biztonságával együtt járó elősegítése és a munkaerőpiac szegmentálódásának csökkentése, kellő figyelemmel a szociális partnerek szerepére iránymutatás: A rugalmasságnak a foglalkoztatás biztonságával együtt járó elősegítése és a munkaerőpiac szegmentálódásának csökkentése, kellő figyelemmel a szociális partnerek szerepére.

13 FOGLALKOZTATÁSI IRÁNYMUTATÁSOK (2005– 2008) IV iránymutatás: A foglalkoztatásbarát munkaerőköltség-fejlesztés és bérszabályozó mechanizmusok biztosítása iránymutatás: A foglalkoztatásbarát munkaerőköltség-fejlesztés és bérszabályozó mechanizmusok biztosítása iránymutatás: A humán erőforrás terén tett befektetések kiterjesztése és javítása iránymutatás: A humán erőforrás terén tett befektetések kiterjesztése és javítása iránymutatás: Az oktatási és képzési rendszereknek az új munkahelyi körülményekre figyelemmel történő kiigazítása iránymutatás: Az oktatási és képzési rendszereknek az új munkahelyi körülményekre figyelemmel történő kiigazítása.

14 Az európai foglalkoztatási stratégia keretében meghatározott célkitűzések és hivatkozási értékek - Minden munkanélkülinek lehetőséget kell kapnia az újrakezdésre képzés, átképzés, munkatapasztalat-szerzés formájában. - Minden munkanélkülinek lehetőséget kell kapnia az újrakezdésre képzés, átképzés, munkatapasztalat-szerzés formájában re a tartós munkanélküliek 25 %- ának részt kell vennie valamely aktív intézkedésben re a tartós munkanélküliek 25 %- ának részt kell vennie valamely aktív intézkedésben.

15 Az európai foglalkoztatási stratégia keretében meghatározott célkitűzések és hivatkozási értékek II. - Az álláskeresők az egész EU területén szerezhessenek információt. - Az álláskeresők az egész EU területén szerezhessenek információt. - A munkaerőpiacról kilépők tényleges átlagos életkorának 2010-re uniós szinten 5 évvel kell nőnie. - A munkaerőpiacról kilépők tényleges átlagos életkorának 2010-re uniós szinten 5 évvel kell nőnie.

16 Köszönöm a Figyelmet!


Letölteni ppt "Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf. 2007.04.22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések