Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország."— Előadás másolata:

1 http://www.aquapol-police.com

2 Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország vízirendészeti szervei. A második hullámban, 2005. január 1-ével csatlakozott a szervezethez Franciaország és Magyarország.

3 I g a z g a t ó I g a z g a t ó     Ügyvivő Bizottság Ügyvivő Bizottság (Elnök, Alelnök, ex-Elnök, Titkár, T a n á c s (Elnök, Alelnök, ex-Elnök, Titkár, T a n á c s munkacsoportok vezetői) munkacsoportok vezetői)       Vezetői Csoport Vezetői Csoport  Munkacsoportok: Munkacsoportok: „Belvízi „Tengeri „Biztonság, „Belvízi „Tengeri „Biztonság, Hajózás” Hajózás” Bűnözés” Hajózás” Hajózás” Bűnözés”     Rajna Bizottsági Duna Bizottsági Rajna Bizottsági Duna Bizottsági csoport csoport csoport csoport Az AQUAPOL szervezeti felépítése

4 Az AQUAPOL célja: Az AQUAPOL Szervezet az EU tagállamok vízirendészeti szerveinek, belvízi hajózási hatóságainak és tengerparti rendészeti szerveinek szövetsége. Az AQUAPOL célja: a közlekedés-biztonság fokozása és a bűnözés visszaszorítása Európa belvízi hajóútjain, kikötőiben és tengerein. Az AQUAPOL a nemzetközi rendészeti együttműködés fejlesztésére összpontosít

5 Az AQUAPOL három együttműködési elve I. Az AQUAPOL előmozdítja és támogatja tagjainak a nemzetközi rendészeti együttműködés javítására irányuló tevékenységét Európa belvízi hajóútjain, kikötőiben és tengerein. Ezek az alábbiak: A legjobb gyakorlati megoldások kölcsönös megismerése Képzés és oktatás Állománycsere-programok képzés / oktatás céljával Felszerelés cseréje Rendőri információ cseréje (a fenti korlátozások figyelembe vételével) Összeurópai ellenőrzési akciók Új taktikai koncepciók (technológiák) megismerése Közös, informatív vélemény kialakítása Szükség esetén érdekérvényesítés

6 II. A „személyes adatok” cseréje az AQUAPOL tagjai között mindig maguknak a cserét végrehajtó rendőri szerveknek a felelőssége. Az AQUAPOL elő fogja mozdítani ennek a fajta információnak a tagok közötti cseréjét, de nem vállal szerepet / feladatot ebben a folyamatban, ahogy nem fog működtetni semmilyen, személyes adatokat tartalmazó információs rendszert / adatbázist sem. Az AQUAPOL csak objektív, személyekhez nem kapcsolódó adatokat, pl. a hajóellenőrzések eredményeit vagy a lopott hajók listáját tartalmazó információs rendszereket működtet. A bűnügyi elemzésekkel vagy jelenségek tanulmányozásával kapcsolatos információt általában szabadon cserélhetik egymás között az országok, mivel az ilyen információnak nincs operatív vagy személyes jellege.

7 III. Az AQUAPOL-nak úgy kell megszerveznie a tevékenységét, hogy az előnyös legyen valamennyi tag számára, függetlenül attól, hogy az országaikban liberálisabb vagy szigorúbb elbírálás alá esik a nemzetközi rendészeti együttműködés. Az AQUAPOL-nak egyfajta “piacnak” kell lennie, ahol mindenki számára van valami érdekes, amit vehet, vagy eladhat. Az AQUAPOL tagok maguk dönthetik el, mit szeretnének “venni vagy eladni”.

8 Együttműködés: Partnerek: Német Vízirendészet Belga Szövetségi Rendőrség Vízirendészete Rotterdami Tengeri Kikötői Rendészet Holland Országos Rendőrség Vízirendészet Francia Csendőrség – Rajnai Folyami Rendészet Francia Csendőrség – Tengerparti Őrség Magyarország – BRFK DVRK Cseh Köztársaság – Folyami Rendészet Román Országos Közlekedés-rendészet Egyesült Királyság – Tengeri Kikötői Rendészeti Szervek Spanyolország – Guardia Civil Vízirendészete A Cseh Köztársaság, Svájc, Ausztria és Szlovákia országos hajózási hatóságai

9 Az AQUAPOL gyorsan fejlődik Új partnerországok csatlakozása várható: Portugália, Horvátország...

10 TDW, IBISWEB, LINGUANET: az AQUAPOL informatikai alapú, a nemzetközi szakmai információ-cserét szolgáló programjai.

11 Az AQUAPOL tevékenysége: Közös ellenőrzési akciók (MARPOL, bűnözés, belvízi hajózás) Szakmai képzési programok Állománycsere-programok Információcsere Harmonizáltabb rendészeti gyakorlat EU projektek Kapcsolatok az EU intézményeivel, társszerveivel, a Központi Rajna-hajózási Bizottsággal, a Duna Bizottsággal stb.

12 Tervek a 2008-2010. közötti időszakra: 9 közös oktatási program (szemináriumok) 18 közös akció Egyedi kapcsolattartók valamennyi tagállamban IBISNET a belvízi hajózási ellenőrzésekhez TDW valamennyi partner számára MARPOL / EMSA Akciók lopott hajók felderítésére Hamis okmányok Kikötők biztonsága Part menti tengeri hajózás

13 2009-ben Magyarország képviselőjeként Tóth Zoltán r. ezredes, a BFRK DVRK Vezetője töltötte be az AQUAPOL Elnöki tisztségét!

14 http://www.aquapol-police.com


Letölteni ppt "Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország."

Hasonló előadás


Google Hirdetések