Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dolceta - Pénzügyi ismeretek1 Pénzügyi tervezés. Dolceta - Pénzügyi ismeretek2 Mi a pénzügyi tervezés? Pénzügyi tervezés: az a folyamat, amelynek során.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dolceta - Pénzügyi ismeretek1 Pénzügyi tervezés. Dolceta - Pénzügyi ismeretek2 Mi a pénzügyi tervezés? Pénzügyi tervezés: az a folyamat, amelynek során."— Előadás másolata:

1 Dolceta - Pénzügyi ismeretek1 Pénzügyi tervezés

2 Dolceta - Pénzügyi ismeretek2 Mi a pénzügyi tervezés? Pénzügyi tervezés: az a folyamat, amelynek során pénzügyi eszközökkel elérhető célokat jelölünk ki, elemezzük a kapcsolódó információkat, kialakítunk egy elképzelést a cél eléréséhez vezető útról és működésbe hozzuk a folyamatot. Minden a pénzgazdálkodáshoz kötődő lépést (bevétel, kiadás, hitelfelvétel, befektetés stb.) magában foglal.

3 Dolceta - Pénzügyi ismeretek3 Tehát … A pénzügyeid megtervezéséhez szükséged van: célkitűzésre ___________ elemzésre ___________ elképzelésre ___________ megvalósításra ___________ Ellenőrzésre, tervmódosításra

4 Dolceta - Pénzügyi ismeretek4 Lét és egyéb szükségletek A pénzügyi tervhez azonosítani kell a különböző szükségleteidet. Létszükséglet = ___________________ ________________________________ Egyéb szükséglet = _______________ ________________________________ Gondold végig, hogy mi tekinthető létszükségletnek és mi egyéb szükségletnek!

5 Dolceta - Pénzügyi ismeretek5 Célok A célok olyan dolog, amit valaki el szeretne érni, meg szeretne valósítani. A céloknak pontosan meghatározottnak, mérhetőnek, elérhetőnek, reálisnak és időben kötöttnek kell lenniük. A célok kitűzése előtt mindig elemezd az információkat! Honnan szerezhetsz megbízható információt?

6 Dolceta - Pénzügyi ismeretek6 Milyeneknek kell lenniük a céloknak? M ______________ E ______________ R ______________ I ______________

7 Dolceta - Pénzügyi ismeretek7 Milyeneknek kell lenniük a céloknak? Meghatározottnak Mérhetőnek Elérhetőnek Reálisnak Időben kötöttnek kell lenniük. Legyenek mindig rövid és hosszú távú céljaid is! Olyan céljaid legyenek, amelyek eléréséhez vannak erőforrásaid!

8 Dolceta - Pénzügyi ismeretek8 Készíts tervet Készíts egy folyamatosan vezess költségvetést! Legyen terved a pénzed felhasználására! Ezzel megkönnyítheted a céljaid elérését.

9 Dolceta - Pénzügyi ismeretek9 Ne feledd… A pénzügyi terv: –Ellenőrizhetőbbé teszi a pénzügyeidet és az életedet –Segít eldönteni, hogy mit és mit nem engedhetsz meg magadnak –Láthatóvá teszi a pénzfelhasználásodat –Segít a megtakarításaid megtervezésében –Megkönnyíti a rövid és hosszú távú pénzügyi céljaid elérését

10 Dolceta - Pénzügyi ismeretek10 Néhány hasznos tanács… Igyekezz tudatos fogyasztóvá válni! Tanuld meg, hogyan kaphatod a pénzedért a legtöbb értéket! Erősítsd az akaraterőd és az önuralmad! Kerüld az ötletszerű vásárlást! Tartsd nyilván a kiadásaidat! Tanulj meg működő költségvetést készíteni! Értékeld rendszeresen a költségvetésedet! Házi feladat: készítsd el a költségvetésed!


Letölteni ppt "Dolceta - Pénzügyi ismeretek1 Pénzügyi tervezés. Dolceta - Pénzügyi ismeretek2 Mi a pénzügyi tervezés? Pénzügyi tervezés: az a folyamat, amelynek során."

Hasonló előadás


Google Hirdetések